יום שבת, 30 באפריל 2016

מופלטות - כך תכינו בהצלחה, צעד אחר צעד

נדמה לי שגם המופלטה, כמו הקובה של הכורדים כבר מזמן חוצה עדות.
לאחר אין ספור ניסיונות, קבלתי מתכון מחברה לפורום ניהול בית, באתר תפוז, פרקטי והמתכון יצא לי מוצלח וטעים כמובן.
קבלתי אישור לפרסם את המתכון ושמחה לשתף אותכם.
מהכמות הזו יוצאות כ-11 מופלטות במשקל של בערך 70 גרם
מצרכים:
1.     1/2 קילו קמח
2.     1 כפית סוכר
3.     1 כפית שמרים יבשים
4.     1.1/2 כוסות מים פושרים, אולי טיפה יותר (כוס אוניברסלית)
5.     1 כפית מלח
הכנה:
1.     להכניס לקערת המיקסר: קמח, סוכר, שמרים, מים, ללוש 5 דקות.
2.     לאחר 5 דקות, להוסיף את המלח וללוש עד לקבלת בצק נוח.
3.     ליצור כדורים ולטבול בשמן.
4.     להניח את הכדורים על מגש, לכסות בנייר אפיה ומעל מגבת למנוחה של 15 דקות.
5.     לשמן ידיים, לקחת כדור, לפתוח אותו על שיש משומן מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה דק ויפה.
6.     לחמם מחבת רצוי טפלון, להניח עליה את העלה, לטגן, להפוך ולהניח עליו את העלה הבא ושוב             לחזור על התהליך, להפוך, להניח את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות.
7.     בהגשה ובעודן חמות למרוח בהרבה דבש וחמאה או ריבה ביתית טובה, להינות ולשכוח שהיה כאן         פסח.
קצת צילומים על התהליך, מתחילים בטיגון: פותחים את הבצק על שיש משומן עם ידיים משומנות
מטגנים עד לקבלת מראה זהוב
הופכים ואת העלה הבא מניחים על העלה המוכן 
וכך הלאה, הופכים, מניחים את העלה הבא, עד לסיום טיגון כל המופלטות
מורחים בחמאה ודבש כשהמופלטה עוד חמה, תיכף הכל ימס
מקפלים, אוכלים ושוכחים שהיה כאן פסח

.

2 תגובות:

EFRAT ITAH אמר/ה...

נהדרת את, הכל נגיש ונוח לעשיה

קורץ צבי אמר/ה...

מעולהההה, אין על בתיה