מתכון מעולה קל וטעים של קציצות בקר עם אפונה.
המתכון קל ופשוט:
מצרכים:
- 1/2 קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול מגורד מטוגן קלות
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות
- 1 בצל גדול מגורד לרוטב
- 2 שיני שום קצוצות
- אפונה - אני משתמשת באפונה של סנפרוסט
- 2 עגבניות מגורדות (ללא הקליפה)
- מלח, כמון, פפריקה מתוקה (לפי הטעם) גם לקציצות וגם לרוטב
- מי שאהב חריף יכול להוסיף אם אין ילדים קטנים
הכנה:
- לטגן במעט שמן את הבצל עד להזהבה, לקרר
- להוסיף את הבצל לבשר עם השמן, להוסיף תבלינים, ללוש היטב, להניח מכוסה במקרר למנוחה של חצי שעה
- בסיר רחב לשים מעט שמן, לטגן את הבצל הנוסף, להוסיף את השום, להמשיך לטגן עוד קצת
- להוסיף את העגבניות ואת הרסק עגבניות, מלח, פפריקה וגם את החריף
- להוסיף 2-3 כוסות מים, תלוי בסיר, המים צריכים לכסות את הקציצות
- בינתיים להוציא את הבשר מהמקרר, ליצור קציצות עגולות/אליפסיות/איך שאוהבים
- כשרותח להניח בסיר את הקציצות אחת ליד השניה, לנענע את הסיר
- להביא לרתיחה נוספת, להנמיך את האש ולבשל בערך חצי שעה
- לאחר חצי שעה, להוסיף את האפונה, לערבב בעדינות
- לבשל עוד 3/4 שעה
- להגיש אם אורז מכל סוג, פירה.
2 תגובות:
לא כתוב ברשימת החומרים שצריך שמן, ובמתכון מופיע בשר עם שמן.
היי, כן, מעט שמן לטיגון הבצל בלבד
הוסף רשומת תגובה