יום רביעי, 17 באוקטובר 2018

פיתות של אמא שלי עם טאצ' מאוזבקיסטאן

זה המתכון של אמא שלי, לפיתות כורדיות ואני הוספתי להם מגע מאוזבקיסטן - חותמת לקישוט מאפים. קבלתי אותה במתנה מגיסתי שהביאה אותה מאוזבקיסטן שם נוהגים לקשט וממש לעצב את הלחמים שלהם, לכל אופה יש את צורת הקישוט שלו. התמונה נלקחה מכאן
את הפיתות רצוי לאפות בגריל חשמלי
מקילו בצק יוצאות 6 פיתות גדולות או 12 קטנות
מצרכים:

  1. קילו קמח
  2. 1 כף שמרים יבשים או קוביה אחת שמרים טריים
  3. 1 כף מלח
  4. 2 עד 2.5 כוסות מים פושרים

הכנה:

  1. להכניס לקערת המיקסר מים, שמרים (יבשים) וקמח ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה
  2. כשהחומרים מתאחדים, להגביר טיפה מהירות
  3. ללוש היטב בערך 10 דקות, עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות הקערה
  4. אם הבצק קשה, להוסיף כל פעם מעט מים
  5. להוציא את הבצק למשטח עבודה, למרוח שמן בידיים ולשמן את הבצק
  6. להניח בקערה מתאימה להתפחה של שעה
  7. אחרי שעה, להוציא למשטח, לחלק ל-6 חלקים או 12
  8. ליצור פיתה עגולה, להניח להתפחה בערך לשעה נוספת
  9. לאפות בסיר הגריל משני הצדדים, עד לקבלת פיתה זהובה
  10. להוציא ולהניח על רשת לקירור ולאחר מכן לשמור בניילון













 






אין תגובות: