יום חמישי, 3 בינואר 2019

מרק עדשים עם איטריות

אין כמו מרק ביום חורפי והפעם מרק עדשים אדומות עם אטריות, הכנה קלה ומהירה של מרק טעים ומשביע.


 הוראות מקדימות:
  • המתכון כמות של 1 כוס עדשים, כמובן אפשר להגדיל כמויות
  • את העדשים יש להשרות לפחות עשרים דקות ולשטוף היטב
  • כאן השתמשתי בעדשים אדומות, אפשר כמובן בירוקות/שחורות.
  • אטריות אפשר דקות, אפשר עבות, מה שאוהבים, עבות יותר מסמיכות מצוין את המרק
  • את התבלינים לערבב ביחד בקערית
  • אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים 
מצרכים:
  1. 1 כוס עדשים
  2. 1 כוס אטריות 
  3. 1 בצל בינוני קצוץ
  4. 5 שיני שום מרוסקות
  5. תבלינים: מלח, כמון, מעט חווייג', מעט אבקת מרק בטעם עוף
  6. 2 גזרים חתוכים לקוביות.
  7. אני הוספתי גם מעט אבקת מרק עדשים (כן יש כזה)
  8. מעט שמן לטיגון, אני השתמשתי בשמן קנולה
  9. 4-5 כוסות מים מהברז
הכנה:
  1. לחמם שמן, להוסיף את הבצל, להביא רק לידי השחמה
  2. להוסיף את הגזר והעדשים, לערבב ביחד ולבשל כמה דקות
  3. להוסיף מים להביא לרתיחה של 2-3 דקות, להוסיף את התבלינים והשום המרוסק
  4. להנמיך את האש, לערבב ולבשל עוד 10 דקות, להוסיף איטריות
  5. לדאוג לערבב כדי שהאטריות לא ידבקו לתחתית
  6. להמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות, לכבות ולהגיש חם







אין תגובות: