יום רביעי, 26 באוגוסט 2015

עוגיות ללא אפייה - שוקולד, אגוזים, חמוציות, קוואקר, קוקוס ועוד

עוגיות קלות להכנה, ללא צורך באפייה. אף אחד לא יתנגד לעוגיות הטעימות האלה, מה גם שבחום הזה אין חשק להדליק תנור.

יום שבת, 22 באוגוסט 2015

דונה איטליה, אירוע בלוגרים

הוזמנתי לערב בלוגרים לחגיגה איטלקית להיכרות עם המטבח האיטלקי של דונה איטליה, חברת המזון האיטלקית החדשה, המתמחה במוצרי פיצה ופסטות, שלפי היצרן, הן באיכות מדהימה ובמיכשור יחודי ובלעדי למטבח האיטלקי.

יום רביעי, 19 באוגוסט 2015

סיור בלוגרים במפעל יכין

השתתפתי בסיור עיתונאים ובלוגרים שנערך במפעל חברת זנלכל (יכין) הממוקם באזור תעשייה אלון תבור סמוך לעפולה. מנכ''ל החברה פיני גורביץ סיפר לנו שהחברה מייצרת 240 סוגי מוצרים שונים. פעילותה העיקרית של החברה הינה בקטגוריות של שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטהתרכיזים לשתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול והמוצרים משווקים ללא חומרים משמרים באריזות פח ופלסטיק.  

יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

טכס מוצר השנה 2015

בשנתיים האחרונות, הוזמנתי לסקר את אירוע מוצר השנה, ולא התאפשר לי להשתתף. בשנת 2012 אף קבלתי את תיק המוצרים, עליהם כתבתי את הרשומה הזו השנה כן התאפשר לי להגיע לאירוע מוצר השנה לשנת 2015 שחגג עשור.
זו לי הפעם הראשונה בה אני משתתפת באירוע מסוג זה. מעבר למפגש עם חברי וחברותי הבלוגריות והעיתונאיות, היתה לי הזדמנות להפגש עם מנהלים בחברות הזוכות וכמובן גם לקבל את המוצרים הזוכים לשימוש האישי שלי, ועל כך ארחיב בהמשך.
בכניסה קבלתי תג עם שמי ותחום הסיקור שלי: קולינאריה 1.
לכל הדעות, אירוע מרגש ואני שמחה שהיתה לי הזכות להיות חלק מהסוקרים את האירוע.
האירוע התקיים השנה בכפר הירוק, מקום יפה ופסטורלי, הכל כאן חגיגי, צבוע באדום שמח, שולחנות עם כיבוד בכניסה.

מסעדת דגים חדשה וכשרה בתל אביב Fish Market by Meatos

הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסעדת דגים חדשה וכשרה: Fish Market by Meatos
המסעדה ממוקמת ברחוב שאול המלך פינת ויצמן, בדיוק ליד העבודה שלי בתל אביב כך שהיה לי מאוד נוח אחרי העבודה ללכת לשם ואפילו את הרכב לא הייתי צריכה להוציא מהחנייה.

אורז מלא עם ירקות

את התבשיל הזה התחלתי להכין בתקופה שבה רציתי להחליף את האורז הרגיל באורז מלא. 
מנה טעימה מאוד ומשביעה.
אני השתמשתי כאן באורז עגול מלא, אבל כמובן גם האורז הרגיל המלא מתאים מאוד.
את האורז יש להשרות לפחות לשעתיים, פעם שמעתי שההשרייה עוזרת לא רק לריכוך האורז אלא גם "פותחת" אותו לשחרר את המרכיבים הבריאים שבו.
אפשר להוסיף כל ירק לתבשיל: גזר, גמבה, פלפל ירוק, קישואים כל מה שאוהבים.
התבשיל הזה מתאים מאוד לצמחונים שבינינו.

קינוח שכבות של עוגיות לוטוס, קצפת עם גבינה ודובדבנים חמוצים

קינוח טעים וקלי קלות הכנה, לא מצריך תנור.

הטיול שלי לגיאורגיה - יומן מסע

מי שהספיק להכיר אותי, יודע שגם אני בחיידק הטיולים, ועדיף לחו"ל.
בשנה שעברה טיילתי בחו"ל פעמיים: לארצות הברית ולגואטמלה, שנה קודם לכן, טסתי לפראג, פורטוגל ובדרך לצרפת, טיילנו יום אחד בווינה. על חלק מהטיולים האלה, אפשר לקרוא בבלוג כאן, אני מקווה למצוא זמן ולתעד גם את שאר הטיולים שעשיתי. ב-24 לחודש בעז"ה, אני טסה לגיאורגיה.

סיור בלוגרים ביקב מוני

הוזמנתי לסיור בלוגרים, ביקב מוני בקיבוץ צרעה, ליד בית שמש, על  מורדות הרי יהודה באיזור נחל שורק.
למרות שגדלתי באיזור הזה ואני מכירה את האיזור, זו לי הפעם הראשונה שאני מבקרת ביקב, המקום פסטורלי ויפה, יש כאן כרמים, מטעים של זיתים, מכינים כאן לא רק יינות, גם זיתים, טחינה, סבונים, ראיתי גם גבינות ועוד.

גיאורגיה - טיול ראשון חלק שני ב-2015



זוהי רשומה שניה על הטיול לגיאורגיה. הרשומה הראשונה כאן  
27.6.15 - יום שבת 

נוסעים לעיר ורדזיה דרך העיר אחלציחה, מזג אוויר חורפי כאן, היום נבקר בעיר המערות מהמאה ה-12 לספירה שבנייתה התחילה ע"י גיאורגי ה-3, אביה של תמר המלך (מתוך כבוד מכנים אותה מלך, לא קוראים מלכה) ונמשכה גם בתקופתה.  

הקטע הזה נלקח מכאן

"עיר המערות של ורדזיה (בגאורגית: ვარძია) היא מנזר בתוך מערה, החפור בצידו של הר ארושלי בדרום גאורגיה, ליד אספינדזה. בנפת אספינדזה, כ-10 מהגבול הטורקי. היא נוסדה על ידי תמר המלכה בשנת 1185. בתחילה הייתה במקום מצודה אותה בנה נכדו של המלך דוד הבנאי, ואילו המלכה תמר שינתה את ייעוד המקום מצבאי לדתי, ובנתה שם מנזר, שגדל לעיר שמנתה בימיה הטובים כ-50,000 איש. המנזר מכיל כ-6,000 מערות בגודל חדר, שנוצרו להגנה מפני המונגולים, והיו מוסתרות בקומפלקס בגובה של 13 קומות . העיר כללה כנסייה וחדר כס, ומערכת השקיה מסובכת בשיטת הטרסות של אדמה חקלאית. הכניסה היחידה לקומפלקס היה דרך מנהרות מוסתרות היטב ליד נהר הקורה. בשנת 1283, רעידת אדמה בסמצחה השמידה בערך שני שלישים מהעיר, כשהיא חושפת את המערות כלפי חוץ, ולהתמוטטות מערכת ההשקיה. הכנסייה חוזקה, ונוסף לה מגדל פעמון חיצוני, במהלך שלטונו של בקה ג`חלי במאה ה-13. הפרסים, שניצטוו על ידי השאח טחמסף ה-1, לפשוט על המסגד, בשנת 1551, בזזו את כל הצלמיות החשובות וסיימו את חיי המנזר באפקטיביות. האגדה מספרת כי למלכה תמר היו 366 חדרים כדי לבלבל את מי שירצה להתנקש בחייה. ציורי הקיר מתארים את תמר לפני נישואיה. בילדותה כאשר יצאה לשחק במערות וקראו לה, היא ענתה מהמסתור "אכּ ור דזיה" - אני כאן דוד.


כיום ורדזיה היא אטרקציה תיירותית בסאמצחה-ג`אוואחתי, שבגאורגיה. המקום מנוהל על ידי קבוצה קטנה של נזירים, וניתן לבקר בו תמורת סכום סמלי. מיניבוסים מקומיים בשם מרשרוקטה מגיעים לוורדזיה כל יום מהעיר אחלציחה.


כ-300 מערות בגודל חדר נותרו חשופות לעין כל ולחלק מהמערות יש עדיין צינורות מים ישנים, זכר למערכת ההשקייה".


כיום ורדזיה היא אטרקציה תיירותית, המקום מנוהל על ידי קבוצה קטנה של נזירים, כאן הבית שלהם.


קצת תמונות, מבט מלמטה














עולים למערות 























הקבוצה הקטנה של הנזירים גרה כאן










מצלמת את הצלם 









בירידה מהמערות, פוגשים את עץ המסטיקים והמשאלות - דרך מצויינת להפטר מהמסטיק, ברור שהדבקתי וביקשתי



ממשיכים לטייל, בדרך למבצר רבתי, עוצרים בדרך לצילומים






מגיעים למבצר רבתי - במקורו הוקם ע"י העותמאנים במאה 15, כיום משמש מוזיאון בעיר אחלציחה


















העיר כפי שנראית ממרום המבצר




ממשיכים ונוסעים לביקור בבית הכנסת באחלציחה, אנחנו בדרך לבית הכנסת, הבתים והרחובות בשכונה















כאן חיים רק 5 יהודים, 3 נשים ו-2 גברים. סימון, משגיח ואחראי, בית הכנסת ריק אולי פתוח רק בחגים, לא מרשים לצלם







חזרה ללינה בבקוריאני.

המשך הטיול ברשומה הבאה.

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג






יום שלישי, 28 ביולי 2015

הטונה מקופסא - הקציצות ממני

כל מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת דגים, בכל הצורות ובכל הזדמנות שיש לי אני אוכלת דגים. דווקא טונה אני פחות אוהבת, למרות שאני יודעת שיש הרבה שאוהבים טונה ולא אוהבים דגים. לי הטונה לא טעימה בצורה הטבעית שלה, אבל אם משדכים לה מצרכים נוספים ועושים ממנה משהו אחר, למשל קציצות, זה כבר משהו אחר.
אז כדי שהמשהו האחר הזה יהיה גם מעניין וגם טעים, ערבבתי טונה סטארקיסט עם טונה של ריו שאמורה להיות טונה בעלת טעם איטלקי אמיתי, ועוד תוספות, והפכתי אותן לקציצות טעימות שנזללו מיד.  קבלו מתכון לקציצות טונה, טעים ומהיר הכנה, ילדים מאוד ישמחו לאכול מהן.

סיור בלוגרים במפעל מן לוופלים ועוגיות

הוזמנתי לסיור בלוגרים במפעל "מן", החברה הישראלית הוותיקה לייצור וופלים ועוגיות. אוקיי חשבתי בליבי וופלים, מה כבר יש לחדש? ובכן, כן יש ועוד איך..