העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.
מצרכים:
- 2 כוסות קמח מנופה + 1 אבקת אפיה
- 1 כוס קוקוס
- 5 ביצים שלמות בגודל M
- 1.5 כוסות סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז מתפוז אחד
- גרידות לימון מחצי לימון
- לסירופ: 3/4 כוס מיץ או מים, 1 סוכר וניל
- להדליק תנור 180 מעלות
- לשמן תבנית בגודל 26 או סיר פלא
- להכין 2 קערות: בקערה אחת לערבב קמח וקוקוס
- בקערה השנייה, להקציף מעט את הביצים, לא חובה, אפשר לערבל,
- להוסיף סוכר ולהמשיך, לאחר מכן להוסיף שמן, מיץ תפוזים, גרידות תפוז ולימון ולערבב היטב.
- להוסיף את החומרים היבשים, להמשיך לערבב עד לקבלת עיסה חלקה
- לשפוך לתבנית ולאפות 10 דקות, להוריד את החום ל-160 מעלות ולאפות עוד כ- 3/4 שעה, לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לא לייבש אותה, שהקיסם יצא עם מעט פירורים, זה בסדר
- להוציא מהתנור לקירור בחוץ
- כשהעוגה מוכנה, לחמם 3/4 כוס מים או מיץ עם 1 סוכר וניל ולשפוך על העוגה כשהיא חמה. אני מעדיפה אותה ללא הסירופ.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה