קצת תמונות על תהליך ההכנה ולאחר מכן המתכון
מצרכים לבצק:
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 גביע אשל
- 2 חלמונים
- 25 גרם שמרים
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כוסות קמח מנופה
- 1 חלמון מעורב במעט שמן להברשה
- 30 גרם חמאה
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס סוכר
- 250 גרם פרג טחון וטרי
- 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או עוגיות
- להכניס לקערת המיקסר: מיץ, אשל, חלמונים וחצי כוס סוכר ולערבל עם הוו לישה.
- להוסיף שמרים ואת הקמח בשתיים שלוש פעמים
- להמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה, אם יבש, להוסיף מעט מיץ
- לכסות את הבצק ולתת לנוח לפחות שעה
- להכניס לסיר מתאים: מים וסוכר, להרתיח ולבשל 10 דקות
- להוסיף: חמאה, פרג ופירורי הביסקוויטים/עוגיות
- לערבב ולבשל 10 דקות על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה, להוריד מהאש ולקרר
- אם המילוי לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף סוכר.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות.
- לחלק את הבצק לכדורים במשקל 25 גרם, כדאי לשקול, כדי שיצאו פחות או יותר, באותו גודל. יוצאות בערך 50 עוגיות
- להניח על משטח מקומח מעט ולכסות במגבת
- לקחת כדור בצק, לרדד, למלא, לגלגל כמו רולדה, לסגור לצורת ירח
- להכין בצורה כזו את כל העוגיות, להניח בתבנית, למרוח ביצה
- לאפות בערך עשרים דקות עד חצי שעה עד לקבלת צבע זהוב
- לפזר אבקת סוכר
- לשמור בקופסא סגורה
3 תגובות:
נראה מעולה..אפשר לעבד במעבד מזון?
נפלא מאוד תודה רבה
נראים פשוט מעולה
הוסף רשומת תגובה