הוראות מקדימות:
- המתכון כמות של 1 כוס עדשים, כמובן אפשר להגדיל כמויות
- את העדשים יש להשרות לפחות עשרים דקות ולשטוף היטב
- כאן השתמשתי בעדשים אדומות, אפשר כמובן בירוקות/שחורות.
- אטריות אפשר דקות, אפשר עבות, מה שאוהבים, עבות יותר מסמיכות מצוין את המרק
- את התבלינים לערבב ביחד בקערית
- אם המרק סמיך מידי אפשר להוסיף מעט מים
- 1 כוס עדשים
- 1 כוס אטריות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 5 שיני שום מרוסקות
- תבלינים: מלח, כמון, מעט חווייג', מעט אבקת מרק בטעם עוף
- 2 גזרים חתוכים לקוביות.
- אני הוספתי גם מעט אבקת מרק עדשים (כן יש כזה)
- מעט שמן לטיגון, אני השתמשתי בשמן קנולה
- 4-5 כוסות מים מהברז
- לחמם שמן, להוסיף את הבצל, להביא רק לידי השחמה
- להוסיף את הגזר והעדשים, לערבב ביחד ולבשל כמה דקות
- להוסיף מים להביא לרתיחה של 2-3 דקות, להוסיף את התבלינים והשום המרוסק
- להנמיך את האש, לערבב ולבשל עוד 10 דקות, להוסיף איטריות
- לדאוג לערבב כדי שהאטריות לא ידבקו לתחתית
- להמשיך לבשל על אש נמוכה עוד 10 דקות, לכבות ולהגיש חם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה