גם את החרוסת אני מכינה בבית. ההכנה פשוטה וקלה: קולה אגוזים, מרסקת, מבשלת את התמרים עם סילאן ומים והחרוסת מוכנה.
הוראות מקדימות:
הוראות מקדימות:
- את האגוזים לקלות בתנור או במחבת כמה דקות ולאחר מכן לרסק במעבד מזון
- אפשר לערבב שני סוגים של אגוזים, אני ערבבתי אגוזי מלך ואגוזי פקאן
- תמרים מעובדים - אני קניתי של תמר שאן, אומנם כפי שהם מבטיחים ללא חרצנים, אבל כן מצאתי חרצנים וגם היו חתיכות של הקצוות הקשים של התמר שלא נעים להיתקל בהן,
- לכן לאחר הבישול, לסנן ומה שנשאר במסננת לבדוק ידני ואת העיסה הנקייה להחזיר לסיר
- אפשר כמובן להקטין כמויות
- 1 חבילה תמרים - לא משנה מאיזה חברה
- 1 צנצנת סילאן של 500 גרם
- 1/2 קילו אגוזים קלויים וגרוסים
- עד 1 כוס מים
הכנה:
- להכניס לסיר את חבילת התמרים
- לשפוך מעל חצי מכמות הסילאן, להתחיל לבשל
- לערבב כל הזמן עד למעיכת חבילת התמרים
- להוסיף את כל הסילאן, להמשיך לבשל
- להוסיף את המים לתוך צנצנת הסילאן, לערבב עם מה שנשאר, לשפוך לסיר
- לערבב עד לקבלת תערובת שאוהבים, בין מימית לסמיכה. אני אוהבת את החרוסת סמיכה
- לקרר מעט ולסנן את התערובת, להוציא קצוות ואם יש חרצנים ואת התערובת להחזיר לסיר
- לשפוך את האגוזים גם לסיר, לערבב עם הסילאן
- לקרר ולהכניס
- להכניס למיכלים מתאימים ולשמור במקרר
2 תגובות:
בתיה יקרה, החרוסת שלך נראית נפלא, המרכיבים מצויינים. אני חוששת שהאשכנזים שלי לא יוותרו על החרוסת האשכנזית שהיט טובה אבל שלך יותר לטעמי. איך שלא יהיה - חג חירות שמח ושנשמע רק טוב אלו מאלו.
חיה תודה...
הוסף רשומת תגובה