יום שני, 17 בספטמבר 2018

עוגת גבינה פירורים

אין כמעט בית שאין בו את העוגה הזו, עוגת גבינה פירורים, אחת העוגות הכי קלות להכנה ושתמיד קוצרת מחמאות. ההכנה קלה מאוד, מכינים את הבצק, מכניסים לתנור וזהו נגמר שלב האפייה, מוסיפים תערובת של גבינה ומכניסים למקרר...


לפני כן, כמה קטנות:

  1. להניח את הגבינה במסננת לפחות לכמה שעות להגיר נוזלים
  2. אנחנו אופים רק את הבצק, ללא תערובת הגבינות
  3. את הבצק אופים בשתי תבניות, אחת גדולה ואחת קטנה
  4. כשהכנסנו את הבצק לאפייה, נכין את המלית ונשמור במקרר
  5. לשמן את התבניות עם מעט חמאה 

מצרכים והכנת הבצק: לחמם תנור ל-175 מעלות 
  1. 3 כוסות קמח תופח מנופה - או קמח רגיל + 1 אבקת אפיה
  2. 4 כפות סוכר 
  3. 3 ביצים שלמות
  4. 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 
  5. 1/2 כוס חלב
  6. לערבב בקערה את כל המצרכים מ- 1-5, ללוש ביד לבצק פירורי 
  7. לחלק את הבצק ל-3/4 ו-1/4 
  8. את ה3/4 לשטח בתבנית מתאימה שעליה נפזר את מלית הגבינה, את ה1/4 לשטח בתבנית קטנה יותר 
  9. לאפות את שתי התבניות עד לקבלת גוון זהוב, בערך 20 דקות, לבדוק, כל תנור שונה, לקרר 
מצרכים והכנת מלית הגבינה:
  1. 750 גרם גבינה לבנה 5%, להניח במסננת לכמה שעות
  2. 2 מיכלים של שמנת מתוקה
  3. 2 חבילות אינסטנט וניל
  4. 1.5 כוס חלב
  5. 2 סוכר וניל + 2 כפות סוכר רגיל
  6. גרידת לימון
  7. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט, חלב, סוכר וסוכר וניל
  8. להוסיף את הגבינה וגרידת הלימון ולערבב היטב 
  9. לשפוך את המלית מעל הבצק האפוי שהתקרר בינתיים
  10. לפורר מעל  את הבצק האפוי הבצק מהתבנית הקטנה
  11. לשמור במקרר



אין תגובות: