אני מביאה כאן מתכון למוקפץ: אטריות אורז עם ירקות, המתכון צמחוני, אפשר להכין עם חזה עוף, אבל אני אוהבת את זה נטול בשר.
מצרכים: - חבילה איטריות נודלס - להכין לפי הוראות היצרן, לא לשטוף, לסנן, להניח בקערה, לערבב עם מעט שמן.
- ירקות שאוהבים: כרוב, גזר, גמבה, ברוקולי, בצל ירוק, בצל יבש - פטריות, חתוכים לרצועות. אני אוהבת את הירקות חתוכים קצת עבה.
- את הכמויות של הירקות, תחליטו, בהתאם למספר הסועדים.
- רוטב אסייתי למוקפץ, רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק או חריף, מה שאוהבים והכמות גם כמה שאוהבים
- שמן שומשום לטיגון
- מי שאוהב יכול להוסיף נבטים/בוטנים קלויים.
- לחמם ווק על אש בינונית, להוסיף שמן
- להגביר את האש, לטגן כל ירק בנפרד וכל פעם קצת.
- להעביר לסיר מתאים את הירקות המוכנים, עד לסיום טיגון כל הירקות.
- לאחר שסיימנו עם הירקות, להכניס לווק את האיטריות ולטגן מעט
- להוסיף לסיר הירקות, לשפוך מעל רוטב סויה וצ'ילי, לערבב הכל ביחד, אם יש נבטים, זה הזמן להוסיף
- בהגשה, ולמי שאוהב, אפשר לפזר מעט שומשום ו/או בוטנים קלויים
הרטבים בהם השתמשתי
4 תגובות:
יפה לעיניים ומעורר תאבון. תודה ושנה טובה.
שבת שלום
אפשר בבקשה לדעת מה הכמויות של הרוטב סויה ורוטב צ׳ילי? תודה💐
תודה מנהל...
היי, כן, אני ממש מעט, אפשר כף מכל רוטב ואם לא מספיק, להוסיף
הוסף רשומת תגובה