המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד.
אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.
אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.
קצת צילומים ולאחר מכן המתכון: את החצילים תקנו כשהם בצבע סגול כהה ושיהיו קלים
שכבה של חצילים, בשר חצילים
הרביכה
הפירה
כמה הערות לפני המתכון:
1.
הכנת המוסקה כוללת כמה שלבי הכנה, אבל שווה.
2.
כמו שכתבתי למעלה, אני משדרגת את המוסקה עם פרוסות
תפוחי אדמה (כמו בצילום שלי) בתחתית, מעליהם עגבניות פרוסות ולאחר מכן את שכבות
החצילים, הבשר, הרביכה והפירה.
3.
להכין את המוסקה בתבנית קצת עמוקה שתכיל את כל
השכבות.
4.
אפשר להכין הכל מראש, לשמור במקרר עד האפייה.
מצרכים:
1.
3 חצילים גדולים + מלח ושמן
2.
לבשר: 1/2 קילו בשר טחון + 1-2 בצלים קצוצים
+ 1 עגבניה קצוצה + 4 כפות רסק עגבניות + מלח, פלפל וכמון (1 כפית
שטוחה מכל אחד)
3.
לפירה: 3 תפוחי אדמה + 50 גרם מרגרינה + 1
ביצה
4.
לרביכה: 2.5 כוסות מרק עוף (אפשר מים רותחים עם אבקת
מרק עוף) + 4 כפות קמח + 1/4 כוס מים + 2 ביצים
הכנה:
1.
לפרוס את החצילים, להמליח, ולשים במסננת להגיר
נוזלים בערך חצי שעה.
2.
הכנת הבשר: לטגן בצלים, להוסיף בשר הטחון, להמשיך לטגן
עד שמשחים, להוסיף עגבניה קצוצה, רסק ופטרוזיליה ולערבב היטב, להוסיף 5 כפות
מים ולהמשיך לבשל עוד 15 דקות עד שהבשר מבושל והמים נספגו.
3.
הכנת החצילים: לטגן את החצילים בשמן, להניח על נייר סופג.
4.
הכנת הפירה: לבשל את תפוחי האדמה, עם מעט מלח. להכין פירה,
להוסיף כשזה חם מרגרינה וביצה, לערבב היטב, להניח בצד.
5.
הרכבת הלזניה: אם משדרגים עם תפוחי אדמה ועגבניות, אז קודם
להניח את תפוחי האדמה, מעליהם את העגבניות ולאחר מכן לסדר חצילים, מעליהם חצי
מכמות הבשר ושוב פעם חצילים ובשר ולסיים בחצילים.
6.
הכנת הרביכה: בסיר קטן לבחוש 4 כפות קמח עם מעט מים קרים לעיסה
חלקה, להוסיף 2.5 כוסות מרק עוף, קצת בכל פעם ועם מטרפה לערבב היטב כל הזמן להביא
לרתיחה, להמשיך לערבב ולבשל עד שהתערובת מתעבה ואין לה טעם קמחי.
7.
להוריד מהאש, להוסיף 2 ביצים, אחת בכל פעם ולטרוף
במהירות והיטב. להניח מעל החצילים וליישר.
8.
את הפירה שהכנו, לשטח מעל הרביכה.
9.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שעה
בערך.
10.
להגיש עם אורז לבן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה