דפים
- בלוגרים - השקות/סיורים/סקירת מסעדות/בתי קפה
- בלוגרים - סקירת מוצרים
- מטיילת בחו"ל ומתעדת
- קובה מכל הסוגים
- סלטים/חמוצים/חריף
- תפוחי אדמה
- חצילים
- מרקי הבית
- קציצות/לביבות הבית
- פסטה/איטריות/מקרוני/לזניה/נודלס
- אורז/קטניות
- ממולאים
- עוף ובשר
- עוגיות/מאפינס
- עוגות שוקולד
- עוגות ללא אפייה
- פאי/טארטים
- בחושות/פירות/ורולדות
- עוגות גבינה
- שמרים/עלים/פילו/בלינצ'ס/פיצות
- בצק עלים
- קינוחים
- ריבות
- לחם/לחמניות/פיתות
- ראש השנה
- חנוכה
- פורים
- פסח
- שבועות
- מוצר השנה
יום שני, 27 בינואר 2020
חדש חדש - מגב מסיליקון של חברת VIVIAN גם למשטחים גדולים
עדיין לא מצאתי את המגב המושלם, כן כן, כל פעם אני מנסה מגב אחר, פגם זה יהיה איכותי, פעם סתם מגב פשוט. לאחרונה שמתי לב, שדווקא המגבים הפשוטים, הקלים, הם הכי נוחים לי. ואז הגיע המגב הזה... מגב מסיליקון, של חברת הניקיון האיטלקית VIVIAN חברה מובילה במוצרי הניקיון שלה. המגב מדגם "אייפל", מוכר ומוצלח, באורך 60 ס"מ שנועד גם לבית רגיל וגם למקומות עם משטחים גדולים לדוגמא: מרפסת, גג, משטח חיצוני בגינה. הגודל הזה מצטרף למגב הקיים באורך הסטנדרטי של 45 ס"מ.
יום ראשון, 26 בינואר 2020
יום חמישי, 23 בינואר 2020
סחוג הבית - כל כך פשוט להכין
אני לא יודעת למה, דווקא בתקופה הזו, הכי בא לי להכין חריף/חמוצים. אחרי שסיימתי להכין סיר חמוצים ביתיים, מתכון אתן גם בקרוב, תתכוננו... התפניתי להכין גם סחוג. אין כמו סחוג שהוכן בבית, טרי וטעים. כל כך פשוט להכין...
מתכון לסחוג אדום חריף אש כאן
מתכון לסחוג אדום חריף אש כאן
BUFFET מתחם אוכל בופה באושילנד כפר סבא - שוק האוכל בימי שישי
אירוע לעיתונאים ובלוגרים, השקת מתחם האוכל BUFFET מתחם שכולו חוויה קולינרית אירופאית, גן עדן קולינרי, הפך לעליה לרגל לתושבי השרון, עובדי אזור התעשייה והיי-טק שבסביבה. המתחם מציע מנות איכות בסגנונות קולינריים מגוונים ובהשראת תפריט ים תיכוני - ישראלי, עם השפעות ממטבחים שונים. גולת הכותרת של המתחם: שוק אוכל בימי שישי, שוקק, ססגוני, עשיר בריחות וטעמים, הגדול ביותר, מציע מעל 250 סוגי מאכלים לקנייה.
המתחם ממוקם בקניון אושילנד, קומה 0 קומת כניסה.
במתחם אפשר לשבת ולאכול סביב שולחנות מעוצבים ומרווחים, באווירה שמחה ונעימה. את האוכל אפשר לארוז ולקחת TAKE AWAY או קייטרינג לבית או למשרד, אוכל ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני.
למרות שהמתחם כולו כשר, הוא מחולק לחלק בשרי וחלק חלבי.
המתחם ממוקם בקניון אושילנד, קומה 0 קומת כניסה.
במתחם אפשר לשבת ולאכול סביב שולחנות מעוצבים ומרווחים, באווירה שמחה ונעימה. את האוכל אפשר לארוז ולקחת TAKE AWAY או קייטרינג לבית או למשרד, אוכל ללא גלוטן, צמחוני, טבעוני.
למרות שהמתחם כולו כשר, הוא מחולק לחלק בשרי וחלק חלבי.
יום רביעי, 22 בינואר 2020
אסם מחזירה את המנה החמה - פסטה מוקרמת
הייתם מאמינים שאסם החזירה את המנות החמות המוקרמות מהשנה שעברה? אז זהו שכן, אסם הודיעה על החזרת המהדורות המפנקות של מנה חמה מוקרמת: מנה חמה פסטה פטריות מוקרמת ומנה חמה פסטה עגבניות מוקרמת. מנה חמה פתרון מיידי לארוחה מהירה. רק מוסיפים מים רותחים, ממתינים 8 דקות בלבד והמנה מוכנה...
ומנה חמה פסטה ברוטב עגבניות מוקרם
אסם השיקה שני סוגים של פסטה מוקרמת: מנה חמה פסטה פטריות מוקרמת
ומנה חמה פסטה ברוטב עגבניות מוקרם
יום שלישי, 21 בינואר 2020
מרק כתום, כי זה הכי מתאים לעונה, בריא וללא שמן
אין כמו מרק בימים האלה. מרק כתום. אני בדרך כלל מכינה אחה"צ ואז כשחשוך וגשום בחוץ, אין כמו מרק כתום חמים וטעים, מירקות טריים שעשירים בויטמינים שכל כך חשובים לגוף שלנו במיוחד בחורף. ועוד דבר חשוב... ללא שמן בכלל.
אפשר להוסיף/להחליף ירקות כתומים, מה שאוהבים (לדוגמא דלעת במקום דלורית,
אפשר להשאיר את הירקות שלמים ואפשר לטחון
אפשר להוסיף אטריות דקות שהורתחו כמה דקות, אם משאירים את הירקות שלמים, אז מוסיפים כמה דקות לפני סיום הבישול, אם טוחנים את המרק, אז מוסיפים את האטריות רק לאחר הטחינה.
אפשר להוסיף/להחליף ירקות כתומים, מה שאוהבים (לדוגמא דלעת במקום דלורית,
אפשר להשאיר את הירקות שלמים ואפשר לטחון
אפשר להוסיף אטריות דקות שהורתחו כמה דקות, אם משאירים את הירקות שלמים, אז מוסיפים כמה דקות לפני סיום הבישול, אם טוחנים את המרק, אז מוסיפים את האטריות רק לאחר הטחינה.
יום שבת, 18 בינואר 2020
יום שבת, 4 בינואר 2020
מותג חדש של אבוקדו כובש את המדפים - אבוקדו גרנות
גרנות משיקה אבוקדו תחת מותג אבוקדו גרנות הבטחה לאבוקדו איכותי, טרי ומשובח. מהיום ניתן לרכוש אבוקדו מסוג "אבוקדו גרנות" המבטיח שהוא מגיע מהמטעים של החקלאים החברים בגרנות ונושא תו איכות של מצוינות, איכות ובטיחות מזון. בכל השנה ישווקו חקלאי גרנות אבוקדו, לפי זני העונה, בעיקר אבוקדו מסוג אטינגר הנחשב לאבוקדו המשובח והטעים ביותר.
חקלאי גרנות נמצאת בבעלות גרנות, הארגון הכלכלי הגדול ביותר מבין הארגונים של הקיבוצים, בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, והוא כולל גם את חטיבת אבוקדו גרנות, הכוללת שטחי גידול, מטעים ובית אריזה מרכזי לשיווק והפצת אבוקדו. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית יפעל ממרכז האריזה של האבוקדו וההדרים בגרנות, כשההפצה לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ תבוצע על ידי התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות). לדברי תמיר בושניצקי, מנכ”ל חקלאי גרנות, “אנו מבקשים לשפר את החוויה של הצרכן עם האבוקדו. נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח”.
כידוע, האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן, נחשב לשומן בריא והוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ-20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר שתכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שהעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים.
לאוהבי המלבי והחלוה ובכלל לכולם - כבר טעמם את החלוה בטעם מלבי של חברת אחוה?
את החלוה הזו תצטרכו לטעום כדי להאמין, חברת אחוה היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה, משיקה מוצר חדש ומפתיע בסדרת החלוה: חלוה בטעם מלבי. החלוה מכילה קוקוס קלוי, שברי אגוזים, מי ורדים צבע אדמדם על בסיס טבעי, כל אלו מעניקים לחלוה ארומה מיוחדת וטעימה בטעם של הקינוח המוכר והאהוב.
צילום התמונה הזו - יעל האן
יום רביעי, 1 בינואר 2020
קונכיות פתיתים של אסם - מוצר חדש
ראיתם את הפרסומת בטלוויזיה של קונכיות פתיתים של אסם? המוצרים הגיעו גם אלי לסקירה.
מוצר טעים, מהיר הכנה, ממליצה מאוד, אני הוספתי את הקונכיות למרק וגם הכנתי תבשיל עם ירקות. שניהם היו לנו טעימים. הזוגי אמר שלהוסיף סחוג מקפיץ את התבשיל.
הוספה למרק זה הכי קל, מכינים מרק מכל סוג שהוא ולקראת הסוף כי הקונכיות לא מצריכות בישול ארוך, מוסיפים אותן.
יום שישי, 27 בדצמבר 2019
הדור הבא של ויטמינצ'יק: 50% פחות סוכר
חדש על המדפים של אסם ובשורה משמחת לאוהבי ויטמינצ'יק: אסם משיקה סדרה חדשה של המותג ויטמינצ'יק, עם 50% פחות סוכר לכל כוס משקה (ביחס למתכון הקיים) ובתוספת מתיקות של רכז פרי המונק, אסם הצליחה להפחית את כמות הסוכר על ידי שימוש ברכז פרי המונק (הנזיר). הפרי גדל ברובו בסין, וידוע גם בשם "לו האן גואו". הפרי מתוק מאוד למרות שכמות הסוכר בו אינה גבוהה, וזאת בזכות מרכיב נוסף בעל מתיקות גבוהה שמצוי בפרי. בזכות מתיקותו העזה שמוספת לויטמינצ'יק 50% פחות סוכר מתאפשרת מתיקות במשקה המוכן למרות רמת הסוכר המופחתת.
השקת המוצרים היא צעד נוסף במימוש התחייבותה של אסם לשיפור הערכים התזונתיים של מוצרי החברה.
יום רביעי, 11 בדצמבר 2019
השקה של יופי וסטייל - מיכל אנסקי השיקה את קולקציית הקפסולה של רשת "לאפייט" בסניף עופר גרנד קניון חיפה
הוזמנתי השבוע לאירוע בו השיקה מיכל אנסקי את קולקציית הקפסולה לחורף 2019/20 תחת השם Michaella by Lafayette Italy. הקולציה מרשימה ומהממת, מיכל אנסקי לא רק מאסטר שפית, עכשו גם מעצבת נעלים. מיכל נעימה מאוד, מרשימה, גילתה סבלנות והצטלמה עם כל מי שביקשה.
מיכל שיתפה פעולה עם מעצב העל האיטלקי, ג'ילברטו פאוסטו, שנתן ביטוי אמנותי עיצובי לרעיונותיה, משלב הסקיצות ועד בחירת החומרים. כל הקולקציה עוצבה על ידי מיכל בוונציה באיטליה.
מיכל שיתפה פעולה עם מעצב העל האיטלקי, ג'ילברטו פאוסטו, שנתן ביטוי אמנותי עיצובי לרעיונותיה, משלב הסקיצות ועד בחירת החומרים. כל הקולקציה עוצבה על ידי מיכל בוונציה באיטליה.
צילום התמונה הזו על ידי אלכסנדר ליפקין
לדברי מיכל "ההיכרות שלי עם רשת "לאפייט" היא היכרות של שנים. כמי שמחוברת לאיטליה מאד, לקולינריה ולמודה האיטלקית, אני יודעת שכשרוצים נעליים באיכות איטלקית, "לאפייט" היא הכתובת. שמתי את עצמי בתוך כל מגף ונעל. עשיתי זאת אצל המעצבים הגדולים בעולם במחוז ונטו באיטליה, מהשראות ורעיונות שאני אוספת במהלך חיי. היתה לי חשובה האיכות האיטלקית אבל גם ההתאמה לטעם הלקוחה הישראלית אשר שמה דגש על האיכות, הסטייל, הגימורים, יחד עם שילוב של תשוקה וסטייל."
יום ראשון, 1 בדצמבר 2019
חברת שמרית מציגה סדרת בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא
בצקים ישר מהמקרר ולא מהמקפיא...
חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה הוותיקה והמובילה בישראל, מרחיבה את פעילותה לתחום המאפים ומשיקה מוצרים חדשים שטרם ראינו.
אתם יודעים שאני אוהבת את הבישול והאפייה, לפעמים גם לי בא לא לעבוד קשה בהכנה של בצקים ושמחתי לגלות את הבצקים של שמרית.
