יום רביעי, 18 במרץ 2020

עוגת שיש קלה להכנה וטעימה מאוד


הקרדיט למתכון הזה הוא לחברתי נורית יונה שיש לה כאן אתר למתכונים מעולים. העוגה הזו קלה מאוד להכנה וטעימה ואני מכינה אותה ממש הרבה.
אז בואו נכין, מה צריך:
  1. 150 גרם שוקולד מריר + חצי כוס חלב, להמיס על אש קטנה, לצנן
  2. 350 גרם קמח תופח מנופה
  3. 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
  4. 1 כוס סוכר רגיל
  5. 4 ביצים בגודל M, אם גדולות מספיק 3
  6. 1 שמנת חמוצה
  7. 1/2 כוס חלב
  8. 1 כף תמצית וניל 
הכנה: 
  1. להקציף חמאה עם סוכר לתערובת קרמית
  2. להוסיף בהדרגה: ביצים, אחת אחת, שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, להמשיך להקציף עוד דקה שתיים
  3. להוסיף את הקמח, לערבב לתערובת אחידה
  4. לצקת חצי מהתערובת לתבנית משומנת
  5. לחצי השני של התערובת להוסיף את השוקולד המומס, לערבב עם מרית ולצקת מעל התערובת הלבנה
  6. עם המרית שהשתמשנו, לערבב את התערובת שבתבנית במעגלים 3 פעמים 
  7. לאפות ב-170 מעלות כ-40-45 דקות, לבדוק עם קיסם שיצא עם קצת פירורים, לא לייבש את העוגה
  8. לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר. 










אין תגובות: