יום חמישי, 28 באפריל 2016

עוגת מייפל ואגוזים כשרה לפסח




שתי הערות:
  1. אפשר לאפות בתבנית עגולה מס' 24, או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, או תבנית אחת חד פעמית רגילה.
  2. סירופ מייפל ורק אמיתי, כי ההבדל בטעם משמעותי.
מצרכים:
  1. 1 מיכל שמנת צמחית - אם רוצים חלבית, להחליף בשמנת מתוקה או ב-250 גרם גבינה לבנה - אני שמה 5%.
  2. 3 ביצים שלמות
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כוס שמן
  5. 2 כוסות קמח תופח של אוסם כשר לפסח
  6. 1 שקית סוכר וניל
  7. 1 חבילה אינסטנט וניל
  8. אגוזים קצוצים לפיזור מעל העוגה
  9. אני הוספתי אגוזים גם בתוך התערובת של העוגה, תנסו
הכנה:

  1. לחמם תנור ל-150 מעלות
  2. להכניס לקערה נפרדת את כל המצרכים היבשים
  3. להכניס לקערת המיקסר: ביצים, שמנת וסוכר, להקציף ביחד בערך 2 דקות
  4. להחליף את המקצפת בוו גיטרה, להוסיף את השמן ולערבב
  5. להוסיף בפעמיים את כל המצרכים היבשים ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה
  6. לשפוך לתבנית, לפזר מעל אגוזים
  7. לאפות 45 דקות אפילו פחות, תלוי בתנור, אצל מספיקות 40 דקות, אפשר לבדוק עם קיסם
  8. כשהעוגה אפויה ומוכנה, להוציא בזהירות מהתנור, לחורר אותה כשהיא עדיין חמה ולפזר מעליה ומסביב מייפל בנדיבות.




אין תגובות: