יום חמישי, 23 בינואר 2020

סחוג הבית - כל כך פשוט להכין

אני לא יודעת למה, דווקא בתקופה הזו, הכי בא לי להכין חריף/חמוצים. אחרי שסיימתי להכין סיר חמוצים ביתיים, מתכון אתן גם בקרוב, תתכוננו... התפניתי להכין גם סחוג. אין כמו סחוג שהוכן בבית, טרי וטעים. כל כך פשוט להכין...
מתכון לסחוג אדום חריף אש כאן 

מצרכים - הכמויות למוצר מוכן של שתי צנצנות בינוניות
  1. 2 צרורות של כוסברה, די גדולים, לא קטנים כמו בשקיות של הסופר - שטופים היטב
  2. 10 פלפלים ירוקים חריפים בגודל בינוני/גדול. החריפות בהתאם לכמות הפלפלים. אתם תחליטו.
  3. 12 שיני שום
  4. 2 כפות שמן רגיל
  5. 1 כף שטוחה מלח, 1 כף כמון ו-1 כף חווייג' (למרק) 
הכנה:
  1. להכניס את כל המצרכים למעבד מזון (אני חותכת את הכוסברה והפלפלים לחתיכות קטנות כדי להקל על המעבד)
  2. לרסק ולטחון למרקם של סחוג שאתם אוהבים
  3. תטעמו, אם לא מספיק חריף, תוסיפו פלפלים. 
  4. לשפוך לתוך מסננת לסנן את הנוזלים.
  5. להכניס לצנצנות, לשפוך מעט מהנוזלים מלמעלה, לשמור במקרר
  6. אם יצאה לכם כמות גדולה, תקפיאו















2 תגובות:

arik benedek chaviv אמר/ה...

כתבת 1 כף חוויאג' למרק? לא מצאתי מרק במתכון..??
תודה על המרשם, זה בעצם על אותו עיקרון של פםסטו. האם לא כדאי לצים ברווח הנוצר בין הסחוג לפקק מעט שמן זית?
תודה לך, מחכה למתכון החמוצים.

הבלוג של בתיה דורון אמר/ה...

חח... תודה על התגובה, אכן אין מרק במתכון, כתבתי למרק, כי יש גם חווייג' שמיועד לקפה... מעדיפה כמה שפחות שמן לכן גם מסננת אחרי שמכינה.