יום שלישי, 18 ביולי 2017

קובה במייה

לפי בקשה של הקוראים שלי, אני מפרסמת כאן מתכון לקובה במיה.
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה דלעת ופעם קובה במיה. לפעמים אני מכינה שני סוגים.
בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


בואו ניגש להכנה: תחילה נכין את המילוי, אני ממליצה להכין מראש, אני מכינה מראש כמות ומקפיאה:
מצרכים והכנה של המילוי: 
  1. 1 קילו בשר טחון - לבקש מהקצב אם יש טחון עבה עדיף. 
  2. אני קונה בשר מס' 2 ומטפלת בו לבד בבית 
  3. 5-6 עלי סלרי שטופים וקצוצים דק 
  4. 2 בצלים קצוצים 
  5. 6 שיני שום 
  6. 1 כפית מלח, 1 כפית בהרט, אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף למי שאוהב הכנת המילוי:
  7. לטגן בצל, להוסיף את הבשר ולטגן בערך חצי שעה, לערבב ולהמשיך לטגן עד שהבשר יהיה עשוי ומוכן לאכילה, לכבות את האש, להוסיף את השום והסלרי, לערבב היטב ולקרר.
מצרכים למעטפת של הקובה
  1. 1/4 קילו ג`ריש - בורגול שטחון דק, אפשר למצוא בכל סופר 
  2. 1/2 קילו סולת, להעביר דרך במסננת 
  3. 1 כף מלח  
     הכנת המעטפת:
  1. להכניס לקערה מתאימה את הג`ריש, לשטוף היטב ולהשרות חצי שעה לערך, לאחר חצי שעה, לסנן מהמים, לתת לכל הנוזלים לרדת, להחזיר לקערה, להוסיף את הסולת והמלח ולהתחיל ללוש עד לקבלת בצק רך שיהיה נוח לעבוד אתו. הוא צריך להיות על גבול הרך/קשה, לא ללוש יותר מידי, אם צריך, להוסיף מעט מים תוך כדי לישה. 
  2. להקפיד כל הזמן לעבוד עם ידיים רטובות. 
  3. לקחת מעט מהבצק, לעשות גומה, למלא ולסגור לקובה, אפשר עגולים, אפשר שטוחים, להניח במגש שמונח עליו ניילון או נייר אפייה, לסדר אותם במרווחים, שלא יהיו דבוקים אחד לשני. 
  4. בשלב הזה אני גם מקפיאה. 
מצרכים למרק:
  1. 2 בצלים קצוצים 
  2. 2 עגבניות קצוצות 
  3. 1/2 חבילה פטרוזיליה ו-1/2 חבילה כוסברה 
  4. 1 חבילה במיה של סנפרוסט או למי שמעדיף במיה טריה שטופה ומנוקה
  5. 1 חבילה עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים לחתיכות גסות 
  6. מיץ משני לימונים 
  7. 6 שיני שום שלמים 
  8. 1 כף שטוחה מלח, 1 כף שטוחה כורכום ו-1 כף שטוחה בהרט 
  9. 2 כפות גדושות מרק עוף 
      הכנת המרק והבישול:
  1. לטגן בצל במעט שמן, להוסיף את העגבניות, לערבב, להוסיף פטרוזיליה וכוסברה ולערבב 
  2. למלא את הסיר מים עד גובה 3/4 ולהביא לרתיחה 
  3. כשרותח, להוסיף את עלי המנגולד ולבשל כ-10 דקות 
  4. להוסיף את התבלינים ולערבב 
  5. להוסיף את הקובה, כל פעם קצת, בין 5 ל-10 תלוי בגודל הסיר, שלא ידבקו אחד לשני, לערבב בכף בעדינות בתחתית הסיר. 
  6. לאחר שהוספנו את הקובה, להוסיף מעל את הבמייה 
  7. לבשל בערך שלושת רבעי שעה על אש בינונית 
  8. להגיש חם




2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

בוקר טוב, לא מוצאת את המתכונים: יפרך וקובה חמוסטה. איפה אוכל למצוא? תודה שרי

אמנות ויצירה כתרפיה לנשמה אמר/ה...

נהנית כל שבוע מחדש מהאוכל הזה שאינו מוכר לי כל כך. שבת שלום לך חרוצה שכמוך