הוראות מקדימות וחשובות להצלחת הלחמניות/פיתות:
- לא לשמן את התבנית, להניח בתבנית נייר אפייה
- מהתערובת הזו אפשר להכין לחמניות ופיתות
- אם מכינים לחמניות, הכמות מספיקה ל- 12 לחמניות, זה גודל סביר ללחמניה.
- אם מכינים פיתות, הכמות מספיקה בערך ל-6 פיתות, תלוי בעובי של הפיתה
- אם רוצים כמויות גדולות יותר, לא להגדיל כמויות, פשוט להכין כל פעם מחדש את התערובת
- 1.5 כוסות מים
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית סוכר
- פחות מכפית פלפל שחור
- 4 ביצים שלמות
- 1.5 כוסות קמח מצה
- לפיזור מעל: קצח, שומשום או מלח גס
- לחמם תנור למקסימום
- להכניס לסיר מתאים: מים, שמן, מלח, סוכר, פלפל שחור ולהרתיח
- לאחר הרתיחה, להנמיך את האש ולהוסיף את הקמח, בשתיים שלוש פעמים, לערבב עד שהתערובת אחידה, לכבות את האש ולקרר התערובת
- לאחר שהתערובת התקררה, אני מכניסה למיקסר עם הוו גיטרה, אבל אפשר גם ידני, להוסיף את הביצים, אחת אחת ולערבב היטב
- להרטיב את הידיים לקחת מעט בצק וליצור לחמניות ארוכות, עגולות, פיתות
- אם בוחרים פיתות לעשות את הפיתה מעט עבה
- 5 דקות לפני הכנסת התבנית לתנור, להוריד את חום התנור ל-180 מעלות.
- לפזר מעל מה שאוהבים: אני פיזרתי שומשום ומעט מלח גס ועם האצבעות דחסתי פנימה
- לאפות בין 40-50 דקות עד להשחמה (לבדוק גם מלמטה אם מוכנות). אני אפיתי בטורבו
- כדי שהנפח של הלחמניות/פיתות לא ירד, להמתין שיתקררו ואז להוציא מהתבנית עם מרית בעדינות ולהניח על רשת לקירור.
- לאחר הקירור, אפשר לשמור בשקית ניילון לשמירת הטריות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה