הקרדיט למתכון הזה הוא לחברתי נורית יונה שיש לה כאן אתר למתכונים מעולים. העוגה הזו קלה מאוד להכנה וטעימה ואני מכינה אותה ממש הרבה.
אז בואו נכין, מה צריך:- 150 גרם שוקולד מריר + חצי כוס חלב, להמיס על אש קטנה, לצנן
- 350 גרם קמח תופח מנופה
- 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר רגיל
- 4 ביצים בגודל M, אם גדולות מספיק 3
- 1 שמנת חמוצה
- 1/2 כוס חלב
- 1 כף תמצית וניל
- להקציף חמאה עם סוכר לתערובת קרמית
- להוסיף בהדרגה: ביצים, אחת אחת, שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל, להמשיך להקציף עוד דקה שתיים
- להוסיף את הקמח, לערבב לתערובת אחידה
- לצקת חצי מהתערובת לתבנית משומנת
- לחצי השני של התערובת להוסיף את השוקולד המומס, לערבב עם מרית ולצקת מעל התערובת הלבנה
- עם המרית שהשתמשנו, לערבב את התערובת שבתבנית במעגלים 3 פעמים
- לאפות ב-170 מעלות כ-40-45 דקות, לבדוק עם קיסם שיצא עם קצת פירורים, לא לייבש את העוגה
- לשמור מכוסה בטמפרטורת החדר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה