יום שלישי, 24 ביולי 2018

בייגלה מבצק רגיל


המתכון הזה הולך אתי כבר שנים, כשרציתי להכין בייגלה, לא מצאתי אותו, פשוט נעלם לי, לא זכרתי איפה הנחתי אותו ולא הצלחתי למצוא אותן. אבל אני חייבת את המתכון, זה מתכון ישן מאוד שלי ולא רציתי לקחת מתכון של מישהו אחר, רציתי את המתכון שלי.והנה, במקרה, אני פותחת איזשהו ספר בישול, ומשום צץ לו דף המתכון לבייגלה, מרופט, מוכתם בכתמי שמן, אבל נמצא. יששש, זהו, זה עובר עכשו לבלוג ואני לא אצטרך יותר לחפש דפים מרופטים.

מצרכים:- מהכמות הזו אפשר להכין כ-65 בייגלה, תלוי בגודל שרוצים
  1. 1 קילו קמח + 1.5 כפיות אבקת אפיה, לנפות  
  2. 1.5 כוסות מים חמימים 
  3. 1 מרגרינה רכה 
  4. 1 כוס שמן 
  5. 1 כף מלח 
  6. 1 כפית כמון - לא הכרחי, מוסיף לטעם, למי שאוהב 
  7. ביצה ושומשום לציפוי. שידרוג: להוסיף מלח גס לתערובת השומשום 
הכנה:
  1. להכניס לקערת המיקסר: קמח, מלח וכמון, לערבב מעט 
  2. להוסיף מרגרינה, שמן ואת המים לסירוגין, ללוש עד קבלת בצק גמיש ורך מאוד, אם הבצק קשה, להוסיף מעט שמן. לתת לבצק לנוח איזה חצי שעה.. 
  3. לחמם תנור ל-180 מעלות 
  4. להכין את הבייגלה: ליצור גליל קטן ולסגור 
  5. לטבול בביצה ולאחר מכן בשומשום ולהניח בתבנית מתאימה - 
  6. לאפות בערך 20 - 25 דקות על להזהבה 
  7. לשמור בקופסא סגורה

















אין תגובות: