יום רביעי, 18 ביולי 2018

מג'דרה של אמא - מתאימה גם לצמחונים

תעזבו אתכם מלעמוד שעות במטבח ולבשל, תכינו מג'דרה, מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב טעים. מנה שמתאימה גם לצמחונים...
מוזמנים לצפות גם בסרטון שהכין לי אבי שקדי
בבלוג שלי מתכון נוסף למג'דרה, מהירת הכנה, כאן 

מצרכים:
  1. 1.5 כוסות עדשים ירוקות שטופות ומסוננות  
  2. 1 כוס אורז שטוף ומסונן 
  3. 3 בצלים, אני אוהבת הרבה בצל, חתוכים לרצועות 
  4. 4 כוסות מים 
  5. 1 כפית מלח 
  6. 2 כפות גדושות כמון 
  7. 4 שיני שום קצוץ 
הכנה:
  1. להכניס לסיר מתאים את העדשים עם 2 כוסות מים, מלח וכמון, לערבב ולהביא לרתיחה
  2. לאחר שרותח, לבשל על אש בינונית בערך רבע שעה עד שהעדשים רכות 
  3. להוסיף את הכוס השלישית של המים, כשרותח, להוסיף את האורז, לערבב
  4. להנמיך את האש ולבשל כעשר דקות 
  5. בינתיים במחבת נפרדת לטגן את הבצל, לקראת סוף הטיגון, להוסיף את השום
  6. כשהבצל מוכן, לשפוך מעל התבשיל, אפשר לערבב לתוך התבשיל ואפשר להשאיר מעל 
  7. להמשיך ולבשל עוד כ- 10 דקות עד שזה מבושל (לטעום)
  8. אם חסר מים, אפשר להוסיף בדפנות של הסיר
  9. לכבות את האש ולהשאיר את הסיר על הגז לעשר דקות בלי לגעת בו
  10. אחרי עשר דקות, לערבב בעדינות ולהגיש עם סלט ירקות הכי פשוט..







אין תגובות: