יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

עוגת מיץ תפוזים וקוקוס


העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.  

מצרכים:
  1. 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה 
  2. 1 כוס קוקוס 
  3. 5 ביצים שלמות בגודל M
  4. 1.5 כוסות סוכר
  5. 1 כוס שמן 
  6. 1 כוס מיץ תפוזים
  7. גרידת תפוז מתפוז אחד 
  8. גרידות לימון מחצי לימון 
  9. לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל
הכנה:
  1. להדליק תנור 180 מעלות
  2. לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא
  3. להכין 2 קערות: בקערה אחת לערבב קמח וקוקוס
  4. בקערה השנייה, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל, 
  5. להוסיף סוכר ולהמשיך, לאחר מכן להוסיף שמן, מיץ תפוזים, גרידות תפוז ולימון ולערבב היטב.
  6. להוסיף את החומרים היבשים, להמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה 
  7. לשפוך לתבנית ולאפות 10 דקות, להוריד את החום ל-160 מעלות ולאפות עוד כ- 3/4 שעה, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לא לייבש אותה, שהקיסם יצא עם מעט פירורים, זה בסדר
  8. להוציא מהתנור לקירור בחוץ 
  9. כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.


















אין תגובות: