יום ראשון, 1 בדצמבר 2019

חברת שמרית מציגה סדרת בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא

בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא...
חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה הוותיקה והמובילה בישראל, מרחיבה את פעילותה לתחום המאפים ומשיקה מוצרים חדשים שטרם ראינו.
אתם יודעים שאני אוהבת את הבישול והאפייה, לפעמים גם לי בא לא לעבוד קשה בהכנה של בצקים ושמחתי לגלות את הבצקים של שמרית.
מדובר בסידרת בצקים מצוננים ומרודדים מוכנים לאפייה, מוצר הכי חדיש בשוק. בדרך כלל אנחנו מכירים בצקים מוכנים אבל במצב קפוא שחייבים להיות במקפיא ושצריך שעות להפשיר מראש. 

יום שני, 25 בנובמבר 2019

ריבת שזיפים - קונפיטורה ביתית

כשהייתי בסופר לפני שבועיים, ראיתי שזיפים, נכון שזו לא העונה שלהם, אבל קניתי. כשהגעתי הביתה היה לי חשק עז לעשות מהם ריבה ולבעלי ששמח מאוד שהבאתי שזיפים הודעתי שזה מיועד לריבה.
אז להכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.
כמה הערות מקדימות וחשובות: 
  1. סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
  2. כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. אני לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים. 
  3. את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים. 
  4. כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה. 
  5. את הצנצנות אני מעקרת כך: מרתיחה מים, שופכת לתוך הצנצנת לכמה דקות

מרינה פטריות – 30 שנות פעילות

השתתפתי בסיור בלוגרים ועיתונאים באירוע חשיפה בחוות הגידול המתקדמת במושב חוסן בגליל המערבי. האירוע ציין 30 שנות פעילות לחברת "מרינה" - פטריות הגליל, מותג ישראלי - גלילי פורץ דרך בתחום התוצרת החקלאית הטרייה, מוביל בייצור, פיתוח ושיווק בענף הפטריות, הירקות והפירות המובחרים בארץ. תענוג...

יום שישי, 22 בנובמבר 2019

סניף חדש של סולתם נפתח בתל אביב

השקה של פתיחת סניף חדש של רשת סולתם בתל אביב. רשת סולתם השיקה סניף חדש ונוסף בקינג ג'ורג' 95, מרכז תל אביב. עוד סיבה להגיע לחנות כלי הבית הנוחים והמפנקים למטבח מרשת סולתם. הרשת מגיעה עם חידוש לתחום המטבח ומשווקת את סדרת כלי הבישול החכמים "SMART TOOLS" המביאה עמה בשורה מפתיעה וחדשנית לכל חובבי הבישול. זהו הסניף ה 34 של הרשת, הוא ממוקם באזור מרכזי, המחירים אטרקטיביים,המוצרים איכותיים ויש גם שרות משלוחים והזמנות באמצעות האינסטגרם של החנות. בחנות המעוצבת בקפידה, כל מגוון המוצרים האיכותיים של סולתם, החל ממוצרי בישול, אפייה והגשה לבישול במנות קטנות והגשה אישית לענקית ועד למארזי מתנה מיוחדים.
 ultam

יום שישי, 8 בנובמבר 2019

סדנאות אפייה לקהל הפרטי והמקצועי בחברה ליצור יבוא ושיווק חומרי גלם לאפיה ומזון - חברת פוליבה

הוזמנתי להשתתף בסדנא לבלוגרים ועיתונאים שהתקיים במסגרת השקת סדנאות האפייה, שהתחילה לקיים חברת "פוליבה". הסדנאות מיועדות גם לקהל מקצועי וגם לאנשים פרטיים, אוהבי אפייה. בסדנא לימדו אותנו הקונדיטור גל בוכניק, זוכה תוכנית הטלויזיה "משחקי השף" קינוחים מיוחדים והשף קונדיטור הבינלאומי ג'ילבר אזולאי לימד אותנו להכין קאפקייקס ולחמניות פריכות וטעימות שאותן הוא אופה בתבניות מיוחדת שאפשר למצוא רק בפוליבה.
חברת פוליבה הגדולה והוותיקה בישראל ליצור, יבוא ושיווק חומרי גלם ומוצרים לענף האפייה והמזון, נכנסת לראשונה לתחום הסדנאות ומשיקה סדנאות אפייה לקהל הפרטי והמקצועי. חדר הסדנאות אשר הוקם במיוחד למטרה זו ממוקם במפעלי החברה, ברחוב הר עצמון 1 ברמלה, יכול להכיל עד 18 משתתפים בו זמנית ומצויד במיטב הטכנולוגיה והמוצרים הנלווים כמו תנורים משוכללים, מקררים ייעודיים, מיקסרים איכותיים ועוד, זאת כדי שמשתתפי הסדנה ייהנו ויקבלו את הכלים והידע של עולם האפייה בסביבה מקצועית.

יום שלישי, 5 בנובמבר 2019

פלפל שושקה מוחמצים

כמה פעמים רציתם להכין פלפל שושקה מוחמצים ולא ידעתם איך? אז אני כאן גם ללמד איך להכין. הפלפלים עכשיו בשפע בשווקים ובסופרים וזה הזמן להחמיץ אותם. תוספת מעולה וטעימה אני ממש אוהבת את החמוצים האלה. מה שטוב שלא צריך להמתין ימים עד שיהיו מוכנים, ברגע שהתקררו, מוכנים לאכילה.

יום שני, 28 באוקטובר 2019

חלiוה ללא תוספת סוכר בטעם אספרסו וממרח צוף אורגני - אתם חייבים אותם

שני מוצרים שאתם חייבים שיהיו לכם:
חלווה ללא תוספת סוכר בטעם אספרסו של אחווה
וממרח צוף אורגני של חברת צוף.
גילוי נאות: קבלתי את המוצרים לסקירה.
אני אוהבת מאוד חלווה, מעדיפה על שוקולד, כן כן והיא אף בריאה יותר משוקולד.


יום שני, 23 בספטמבר 2019

אטריות אורז וירקות - מוקפץ

אני מביאה כאן מתכון למוקפץ: אטריות אורז עם ירקות, המתכון צמחוני, אפשר להכין עם חזה עוף, אבל אני אוהבת את זה נטול בשר.

מעדן ריבת חבושים

חבושים - הפרי הזה נחשף אלינו לקראת ראש השנה, אפשר לאכול אותו בצורתו הטבעית, אבל יש כאלה שנרתעים ממנו.
אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.
אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.
לפני שניגש למתכון, כדאי לצפות בערכים תזונתיים של המתכון באתר מילון האוכל הישראלי - FoodsDictionary - שם ערכו עבורי ספר מתכונים.

יום שבת, 17 באוגוסט 2019

יום שני, 12 באוגוסט 2019

בשורה לירושלים: דייסו יפן DAISO JAPAN פתחה את החנות הרביעית בישראל וכל המוצרים בעשרה שקלים בלבד

DAISO JAPAN מתרחבת ומחזקת את פריסתה בישראל, הסניף החדש נפתח בקניון עזריאלי בירושלים, כל המוצרים מוצעים במחיר אחיד וקבוע של 10 שקלים בלבד. DAISO JAPAN, ענקית הקמעונאות היפנית המפעילה למעלה מ-5000 חנויות ב-33 שווקים ברחבי העולם, פתחה השבוע את החנות הרביעית של הרשת בישראל בקניון עזריאלי ירושלים ("מלחה"). בחנות החדשה, המשתרעת על 150 מ"ר, עשרות אלפי מוצרים מקטגוריות שונות במחיר קבוע של 10 שקלים לצד מגוון מוצרים במבצע של 1+1.                    קרדיט צילום יח"צ 

יום חמישי, 8 באוגוסט 2019

פלפלים ממולאים ללא בשר

אחד המאכלים הכי טעימים, הכי מרגישים בית והכי קלים להכנה, זה פלפלים ממולאים. מה שטוב במאכל הזה, שאפשר להשיג כל השנה את הפלפלים, להכין ולהינות מתבשיל ביתי וטעים.