חברת שמרית, יצרנית מוצרי האפייה הוותיקה והמובילה בישראל, מרחיבה את פעילותה לתחום המאפים ומשיקה מוצרים חדשים שטרם ראינו.
אתם יודעים שאני אוהבת את הבישול והאפייה, לפעמים גם לי בא לא לעבוד קשה בהכנה של בצקים ושמחתי לגלות את הבצקים של שמרית.
יום שני, 25 בנובמבר 2019
ריבת שזיפים - קונפיטורה ביתית
כשהייתי בסופר לפני שבועיים, ראיתי שזיפים, נכון שזו לא העונה שלהם, אבל קניתי. כשהגעתי הביתה היה לי חשק עז לעשות מהם ריבה ולבעלי ששמח מאוד שהבאתי שזיפים הודעתי שזה מיועד לריבה.
אז להכין ריבה באמת לא צריך כלים מיוחדים וגם ההכנה קלה מאוד ולאחר שמצליחים להכין ריבה אין סיפוק גדול מזה.
כמה הערות מקדימות וחשובות: - סוכר – לכל קילו פרי = קילו סוכר, לסוכר יש תפקיד בריבה, למנוע מחיידקים להתפתח בתוכה. אפשר להכין מכל פרי שאוהבים.
- כדי שהריבה תיקרש, חייבים להכניס לתוך התערובת חומר שנקרא פקטין. אני לקחתי תפוח עץ אותו חתכתי לרבעים והכנסתי ביחד עם הקליפה והזרעים. בסוף הבישול מוציאים את זה וזה אפילו טעים.
- את הפירות אפשר לחתוך לחתיכות קטנות או גדולות, אני חתכתי לרבעים כי אני אוהבת להרגיש את הפרי, חוצים את הפרי, מסובבים ואז קל יותר להוציא את הגלעין, כמובן אותו אנחנו זורקים.
- כדי לבדוק אם הריבה מוכנה, לקראת סוף הבישול, להכניס צלוחית למקפיא, להוציא ולצקת כפית מהריבה לצלוחית. להעביר עם אצבע באמצע, אם הפס נסגר מהר, הריבה עדיין לא מוכנה, אם הפס נסגר לאט, הריבה מוכנה.
- את הצנצנות אני מעקרת כך: מרתיחה מים, שופכת לתוך הצנצנת לכמה דקות
יום שישי, 22 בנובמבר 2019
סניף חדש של סולתם נפתח בתל אביב
השקה של פתיחת סניף חדש של רשת סולתם בתל אביב. רשת סולתם השיקה סניף חדש ונוסף בקינג ג'ורג' 95, מרכז תל אביב. עוד סיבה להגיע לחנות כלי הבית הנוחים והמפנקים למטבח מרשת סולתם. הרשת מגיעה עם חידוש לתחום המטבח ומשווקת את סדרת כלי הבישול החכמים "SMART TOOLS" המביאה עמה בשורה מפתיעה וחדשנית לכל חובבי הבישול. זהו הסניף ה 34 של הרשת, הוא ממוקם באזור מרכזי, המחירים אטרקטיביים,המוצרים איכותיים ויש גם שרות משלוחים והזמנות באמצעות האינסטגרם של החנות. בחנות המעוצבת בקפידה, כל מגוון המוצרים האיכותיים של סולתם, החל ממוצרי בישול, אפייה והגשה לבישול במנות קטנות והגשה אישית לענקית ועד למארזי מתנה מיוחדים.
יום שישי, 8 בנובמבר 2019
סדנאות אפייה לקהל הפרטי והמקצועי בחברה ליצור יבוא ושיווק חומרי גלם לאפיה ומזון - חברת פוליבה
הוזמנתי להשתתף בסדנא לבלוגרים ועיתונאים שהתקיים במסגרת השקת סדנאות האפייה, שהתחילה לקיים חברת "פוליבה". הסדנאות מיועדות גם לקהל מקצועי וגם לאנשים פרטיים, אוהבי אפייה. בסדנא לימדו אותנו הקונדיטור גל בוכניק, זוכה תוכנית הטלויזיה "משחקי השף" קינוחים מיוחדים והשף קונדיטור הבינלאומי ג'ילבר אזולאי לימד אותנו להכין קאפקייקס ולחמניות פריכות וטעימות שאותן הוא אופה בתבניות מיוחדת שאפשר למצוא רק בפוליבה.
