יום שלישי, 5 בנובמבר 2019

פלפל שושקה מוחמצים

כמה פעמים רציתם להכין פלפל שושקה מוחמצים ולא ידעתם איך? אז אני כאן גם ללמד איך להכין. הפלפלים עכשיו בשפע בשווקים ובסופרים וזה הזמן להחמיץ אותם. תוספת מעולה וטעימה אני ממש אוהבת את החמוצים האלה. מה שטוב שלא צריך להמתין ימים עד שיהיו מוכנים, ברגע שהתקררו, מוכנים לאכילה.
מצרכים:
  1. 1 קילו פלפלים שטופים - אפשר להגדיל/להקטין כמויות
  2. מי שאוהב חריף יכול להוסיף פלפלים חריפים, או צ'ילי גרוס
  3. 1 בקבוק חומץ
  4. 1/2 כפית מלח
  5. 1 כף  תבלין לחמוצים

הכנה:
  1. לשפוך לסיר מתאים את החומץ, למלא את הבקבוק במים ולהוסיף לסיר
  2. להוסיף את התבלינים, לערבב, להביא לרתיחה
  3. להוסיף את הפלפלים, לתת להם לרתוח עם המים, לערבב, אל דאגה אם צפים, הם ישקעו בסוף
  4. להמשיך את הרתיחה על אש נמוכה כ- 10 דקות. לא להרתיח יותר מידי שלא יצאו רכים
  5. לכבות את האש לערבב ולתת לפלפלים לשקוע עד שכולם יהיו מכוסים בנוזל
  6. לקרר ולשמור במקרר 





2 תגובות:

YM אמר/ה...

תודה על המתכון. מה מכיל תבלין חמוצים? והנה אפשר להחליף אותו? כמו כן, אפשר גם עם פלפלים אדומים?

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

תבלין לחמוצים אפשר להשיג בחנויות תבלינים, נקרא גם תבלין עמבה. בוודאי שאפשר עם פלפלים אדומים, ובכלל עם כל סוג של ירקות...