אין כמו עוגות שמרים, ריח השמרים שמתפשט בכל הבית, כמובן הטעם. הפעם, רולדות שמרים במילויים שונים, כל אחד יכול וכל אחד איזה מילוי שאוהב.
מצרכים לבצק:
- 4 ורבע כוסות קמח מנופה
- 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 1/4 כוס אבקת אינסטנט וניל
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה שלמה
- 50 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס שמן
- מים לספיגה, בערך 2.5 כוסות
מצרכים למילוי:
- נוטלה ואגוזים קצוצים - קודם מורחים את הנוטלה ומעל את האגוזים
- נוטלה ושערות חלבה - קודם נוטלה ומעל את החלבה
- אפשר להחליף את הנוטלה בממרח השחר, יש גם פרווה
הוראות הכנה:
- להכניס למיקסר: ביצה, מלח, חמאה, שמן, סוכר, אינסטנט וניל
- לשפוך את הקמח מעל כל החומרים ולפזר מעל את השמרים
- להוסיף מים וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש שנפרד מדפנות הקערה
- לכסות בניילון נצמד לתפיחה ראשונה להכפלת הבצק בערך שעה
- להוציא למשטח עבודה, ללוש מעט את הבצק, לחלק ל-4 חלקים
- לרדד את הבצק, להניח מלית ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית
- להכין בצורה כזו את כל הרולדות, אפשר להכין גם עוגות אישיות
- להכנת קראנצ', לחתוך את הרולדה באמצע, ללפף את שני החלקים למעין בורג
- למרוח בביצה + מעט מים, לכסות ולהתפיח כארבעים דקות
- לאחר מכן, לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ- 20 דקות, עד לקבלת גוון שחום
- לשים לב לא לאפות יותר מדי שהבצק לא יצא קשה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה