יום ראשון, 21 במאי 2017

באניצה - מאפה בצק פילו ממולא בגבינות - להדפיס מתכון ולשמור לשבועות


עוד מתכון לחג שבועות - מאפה בצק פילו טעים ממולא בגבינות.
למאפה הזה קוראים באניצה, שזה למעשה מעין בורקס גדול, עשוי משכבות של בצק פילו בתחתית ולמעלה ובאמצע המילוי, אותו אופים בתבנית מרובעת גדולה.
המילוי יכול להיות גבינות, בשר טחון, או תפוחי אדמה, ממש כמו הבורקסים הקטנים. את המאפה עדיף לאכול איך שהוא יוצא מהתנור, חם ופריך. אני קוראת לזה בקיצור: דפי פילו ממולאים גבינות.

כיסונים או קלצונה במילוי גבינות

את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. עכשיו אני מכינה... גם לה...
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.


יום שבת, 20 במאי 2017

קָּאדֶּה לשבועות - בצק שמרים ממולא גבינות

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות.
קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שמתאימים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.

המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.

יום שני, 15 במאי 2017

בייגלה ישראלי - יצירה ישראלית מקורית


חברת "מאיר בייגל" השיקה לקראת יום העצמאות סדרה חדשה של "בייגלה ישראלי". החברה השקיעה בזה כ-3 מיליון ש"ח בפיתוח ייצור ושיווק הסידרה. כושר הייצור של מפעל ''מאיר בייגל'' בסדרת הבייגל הישראלי – כ-40,000 שקיות ביום.

יום שבת, 13 במאי 2017

פסטיבל חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים - מעלית הזמן והעיר העתיקה

לרגל יום ירושלים הקרוב שיציין 50 שנה לאיחוד העיר ולכבוד חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים, 
יצאנו בלוגרים ועיתונאים לסיור ולאטרקציות חדשות בירושלים.
החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בירושלים פתחה השבוע יחד עם שר השיכון והבינוי יואב גלנט את התערוכה "לגעת ברגע". תערוכה מרגשת שממחישה ומתעדת את הרגע של שחרור הכותל. אירוע מרגש ביותר, 
המלצה שלי: אתם חייבים להגיע עם כל המשפחה ולחוות את החוויה.