יום שישי, 7 בספטמבר 2018

שטרודל תפוחי עץ ואגוזים בבצק עלים

המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם המילוי של תפוחי עץ ואגוזים שמתפשט בבית.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...מצרכים:
  1. 1חבילה בצק עלים שהופשר בלילה במקרר 
  2. 5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות 
  3. 1/2 כוס סוכר 
  4. 1 כפית גדושה של קינמון טחון – מי שלא אוהב, יכול לוותר 
  5. 100 גרם חמאה 
  6. 100 גרם אגוזי מלך מרוסקים 
  7. פירורי עוגיות או אגוזים טחונים דק

הכנת המילוי:

  1. להכניס לסיר תפוחי עץ, סוכר וחמאה, לבשל על אש גבוהה שתיים שלוש דקות להפרשת הנוזלים של התפוחים 
  2. להנמיך את האש, להוסיף קינמון, לערבב, לבשל עוד קצת עד שהתפוחים מבושלים אבל שלא יהיו מחית, לכבות את האש, להוסיף את האגוזים, לערבב ולקרר 
הכנת השטרודל
  1. לחלק את הבצק ל-3 חלקים, להכניס 2 חלקים למקרר 
  2. אם הבצק לא דק, לרדד אותו מעט על משטח מקומח 
  3. להניח על הבצק מעט מפירורי העוגיות או האגוזים 
  4. לפזר על הצד הקרוב אלינו את המלית, לגלגל בעדינות לרולדה ולהדק, כשהחיבור של הבצק כלפי מטה. להרים בעדינות ולהניח בתבנית. להכניס למקרר 
  5. להוציא את החלק השני ולעשות גם אותו דבר וגם עם החלק השלישי, להניח בתבנית ולהשאיר למנוחה במקרר לחצי שעה 
  6. להדליק את התנור ל-190 מעלות, למרוח ביצה ולאפות עד להזהבה 
  7. לפזר אבקת סוכר ולהגיש 
 





אין תגובות: