יום ראשון, 13 במאי 2018

קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ללא ביצים

קינוח איטלקי עשיר שעשוי שכבות של בישקוטים טבולים בתערובת קפה וליקר, גבינת מסקרפונה וקצפת.. במתכון המקורי יש ביצים והקצפת ביצים, אני ויתרתי עליהם.
מצרכים:
  1. 2 קופסאות גבינה מסקרפונה של השף הלבן
  2. 2 שמנת מתוקה
  3. 1/2 כוס סוכר
  4. מעט ליקר אמרטו
  5. 2 חבילות בישקוטים
  6. 1 כוס נס קפה קר (בלי סוכר)
  7. מעט ליקר אמרטו
  8. 1 שמנת מתוקה בטעם שוקולד של השף הלבן (לא חובה)
  9. אבקת קקאו
  10. שוקולד לגירוד
להכנת הקרם:
להקציף שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה, להוסיף גבינה ולהמשיך להקציף במהירות איטית עד לקבלת קרם חזק ויציב, להניח בצד
להכנת תערובת הקפה: 
להניח את תערובת הקפה בצלחת מתאימה, להוסיף ברנדי
להכנת התבנית - תבנית עגולה מס' 24:
  1. לקצר בסכין, בצורה ישרה 1 ס"מ מכל בישקוט, להניח בצד החתוך מסביב לתבנית בצפיפות, לוודא שכולם עומדים יציבים
  2. לטבול טבילה קצרה בישקוטים בקפה ולסדר בצפיפות בתחתית התבנית
  3. לשפוך מעל חצי מכמות הקרם שהכנו, לגרד מעל שוקולד
  4. לכסות שוב בבישקוטים: לטבול בקפה ולשפוך מעל את יתרת הקרם
  5. אני הקצפתי שמנת מתוקה של השף הלבן בטעם שוקולד (כאמור לא חובה) 
  6. להכניס למקרר לפחות לחמש שעות, אפשר להכין לילה מראש.
  7. בהגשה, לפזר מעל אבקת קקאו... 


 



אין תגובות: