אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין.
מצרכים:
מצרכים:
- 7 ביצים מופרדות בגודל L
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס אינסטנט וניל
- 1 שמנת רגילה
- 1 כוס סוכר
- רבע כפית מלח
- סיר של ג'חנון
- לציפוי: אריזה של פטל (במקפיא בסופרים) + 3 כפות קורנפלור + 1/2 כוס מים קרים
- להניח בתחתית הסיר נייר אפייה גזור בקוטר של התחתית, לשמן
- להניח נייר אפייה גם בצדדים, עדיף שקף שמחליק את העוגה אבל אם אין, אז נייר אפייה
- לחמם תנור ל-180 מעלות, להכניס תבנית של התנור עם מים
- לטרוף חלמונים, להוסיף גבינה ושמנת, לערבב היטב
- להוסיף קורנפלור ואינסטנט וניל, לערבב היטב שלא יהיו גושים, להניח בצד
- להקציף היטב חלבונים, להוסיף סוכר ומלח עד לקבלת קצפת יציבה
- להוסיף כל פעם כמות קטנה מהקצפת לקערת החלמונים ולקפל ביחד
- לאחר שהוספנו את כל הקצפת, לערבב היטב לתערובת אחידה
- לשפוך את התערובת לסיר
- להניח בזהירות בתוך התבנית עם המים בתנור
- לאפות רבע שעה ב-180 מעלות ולאחר מכן להוריד ל-160 מעלות ולאפות עוד שעה
- לא לפתוח את התנור, להשאיר את העוגה בפנים להתקרר
- להכין את הציפוי: לערבב מים קרים עם קורנפלור, להרתיח
- להוסיף את הפטל, לערבב ביחד, אם סמיך, להוסיף מעט מים
- לבשל 2-3 דקות לא יותר, לרסק עם בלנדר מוט ולשפוך על העוגה...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה