יום חמישי, 23 בינואר 2020

סחוג הבית - כל כך פשוט להכין

אני לא יודעת למה, דווקא בתקופה הזו, הכי בא לי להכין חריף/חמוצים. אחרי שסיימתי להכין סיר חמוצים ביתיים, מתכון אתן גם בקרוב, תתכוננו... התפניתי להכין גם סחוג. אין כמו סחוג שהוכן בבית, טרי וטעים. כל כך פשוט להכין...
מתכון לסחוג אדום חריף אש כאן 

BUFFET מתחם אוכל בופה באושילנד כפר סבא - שוק האוכל בימי שישי

אירוע לעיתונאים ובלוגרים, השקת מתחם האוכל BUFFET מתחם שכולו חוויה קולינרית אירופאית,  גן עדן קולינרי, הפך לעליה לרגל לתושבי השרון, עובדי אזור התעשייה והיי-טק שבסביבה. המתחם מציע מנות איכות בסגנונות קולינריים מגוונים ובהשראת תפריט ים תיכוני - ישראלי, עם השפעות ממטבחים שונים. גולת הכותרת של המתחם: שוק אוכל בימי שישי, שוקק, ססגוני, עשיר בריחות וטעמים, הגדול ביותר, מציע מעל 250 סוגי מאכלים לקנייה.
המתחם ממוקם בקניון אושילנד, קומה 0 קומת כניסה.

במתחם אפשר לשבת ולאכול סביב שולחנות מעוצבים ומרווחים, באווירה שמחה ונעימה. את האוכל אפשר לארוז ולקחת TAKE AWAY או קייטרינג לבית או למשרד, אוכל ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני.
למרות שהמתחם כולו כשר, הוא מחולק לחלק בשרי וחלק חלבי.

יום רביעי, 22 בינואר 2020

אסם מחזירה את המנה החמה - פסטה מוקרמת

הייתם מאמינים שאסם החזירה את המנות החמות המוקרמות מהשנה שעברה? אז זהו שכן, אסם הודיעה על החזרת המהדורות המפנקות של מנה חמה מוקרמת: מנה חמה פסטה פטריות מוקרמת ומנה חמה פסטה עגבניות מוקרמת. מנה חמה פתרון מיידי לארוחה מהירה. רק מוסיפים מים רותחים, ממתינים 8 דקות בלבד והמנה מוכנה...
אסם השיקה שני סוגים של פסטה מוקרמת: מנה חמה פסטה פטריות מוקרמת
    
ומנה חמה פסטה ברוטב עגבניות מוקרם
  

יום שלישי, 21 בינואר 2020

מרק כתום, כי זה הכי מתאים לעונה, בריא וללא שמן

אין כמו מרק בימים האלה. מרק כתום. אני בדרך כלל מכינה אחה"צ ואז כשחשוך וגשום בחוץ, אין כמו מרק כתום חמים וטעים, מירקות טריים שעשירים בויטמינים שכל כך חשובים לגוף שלנו במיוחד בחורף. ועוד דבר חשוב... ללא שמן בכלל.
אפשר להוסיף/להחליף ירקות כתומים, מה שאוהבים (לדוגמא דלעת במקום דלורית,
אפשר להשאיר את הירקות שלמים ואפשר לטחון
אפשר להוסיף אטריות דקות שהורתחו כמה דקות, אם משאירים את הירקות שלמים, אז מוסיפים כמה דקות לפני סיום הבישול, אם טוחנים את המרק, אז מוסיפים את האטריות רק לאחר הטחינה.

יום שבת, 18 בינואר 2020

אסם משיקה חטיפים חדשים של במבה וביסלי

אסם שוב משיקה מהדורה חדשה לחטיפים והפעם חטיפי ביסלי ובמבה: ביסלי בטעם וואסאבי קוואסאן, טאקו לוקו, פאד תאי קוואסאן ובמבה ביס.  במשפחה היו חלוקים לגבי הטעמים, חלק אהבו את הפאד תאי קוואסאן, חלק את הטאקו לוקו, בקיצור, מי שאוהב את הטעמים האלה באוכל, יהנה מהחטיפים.

.

יום שבת, 4 בינואר 2020

מותג חדש של אבוקדו כובש את המדפים - אבוקדו גרנות

גרנות משיקה אבוקדו תחת מותג אבוקדו גרנות הבטחה לאבוקדו איכותי, טרי ומשובח. מהיום ניתן לרכוש אבוקדו מסוג "אבוקדו גרנות" המבטיח שהוא מגיע מהמטעים של החקלאים החברים בגרנות ונושא תו איכות של  מצוינות, איכות ובטיחות מזון. בכל השנה ישווקו חקלאי גרנות אבוקדו, לפי זני העונה, בעיקר אבוקדו מסוג אטינגר הנחשב לאבוקדו המשובח והטעים ביותר.
חקלאי גרנות נמצאת בבעלות גרנות, הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת אבוקדו גרנות, הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי לשיווק והפצת אבוקדו. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות). לדברי תמיר בושניצקי, מנכ”ל חקלאי גרנות, “אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח”.
כידוע, האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן, נחשב לשומן בריא והוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ-20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר שתכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.

לאוהבי המלבי והחלוה ובכלל לכולם - כבר טעמם את החלוה בטעם מלבי של חברת אחוה?

את החלוה הזו תצטרכו לטעום כדי להאמין, חברת אחוה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משיקה מוצר חדש ומפתיע בסדרת החלוה: חלוה בטעם מלבי. החלוה מכילה קוקוס קלוי, שברי אגוזים, מי ורדים צבע אדמדם על בסיס טבעי, כל אלו מעניקים לחלוה ארומה מיוחדת וטעימה בטעם של הקינוח המוכר  והאהוב.
צילום התמונה הזו - יעל האן


יום רביעי, 1 בינואר 2020

קונכיות פתיתים של אסם - מוצר חדש

ראיתם את הפרסומת בטלוויזיה של קונכיות פתיתים של אסם? המוצרים הגיעו גם אלי לסקירה. 
מוצר טעים, מהיר הכנה, ממליצה מאוד, אני הוספתי את הקונכיות למרק וגם הכנתי תבשיל עם ירקות. שניהם היו לנו טעימים. הזוגי אמר שלהוסיף סחוג מקפיץ את התבשיל. 
הוספה למרק זה הכי קל, מכינים מרק מכל סוג שהוא ולקראת הסוף כי הקונכיות לא מצריכות בישול ארוך, מוסיפים אותן.

יום שישי, 27 בדצמבר 2019

הדור הבא של ויטמינצ'יק: 50% פחות סוכר

חדש על המדפים של אסם ובשורה משמחת לאוהבי ויטמינצ'יק: אסם משיקה סדרה חדשה של המותג ויטמינצ'יק, עם 50% פחות סוכר לכל כוס משקה (ביחס למתכון הקיים) ובתוספת מתיקות של רכז פרי המונק, אסם הצליחה להפחית את כמות הסוכר על ידי שימוש ברכז פרי המונק (הנזיר). הפרי גדל ברובו בסין, וידוע גם בשם "לו האן גואו". הפרי מתוק מאוד למרות שכמות הסוכר בו אינה גבוהה, וזאת בזכות מרכיב נוסף בעל מתיקות גבוהה שמצוי בפרי. בזכות מתיקותו העזה שמוספת לויטמינצ'יק 50% פחות סוכר מתאפשרת מתיקות במשקה המוכן למרות רמת הסוכר המופחתת.
השקת המוצרים היא צעד נוסף במימוש התחייבותה של אסם לשיפור הערכים התזונתיים של מוצרי החברה.

יום רביעי, 11 בדצמבר 2019

השקה של יופי וסטייל - מיכל אנסקי השיקה את קולקציית הקפסולה של רשת "לאפייט" בסניף עופר גרנד קניון חיפה

הוזמנתי השבוע לאירוע בו השיקה מיכל אנסקי את קולקציית הקפסולה לחורף 2019/20 תחת השם Michaella by Lafayette Italy. הקולציה מרשימה ומהממת, מיכל אנסקי לא רק מאסטר שפית, עכשו גם מעצבת נעלים. מיכל נעימה מאוד, מרשימה, גילתה סבלנות והצטלמה עם כל מי שביקשה.
מיכל שיתפה פעולה עם מעצב העל האיטלקי, ג'ילברטו פאוסטו, שנתן ביטוי אמנותי עיצובי לרעיונותיה, משלב הסקיצות ועד בחירת החומרים. כל הקולקציה עוצבה על ידי מיכל בוונציה באיטליה.
צילום התמונה הזו על ידי אלכסנדר ליפקין
לדברי מיכל "ההיכרות שלי עם רשת "לאפייט" היא היכרות של שנים. כמי שמחוברת לאיטליה מאד, לקולינריה ולמודה האיטלקית, אני יודעת שכשרוצים נעליים באיכות איטלקית, "לאפייט" היא הכתובת. שמתי את עצמי בתוך כל מגף ונעל. עשיתי זאת אצל המעצבים הגדולים בעולם במחוז ונטו באיטליה, מהשראות ורעיונות שאני אוספת במהלך חיי. היתה לי חשובה האיכות האיטלקית אבל גם ההתאמה לטעם הלקוחה הישראלית אשר שמה דגש על האיכות, הסטייל, הגימורים, יחד עם שילוב של תשוקה וסטייל."

יום ראשון, 1 בדצמבר 2019

חברת שמרית מציגה סדרת בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא

בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא...
חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה הוותיקה והמובילה בישראל, מרחיבה את פעילותה לתחום המאפים ומשיקה מוצרים חדשים שטרם ראינו.
אתם יודעים שאני אוהבת את הבישול והאפייה, לפעמים גם לי בא לא לעבוד קשה בהכנה של בצקים ושמחתי לגלות את הבצקים של שמרית.
מדובר בסידרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה, מוצר הכי חדיש בשוק. בדרך כלל אנחנו מכירים בצקים מוכנים אבל במצב קפוא שחייבים להיות במקפיא ושצריך שעות להפשיר מראש. 

יום שני, 25 בנובמבר 2019

ריבת שזיפים - קונפיטורה ביתית

כשהייתי בסופר לפני שבועיים, ראיתי שזיפים, נכון שזו לא העונה שלהם, אבל קניתי. כשהגעתי הביתה היה לי חשק עז לעשות מהם ריבה ולבעלי ששמח מאוד שהבאתי שזיפים הודעתי שזה מיועד לריבה.
אז להכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.
כמה הערות מקדימות וחשובות: 
  1. סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
  2. כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. אני לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים. 
  3. את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים. 
  4. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה. 
  5. את הצנצנות אני מעקרת כך: מרתיחה מים, שופכת לתוך הצנצנת לכמה דקות

מרינה פטריות – 30 שנות פעילות

השתתפתי בסיור בלוגרים ועיתונאים באירוע חשיפה בחוות הגידול המתקדמת במושב חוסן בגליל המערבי. האירוע ציין 30 שנות פעילות לחברת "מרינה" - פטריות הגליל, מותג ישראלי - גלילי פורץ דרך בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, מוביל בייצור, פיתוח ושיווק בענף הפטריות, הירקות והפירות המובחרים בארץ. תענוג...