יום שני, 23 בספטמבר 2019

אטריות אורז וירקות - מוקפץ

אני מביאה כאן מתכון למוקפץ: אטריות אורז עם ירקות, המתכון צמחוני, אפשר להכין עם חזה עוף, אבל אני אוהבת את זה נטול בשר.
מצרכים:
  1. חבילה איטריות נודלס - להכין לפי הוראות היצרן, לא לשטוף, לסנן, להניח בקערה, לערבב עם מעט שמן. 
  2. ירקות שאוהבים: כרוב, גזר, גמבה, ברוקולי, בצל ירוק, בצל יבש - פטריות, חתוכים לרצועות. אני אוהבת את הירקות חתוכים קצת עבה. 
  3. את הכמויות של הירקות, תחליטו, בהתאם למספר הסועדים. 
  4. רוטב אסייתי למוקפץ, רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק או חריף, מה שאוהבים והכמות גם כמה שאוהבים
  5. שמן שומשום לטיגון 
  6. מי שאוהב יכול להוסיף נבטים/בוטנים קלויים. 
הכנה:
  1. לחמם ווק על אש בינונית, להוסיף שמן 
  2. להגביר את האש, לטגן כל ירק בנפרד וכל פעם קצת. 
  3. להעביר לסיר מתאים את הירקות המוכנים, עד לסיום טיגון כל הירקות. 
  4. לאחר שסיימנו עם הירקות, להכניס לווק את האיטריות ולטגן מעט 
  5. להוסיף לסיר הירקות, לשפוך מעל רוטב סויה וצ'ילי, לערבב הכל ביחד, אם יש נבטים, זה הזמן להוסיף 
  6. בהגשה, ולמי שאוהב, אפשר לפזר מעט שומשום ו/או בוטנים קלויים 
הרטבים בהם השתמשתי



















4 תגובות:

מנהל קהילת פרפרים אמר/ה...

יפה לעיניים ומעורר תאבון. תודה ושנה טובה.

Unknown אמר/ה...

שבת שלום
אפשר בבקשה לדעת מה הכמויות של הרוטב סויה ורוטב צ׳ילי? תודה💐

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

תודה מנהל...

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

היי, כן, אני ממש מעט, אפשר כף מכל רוטב ואם לא מספיק, להוסיף