חברת פוליבה הגדולה והוותיקה בישראל ליצור, יבוא ושיווק חומרי גלם ומוצרים לענף האפייה והמזון, נכנסת לראשונה לתחום הסדנאות ומשיקה סדנאות אפייה לקהל הפרטי והמקצועי. חדר הסדנאות אשר הוקם במיוחד למטרה זו ממוקם במפעלי החברה, ברחוב הר עצמון 1 ברמלה, יכול להכיל עד 18 משתתפים בו זמנית ומצויד במיטב הטכנולוגיה והמוצרים הנלווים כמו תנורים משוכללים, מקררים ייעודיים, מיקסרים איכותיים ועוד, זאת כדי שמשתתפי הסדנה ייהנו ויקבלו את הכלים והידע של עולם האפייה בסביבה מקצועית.
חברת פוליבה הגדולה והוותיקה בישראל ליצור, יבוא ושיווק חומרי גלם ומוצרים לענף האפייה והמזון, נכנסת לראשונה לתחום הסדנאות ומשיקה סדנאות אפייה לקהל הפרטי והמקצועי. חדר הסדנאות אשר הוקם במיוחד למטרה זו ממוקם במפעלי החברה, ברחוב הר עצמון 1 ברמלה, יכול להכיל עד 18 משתתפים בו זמנית ומצויד במיטב הטכנולוגיה והמוצרים הנלווים כמו תנורים משוכללים, מקררים ייעודיים, מיקסרים איכותיים ועוד, זאת כדי שמשתתפי הסדנה ייהנו ויקבלו את הכלים והידע של עולם האפייה בסביבה מקצועית.
יום שלישי, 5 בנובמבר 2019
יום שני, 28 באוקטובר 2019
יום חמישי, 24 באוקטובר 2019
יום שני, 23 בספטמבר 2019
מעדן ריבת חבושים
חבושים - הפרי הזה נחשף אלינו לקראת ראש השנה, אפשר לאכול אותו בצורתו הטבעית, אבל יש כאלה שנרתעים ממנו.
אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.
אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.
לפני שניגש למתכון, כדאי לצפות בערכים תזונתיים של המתכון באתר מילון האוכל הישראלי - FoodsDictionary - שם ערכו עבורי ספר מתכונים.
אני אישית אוהבת מאוד חבושים, זה מזכיר לי את הילדות במושב שם היו לנו עצים רבים של חבושים, היינו קוטפים ואוכלים ישירות מהעץ. כשהחבושים עוברים תהליך של בישול/אפיה, הם הופכים למעדן. גם אין בעייה של ניקוי החבושים, הם מתנקים בקלות בעזרת קולפן.
אני הכנתי מהחבושים מעין מעדן או ריבה, לא חשוב איך נקרא לזה, זה טעים טעים.
יום שבת, 17 באוגוסט 2019
יום שני, 12 באוגוסט 2019
בשורה לירושלים: דייסו יפן DAISO JAPAN פתחה את החנות הרביעית בישראל וכל המוצרים בעשרה שקלים בלבד
DAISO JAPAN מתרחבת ומחזקת את פריסתה בישראל, הסניף החדש נפתח בקניון עזריאלי בירושלים, כל המוצרים מוצעים במחיר אחיד וקבוע של 10 שקלים בלבד. DAISO JAPAN, ענקית הקמעונאות היפנית המפעילה למעלה מ-5000 חנויות ב-33 שווקים ברחבי העולם, פתחה השבוע את החנות הרביעית של הרשת בישראל בקניון עזריאלי ירושלים ("מלחה"). בחנות החדשה, המשתרעת על 150 מ"ר, עשרות אלפי מוצרים מקטגוריות שונות במחיר קבוע של 10 שקלים לצד מגוון מוצרים במבצע של 1+1. קרדיט צילום יח"צ
יום חמישי, 8 באוגוסט 2019
יום רביעי, 7 באוגוסט 2019
יום שבת, 3 באוגוסט 2019
מאפינס פצפוצי שוקולד
רציתי להכין עוגה, אבל שתהיה משהו אחר, בהתחלה רציתי עוגת מיץ תפוזים, התחלתי להכין אותה ומיד חשבתי, רגע למה שלא נשדרג אותה למאפינס, יש לי פצפוצי שוקולד... וכך עשיתי, הכנסתי לתערובת של העוגה פצפוצי שוקולד, וזה הצליח.
יום ראשון, 28 ביולי 2019
הירשם ל-
רשומות (Atom)