יום שבת, 10 באוקטובר 2015

מרק קובה אדום

כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות. בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום. כאן אביא את המתכון לקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה. מובן שגם את הקובה ניתן להקפיא לאחר הגלגול.
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 ולפעמים מערבבת בין שני סוגים (2 ו-10).

מצרכים והכנה של המילוי:
  1. 1 קילו בשר טחון - לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. 
  2. אני קונה בשר מס' 2 ומטפלת בו לבד בבית 
  3. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  4. 2 בצלים קצוצים 
  5. 6 שיני שום 
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  7. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לבשל עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה, לכבות את האש, להוסיף את השום והסלרי, לערבב היטב ולקרר.
מצרכים לבצק הקובה:
  1. 1/2 קילו סולת = 4 כוסות חד פעמי רגילות שקופות
  2. 1 כוס ג'ריש 
  3. 2 כפות מלח 
  4. להכניס לקערה מתאימה את הג'ריש לכסות במים ולהשרות כחצי שעה לערך. לסנן ולהחזיר לקערה 
  5. להוסיף מלח ואת הסולת, כל פעם קצת ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק די גמיש ונוח לעבודה 
  6. כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות 
  7. אם הבצק מעט קשה, להוסיף ממש מעט מים עד לקבלת המרקם המתאים. אם הבצק רך, להוסיף קצת סולת 
  8. לאחר הלישה, להניח בצד למנוחה של רבע שעה 
  9. לקחת מעט מהבצק, ליצור גומה, למלא במילוי הבשר ולסגור היטב לצורה עגולה או שטוחה 
  10. להניח על מגש עם ניילון ברווחים ביניהם, בשלב הזה אפשר להקפיא. 
מצרכים למרק
  1. 2 עד 3 סלקים אדומים גדולים חתוכים לקוביות קטנות 
  2. 2 בצלים גדולים קצוצים 
  3. 1 עגבניה גדולה קצוצה 
  4. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה קצוצים 
  5. 1 חבילה עלי מנגולד קצוצים 
  6. 5 כפות גדושות רסק עגבניות 
  7. 1 כף סוכר  
  8. 1/2 כפית מלח לימון או מיץ מלימון אחד שלם על מנת לשמור על הצבע האדום 
  9. 1 כף מלח 
  10. מעט שמן לטיגון
הבישול:
  1. בסיר מתאים להוסיף שמן ולטגן את הבצל 
  2. להוסיף את העגבניות ולערבב 
  3. להוסיף את הסלק, לערבב ולתת מעין טיגון בערך 10 דקות 
  4. לכסות במים עד חצי מגובה הסיר ולהרתיח, להנמיך את האש ולבשל את הסלק בערך כעשרים דקות. 
  5. להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מלח לימון ומלח, להמשיך ולבשל עוד כ-10 דקות. להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה, עלי המנגולד והקישואים ולערבב. 
  6. כשהכל מעורבב היטב ורותח, להוסיף את הקובה, כל פעם בין 8 ל-10 קובה 
  7. כשהראשונים צפים, להוסיף את השאר, לערבב בעדינות את הקובה שבתוך הסיר 
  8. לאחר שהכנסנו את כל הקובה לבשל כ-10 דקות על אש גבוהה, להנמיך את האש ולבשל עוד שעה. 
  9. להגיש חם.

קצת תמונות על התהליך: 
הכנת הכדורים: לוקחים חתיכה מהבצק ועושים בה גומה
ממלאים במילוי
סוגרים לכדור או לכל צורה אחרת שאוהבים
בשלב הזה של הכנת הקובה - אפשר להקפיא
קוביות הסלק מוכנסות לסיר
 עלי המנגולד
כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
 קישואים












אין תגובות: