יום שבת, 21 במרץ 2020

פסח טעים ובריא יותר עם ממרחי שומשום של אחווה

פסח טעים ובריא יותר. חברת "אחוה" משווקת לרגל חג הפסח, ממרחים מתוקים מבוססי טחינה גולמית:

ממרח שומשום ושוקולד, ממרח שומשום עם סילאן, ממרח שומשום עם דבש וממרח שומשום בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר. ממרחי השומשום המתוקים של אחוה מכילים טחינה גולמית משומשום מלא, טעימים להפליא, ללא שומן טרנס, ללא משמרים וללא צבעי מאכל. הממרחים מצטרפים לממרח החלוה הפופולרי של אחוה, נהדרים למריחה על מצה בחג הפסח".
קבלתי להתנסות 3 ממרחים,  אפשר למרוח ישר על לחם/קרקר/טוסטים/מצות ואפשר גם כמובן לאפייה. כשבאתי להכין מאפה, לא התלבטתי, הכנתי בצק פריך והיה לי בצק עלים. הכנתי חיתוכיות עם הממרח שומשום בטעם שוקולד ומאפה מבצק עלים עם הממרח שומשום עם סילאן 


ממרחי השומשום המתוקים של אחוה בעלי ערכים תזונתיים הגבוהים ביותר שיש כיום בתחום ממרחי השוקולד, מצטרפים לממרח החלוה האהוב של אחוה. הממרחים מכילים טחינה גולמית איכותית בכמות גבוהה, ללא שומן מוקשה, ללא טרנס, ללא כולסטרול, דלי נתרן, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וטבעוניים.
לדברי יעל דרור, דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, "מעכשיו אפשר לשלב בין הטעם המתוק, השוקולדי האהוב, בשילוב עם ערכים תזונתיים גבוהים. ממרח שומשום עם שוקולד של חברת אחוה מכיל טחינה משומשום מלא ומספק לגוף את המתוק האיכותי של השוקולד בשילוב עם יתרונות תזונתיים רבים: סיבים תזונתיים, דל בנתרן, עשיר בוויטמינים, מינרלים וחומצות שומן חיונית. אפשר ליהנות ממצה מתוקה בלי נקיפות מצפון. ממרח כל כך פשוט, בריא וטעים שכל המשפחה יכולה ליהנות ממנו".
בחרתי לפני פסח להכין מהם מאפים:
המאפה הראשון:  בצק עלים במילוי ממרח שומשום עם סילאן
  1. חבילת בצק עלים מרודד
  2. צנצנת ממרח שומשום וסילאן
  3. 1 ביצה 
ההכנה
  1. לחלק את הבצק לשניים, חלק אחד לרדד ועליו למרוח את הממרח
  2. את החלק השני לרדד לאותו גודל ולהניח מעל
  3. לחתוך את הבצק כאילו שאנחנו רוצים להכין רוגלך
  4. לגלגל כל רוגלך סביב עצמו
  5. בסיום, למרוח מעל המאפה ביצה ולאפות עד לקבלת מאפה זהוב 

 

המאפה השני: חיתוכיות במילוי ממרח שומשום בטעם שוקולד:
מצרכים:
  1. 1 קילו קמח
  2. 3/4 כוס סוכר
  3. 2 אבקת אפיה ו-2 סוכר וניל
  4. 1 ביצה
  5. 1/2 כוס שמן
  6. 1 כוס מיץ תפוזים
  7. 1 מרגרינה מומסת
  8. להכין בצק מכל המצרכים הנ"ל לתת לבצע לנוח 1/2 שעה.
לחמם תנור ל-175מעלות
  1. לחלק את הבצק ל-3 חלקים, לרדד כל חלק בין שני ניירות אפייה לעלה דק
  2. להניח את החלק הראשון בתבנית, למרוח ממרח, להניח את הבצק השני למרוח ממרח ומעל קוקוס
  3. מעל להניח את הבצק השלישי
  4. לחרוץ פסים שאפשר יהיה לאחר האפייה לחתוך לחיתוכיות
  5. מהבצק שנשאר תכינו מגולגלות קטנות
  6. לאפות בערך 45 דקות, לבדוק, אם משחים, להוציא
  7. לחתוך לחיתוכיות ולשמור בקופסא סגור 

ומהבצק שנשאר, מגולגלות קטנות

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים. כשר לפסח בהשגחת בית יוסף.
מחיר מומלץ לצרכן: 9.90 – 11.90 שקלים לאריזת 400 גרם.
להשיג ברשתות השיווק המובחרות.






אין תגובות: