יום ראשון, 26 באוגוסט 2018

קציצות בשר בקר ברוטב עם בצלצלי שאלוט, הכי אוכל ביתי

לכל אחת ואחד יש שיטה להכנת קציצות ביתיות. גם לי יש. קציצות זה הכי אוכל ביתי. אין מה לפחד מההכנה והבישול. כבר נתקלתי בכאלה שאמרו לי שזה נראה מסובך ולא יצליח ומתפרק ועוד ועוד..
המתכון שלי פשוט והמיוחד בו זה טיגון הבצל לפני הכנסתו לעיסה, מה שנותן לקציצות מרקם עדין וטעים מאוד... והוספת עלי מנגולד.

 הוראות מקדימות
אפשר ועדיף להכין את תערובת הקציצות לילה לפני ולשמור במקרר
לעבוד עם סיר או מחבת מתאימים, כי אחרי.

 הטיגון נמשיך באותו סיר את הבישול


מצרכים
  1. 1/2 קילו בשר טחון
  2. 1 בצל גדול קצוץ דק
  3. 1/2 חבילה של כוסברה ופטרוזיליה קצוצים דק
  4. 4 עלי מנגולד קצוצים
  5. 1 כפית מלח 1 כפית כמון 1 כפית בהרט
  6. 3 כפות שמן
לרוטב
  1. כ-10 בצלצלי שאלוט
  2. 2 כוסות מים רותחים
  3. 4 כפות רסק עגבניות
  4. מעט מלח לא הרבה, כי יש לנו מלח בתערובת הבשר
  5. 1 כף סוכר

הכנה
  1. לטגן את הבצל, להניח במסננת להגיר נוזלים ולקרר
  2. להכניס לקערה את כל מצרכי הבשר כולל הבצל וללוש עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה, לא ללוש יותר מידי, להניח חצי שעה לאיחוד. כמו שכתבתי למעלה, אפשר להכין לילה מראש ולשמור במקרר..
  3. לחמם שמן בסיר או במחבת, להכין כדורים בגודל ובצורה שאוהבים, לטגן משני הצדדים, להשאיר בסיר, לא להוציא, אלא אם כן יש כמות, וצריך לטגן עוד 
  4. להוסיף את הבצלצלים ועלי המנגולד
  5. לערבב בקערית: מים, רסק מלח וסוכר ולשפוך בזהירות מעל עד לכיסוי. 
  6. לנענע את הסיר או המחבת לצדדים על מנת שהכדורים והבצלצלים יתכסו ברוטב. לא לערבב עם כף, כדי לא לפרק את הכדורים. 
  7. לאחר שהכל מכוסה ברוטב, להרתיח מעט ולבשל עוד כחצי שעה על אש נמוכה 
  8. להגיש עם אורז לבן, פירה, מקרוני... 






אין תגובות: