מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת עוגות פשוטות וביתיות. עוגות הגבינה שלי פשוטות וקלות להכנה והעיקר טעימות...
הוראות מקדימות:
- לקבלת בצק מושלם חובה לשקול את המצרכים
- תבנית טארט בגודל 24
- משך זמן האפיה עד 45 דקות, עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים, תלוי בתנור
- להניח את הגבינה במסננת כחצי שעה להגיר נוזלים
- 240 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 80 גרם סוכר, אם יש אבקת סוכר, עדיף
- 1 ביצה
- גרידה מ-1 לימון בינוני ו-1 כפית תמצית וניל
- 1-2 כפות מים קרים או חלב
הכנת הבצק:
- להכניס לקערת המיקסר או למעבד מזון: קמח, מלח, חמאה, סוכר וגרידת לימון, לערבל
- להוסיף 1 ביצה, מים/חלב ולערבל עד לקבלת פירורים, לא יותר, להעביר למשטח עבודה
- לאסוף ולאחד את הבצק מכל הצדדים לכדור, לא ללוש, לעטוף בניילון נצמד
- לשטח את הבצק בתוך הניילון ולהכניס למקרר לרבע שעה
- לאחר רבע שעה, להוציא את הבצק, לרדד בעדינות על משטח מקומח היטב
- להעלות אותו (אפשר לגלגל על המערוך) לתבנית
- להדק את הפינות, לחורר את הבצק ולהכניס למקפיא עד לסיום הכנת המילוי
- 750 גרם גבינה לבנה 5% - להניח בתוך מסננת להגיר נוזלים
- 1 ביצה שלמה
- 1/4 כוס סוכר + 3 כפות קורנפלור
- להכניס לקערה, גבינה, ביצה וסוכר לערבב היטב עם מטרפה
- להוסיף את הקורנפלור ולערבב עד שהתערובת חלקה ללא גושים
- להוציא את הבצק מהמקפיא, לשפוך מעל את התערובת, לשטח
- לאפות עד שהבצק מקבל צבע זהוב
- לקרר על רשת ולשמור במקרר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה