יום שישי, 31 ביולי 2020

קובה אורז מטוגן במילוי בשר

אצלנו הכורדים הכל כמעט סובב סביב הקובה. אני מעלה מתכון של קובה אורז ממולא בשר. אני זוכרת את אמא שלי מטגנת לנו קובה ועדיין יש לי את הטעמים של הבית. קובה אורז נפוץ מאוד בין הכורדים והעיראקים. לכל אחד יש את השיטות שלו להכין את הקובה, אבל כולם על אותו עיקרון.
לפני שנתחיל כמה הערות:
  1. מהתערובת הזו יוצאים 10-12 קובה
  2. את האורז מבשלים ללא שמן, כדי שיצא דביק
  3. את תערובת הבשר צריך להכין מראש כדי שתהיה קרה (אפשר יום לפני ולשמור במקרר)
  4. המתכון הוא לרבע קילו בשר, אפשר להגדיל כמויות ולהקפיא. 
  5. אצלי אוהבים לאכול את זה ככה בתוך פיתה עם טחינה/חומוס וסלט
  6. כשמכינים את הקובה, לעבוד כל הזמן עם ידיים מעט רטובות
  7. לפני הטיגון, אפשר להקפיא אותן על מגש מרופד בדף אפייה
  8. לטגן בסיר נון סטיק (לא נירוסטה) כדי שלא ידבקו
  9. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים בקופסא סגורה
  10. לחמם בתנור, אם במיקרוגל, מספיק 30 שניות 



כמו שכתבתי למעלה, נתחיל עם מילוי הבשר:  
  1. 1/4 קילו בשר טחון
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. אפשר להוסיף שום קצוץ וגבעולי סלרי קצוצים דק למי שאוהב
  4. מעט שמן לטיגון
  5. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  6. להשחים בצל, להוסיף סלרי ושום, לערבב להוסיף עד שהסלרי רך בערך חמש דקות
  7. להוסיף את הבשר והתבלינים, לערבב ולתת מעין טיגון
  8. לערבב כל הזמן ולבשל את המילוי בערך חצי שעה, עד שהבשר מוכן לאכילה (אפשר לטעום
  9. לקרר את התערובת.

מצרכים והכנת המעטפת:
  1. 1 כוס אורז פרסי + 2 כוסות מים + תערובת כף מהתבלינים: מלח כורכום פפריקה מתוקה.
  2. 2 ביצים + 3 כפות גדושות קמח
  3. להרתיח מים ותבלינים, להוסיף את האורז, לערבב, להביא לרתיחה אחת, להנמיך
  4. לבשל בערך רבע שעה עד שהאורז מבושל, לכבות את האש, לקרר
  5. לשפוך את האורז לתוך קערה, להוסיף קמח וביצים, לערבב היטב
  6. התערובת מעט דביקה וזה בסדר, אם יותר מדי תוסיפו מעט קמח
  7. לקחת מהתערובת, לפתוח ולעשות גומה, למלא ולסגור לצורת קובה שטוחה
  8. לחמם במחבת שטוחה ורחבה שמן ולטגן (שימו לב כתבתי למעלה איזה מחבת)
  9. לטגן בשמן מעט עמוק, בערך 5-6 דקות עד שמשחים מכל הצדדים.
  10. להגיש כשהן חמות, עדיף עם טחינה ביתית 

תערובת האורז לאחר הבישול
התערובת לאחר הוספת הקמח והביצים 
 לקחת קצת מהבצק, לעשות גומה למלא ולסגור 
  

 מוכנים לטיגון

  

  
  






אין תגובות: