יום רביעי, 3 בינואר 2018

מפעל גילרו - יצרנית וופלים גביעי גלידה וקישוטי עוגה הגדולה בישראל

הוזמנתי לאירוע בלוגרים, למפעל גילרו, יצרנית הוופלים, גביעי הגלידה וקישוטי העוגה הגדולה בישראל. החברה נוסדה בירושלים בשנת 1950 ע"י חברי משפחת גלברד שעלו לישראל מיד לאחר מלחמת העולם השנייה. רעיון האפייה לא היה רחוק מהם שכן המשפחה עוד החלה לעסוק בתחום במשך מספר דורות עוד בהיותה חלק מהקהילה היהודית של פולין. גילרו התפתחה במהלך השנים ע"י השקעה אינטנסיבית בפיתוח, ציוד חדש וטכנולוגיה חדישה למפעל.

יום שני, 1 בינואר 2018

Art-in מטבחים

הוזמנתי לסיור בלוגרים בממלכת המטבחים היפהפיה Art-in בבית נקובה. בית נקובה ממוקמת בפינת עין חמד ליד הישוב אבו גוש.

יום חמישי, 28 בדצמבר 2017

עוגת ביסקויטים, קצפת גבינה ושוקולד - ללא אפייה

מה קורה כשאין חשק לאפות? מכינים עוגה ללא אפייה. העוגה הזו קלה להכנה וטעימה מאוד, השילוב של שוקולד עם גבינה וקצפת יוצר עוגה איכותית שקוצרת מחמאות.  ואצלי היא לא נשארה הרבה זמן.

יום שבת, 23 בדצמבר 2017

סידרת אבקות המרק של אסם עם רכיבים טבעיים בלבד

סדרת מרקי התיבול של אסם הגיעה גם אלי. חברת אסם מבטיחה שהסדרה מכילה מרכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת חומר משמר ואני שמחה להשתמש בהם. ההשקה החדשה כוללת שלושה סוגי אבקות: אבקת מרק עדשים, אבקת מרק ירקות שורש ואבקת מרק קטניות פיקנטי.

יום שבת, 9 בדצמבר 2017

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר... תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

מרק עלי מנגולד, סלרי, איטריות ובשר

אין כמו מרק בימים הקרים האלה. כמו כל המתכונים שאני נותנת, גם המרק הזה, מהיר וקל להכנה. 
אם יש לכם צלי בשר מבושל במקפיא, אני מאוד ממליצה להוסיף למרק, כמובן שאפשר לוותר על הבשר.

יום רביעי, 29 בנובמבר 2017

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

קציצות ירק

ללביבות האלה אנחנו קוראים עיג'ה. 
כל פעם אני  מכינה בצורה אחרת: רק עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם גזר, תפוחי אדמה עם עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך). 
המתכון הפעם הוא לביבות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הלביבות האלה בימי שישי, לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון.


יום שבת, 4 בנובמבר 2017

נורבגיה - וגם קרחון בריקסדייל 12.7.16 - 14.7.16

היום נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה
יום שלישי, 12.7.16 בנורבגיה
עוזבים את המלון, נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה יוסטדאל, קרחון בריקסדייל שצבעו לבן­-תכלת, השתקפות השמש, העין ככה רואה, הוא אחד המראות היפהפיים בסקנדינביה.

יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

בראוניז שוקולד ואגוזים - גם בגירסה כשרה לפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה

יום שני, 25 בספטמבר 2017

בקלאווה מבצק פילוי במילוי אגוזים ושקדים - מתאימה מאוד לסיום הצום

אני בטוחה שכולכם אוהבים בקלאווה, משום מה חושבים שההכנה מסובכת, אבל ממש לא, ההכנה קלה מאוד. הבקלאווה מתאימה לכל עונות השנה, במיוחד לסיום הצום, משהו מתוק ליד הכוס תה שלכם...

יום שלישי, 19 בספטמבר 2017

תבשיל מח עגל - מנה חגיגית וגם לכל השנה

אני יודעת שלא כולם אוהבים לאכול מוח ונרתעים ממנו. אני נמנית על אלה שאוהבים וכבר מזמן רציתי להכין. ראש השנה והחגים המתקרבים, סיבה טובה לכך. אני מעלה את הרשומה הזו עבור כל מי שאוהב תבשיל מוח. 

יום ראשון, 17 בספטמבר 2017

יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

שטרודל גבינה מתוק מבצק עלים

כל מי שמכיר אותי ואת הבלוג שלי, יודע שהמתכונים שאני מעלה בבלוג, לא מסובכים, קלים להכנה ממצרכים שבדרך כלל יש בבית והכי חשוב, טעימים. אני תמיד מחפשת את הקלות והנוחיות.
אם יש מאפה שאני אוהבת, זה מאפה ממולא גבינות, לא משנה איזה בצק: שמרים, עלים, טארט, העיקר זה השילוב של הבצק עם גבינה אפויה. 
המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם הגבינה מתפשט בבית.
ממליצה לאוהבי עוגות הגבינה האפויות, להכפיל כמויות.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...

יום ראשון, 3 בספטמבר 2017

בואו לטייל אתי בפורטוגל


אני יודעת שהרשומה מאוד ארוכה עם הרבה תמונות, אבל היה חשוב לי להעלות את מרבית התמונות (ויש עוד מלא) כדי לשמר את הטיול שלנו, אז למי שלא תהיה סבלנות לקרוא ולראות עד הסוף - בכיף.
יום ראשון, 9.6.13 שעה 5:00 לפנות בוקר בנמל התעופה בן גוריון - טסים לפורטוגל אין טיסה ישירה, טסים לפרנקפורט ומשם לפורטוגל.

יום רביעי, 23 באוגוסט 2017

קובה דלעת


עוד מתכון של קובה והפעם קובה דלעת
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. 
פעם אני מכינה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה במיה, פעם קובה דלעת. לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יום שני, 21 באוגוסט 2017

סושי מן חיפה - סושיה כשרה



מי שמכיר אותי, יודע שאני עובדת סושי ולכן כשקבלתי הזמנה לסקר את סושי מן בחיפה, הסכמתי. לא נסעתי במיוחד לחיפה אלא שילבתי את זה עם העבודה.
הגענו לקניון עזריאלי, שם נמצאת המסעדה, בקומה שנייה, קומת דוכני האוכל. המקום המה ורעש, החופש הגדול הביא משפחות רבות למתחם.
התיישבנו בדלפק הסושי מן, המקום נקי, יש הכשר של הבד"צ, כמובן בשורה לשומרי כשרות, כמוני, יחס מצויין של המלצרית שנענתה לכל בקשה שלנו, רמה גבוהה של אוכל ושירות.
מנות סושי על כל מיני שמות: אוסומאקי, אורומאקי, פוטומאקי, טמפורות, דים סאם, סשימי ניגרי, נודלס, אורז, מרקים, סלטים, מנות אחרונות, מקווה שלא שכחתי כלום.
האוכל מוגש מסודר בצורה יפה בצלחות, כילים יפים, שילוב מצויין של טעמים אסיאתיים, איכות וטריות המוצרים הורגשו מאוד במנות.

יום ראשון, 20 באוגוסט 2017

השיפודייה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים

הוזמנתי למסעדת השיפודיה של יהודית יחזקאל בשוק מחנה יהודה בירושלים.

הכרתי את יהודית ונשביתי, מקסימה, לבבית, מיוחדת, נותנת הרגשה טובה ונוחה וכשמגיעים אליה, מרגישים באווירה הביתית והחמה שקיימת במקום. לא סתם מכנים את המקום: "אצל יהודית".

יהודית בשלנית מעולה שמכינה במו ידיה את כל האוכל, הסלטים, התוספות, הבשרים וכל המטעמים והתבשילים הביתיים והמיוחדים. 
את כל המצרכים רוכשת יהודית בשוק בשעות הבוקר והטריות ניכרת בכל מנה ומנה.

המסעדה נוסדה בשוק מחנה יהודה כעסק משפחתי וביתי ומנוהלת על ידי יהודית. 
האוירה ביתית ונעימה, המקום נקי והשרות מעולה...

יום ראשון, 13 באוגוסט 2017

מוקפץ נודלס עם ירקות - מנה צמחונית


מוקפץ נודלס עם ירקות. בימים החמים האלה, אנחנו לא רוצים להתעסק הרבה במטבח ולהכין אוכל מסובך ולכן המנה הזו, מתאימה מאוד, מנה קלילה וטעימה והכי חשוב, קלה להכנה וגם צמחונית למי שחשוב.

יום חמישי, 10 באוגוסט 2017

התוספת המושלמת - תפוחי אדמה אפויים בתנור רק עם שלושה מרכיבים

אני מעלה את המתכון לקראת שבת, שבו אני מכינה בדרך כלל את התוספת הזו וגם בגלל שביקשו ממני מתכון
רק שלושה מרכיבים למנה הזו ויש לכם תוספת של תפוחי אדמה מושלמים:

יום חמישי, 3 באוגוסט 2017

מוצרי השמן והטיפוח אולאה אסנס בירושלים Olea Essence Jerusalem

מוצרי השמן והטיפוח אולאה אסנס בירושלים Olea Essence Jerusalem
הוזמנתי לאירוע פתיחה של המותג אולאה אסנס בירושלים - Olea essence, מותג מוצרי שמן הזית והטיפוח הטבעי מבית הבד של הגולן, מתרחב ופותח לראשונה חנות רביעית – והפעם בירושלים!

יום רביעי, 19 ביולי 2017

הבית שלכם זקוק לריענון? רוצים להכניס הביתה שיק וסטייל - בוטיק הנגרות עיונה בקיבוץ בארי בא לרענן לכם

הבית שלכם זקוק לריענון? רוצים להכניס הביתה שיק וסטייל, אז זהו, אתם בדיוק במקום הנכון.
הוזמנתי לאירוע בלוגרים, לשמוע את סיפור ההצלחה של מעצבת הרהיטים יונת עיונה בקיבוץ בארי: מחלום לעסק משגשג שמתחדש ללא הרף

יום שלישי, 18 ביולי 2017

קובה במייה

לפי בקשה של הקוראים שלי, אני מפרסמת כאן מתכון לקובה במיה.
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה דלעת ופעם קובה במיה. לפעמים אני מכינה שני סוגים.
בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.

יום שני, 17 ביולי 2017

לראשונה בישראל - גבינות משובחות מדלת המחלבה לדלת ביתך - מיזם חדש של מחלבות בארי

הוזמנתי לאירוע בלוגרים למחלבת בארי שמשיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום עד דלת הבית - חידוש בישראל. מיזם חדש וחדשני לשיווק אינטרנטי ישיר של גבינות פרימיום המיוצרות במחלבת בארי - פשוט גבינה, מדלת המחלבה לדלת ביתך!
ביום שישי ה- 21.7.17 בין השעות 9:00-15:00, מתארחת מחלבת בארי באירוע קולינרי במכולת השדרה 11 בכפר הס. כל הסקרנים מוזמנים להגיע לחוש, להריח ולטעום את הגבינות. 

יום חמישי, 13 ביולי 2017

עוגת שוקולד, קצפת ושוקולד - או עוגת קרמבו

אני לא יודעת למה קוראים לעוגה הזו עוגת קרמבו, היא אפילו לא מזכירה קרמבו. מה שלא יהיה העוגה הזו טעימה בטירוף, קלה להכנה וקוצרת מחמאות.. אז למה שלא תכינו?

יום שבת, 1 ביולי 2017

בואו לטייל אתי בסלוניקי - חלק ראשון

 טיול לסלוניקי ביוון, כל מי שסיפרתי לו שאני נוסעת לסלוניקי, אמר לי, את תהני, אל תשכחי לאכול דגים, גבינות, בשר כבש ולשתות אוזו... אז בשר כבש לא אכלתי, דגים וגבינות כן, ואוזו, כן שתיתי.. טוב קצת כי הבנתי שזה ממסטל.. וכמובן, דובדבנים ופירות עסיסיים ובמחירים זולים....
ואני באה לטיול הזה, מלאה בסקרנות ובמטרה אחת, להנות

יום שני, 19 ביוני 2017

יום ראשון, 18 ביוני 2017

תיירות רמת רחל בירושלים


מתחם התיירות של קיבוץ רמת רחל חוגג 30 שנות פעילות ואנחנו, בלוגרים ועיתונאים סיירנו בקיבוץ כדי ללמוד על שלל פעילויות ואטרקציות יחודיות לכל המשפחה

יום ראשון, 4 ביוני 2017

פסטה ברוטב עגבניות עם התיבוליות של חברת דורות

נכון שהכנת פסטה היא הכי קלה, אבל כשיש לכם בבית מבחר של תבלינים של דורות, זה עושה את ההכנה לא רק קלה, אלא גם טעימה..
חברת "דורות" משווקת את מוצרי השום והתיבול במגשיות חדשות למגוון תבשלים: שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, ארוזים במגשיות להקפאה.
התבלינים יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים
מגשיות התיבול של דורות הושקו במתכונים משופרים ובעיצוב חדש
בכל זאת ולמי שמעוניין, מתכון קל להכנה:

יום שבת, 27 במאי 2017

קרמשניט - מילפיי עם קצפת אינסטנט וניל

את עוגת הקרמשניט הזו כולם מכירים, עוגה טעימה מאוד וקלה להכנה, אני מעדיפה את העוגה הזו בגירסת העוגה האישית. אז בואו נכין.

מצרכים:
  1. 1 חבילה בצק עלים מרודד - להפשיר במקרר ללילה
  2. 2 חבילות אינסטנט וניל
  3. 2 שמנת מתוקה
  4. 2 כוסות חלב
הכנה:
  1. לחמם תנור ל-200 מעלות
  2. לרדד את הבצק, לחתוך למלבנים או מרובעים, להניח בתבנית, לפזר מעל מעט סוכר
  3. לאפות 10 דקות עד רבע שעה עד שהמאפה מזהיב והעלים מתנפחים, להוציא ולקרר
  4. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
  5. לפתוח בעדינות את הנפוליאונים ולמלא בקצפת
  6. לשמור במקרר





יום שני, 22 במאי 2017

יום ראשון, 21 במאי 2017

באניצה - מאפה בצק פילו ממולא בגבינות - להדפיס מתכון ולשמור לשבועות


עוד מתכון לחג שבועות - מאפה בצק פילו טעים ממולא בגבינות.
למאפה הזה קוראים באניצה, שזה למעשה מעין בורקס גדול, עשוי משכבות של בצק פילו בתחתית ולמעלה ובאמצע המילוי, אותו אופים בתבנית מרובעת גדולה.
המילוי יכול להיות גבינות, בשר טחון, או תפוחי אדמה, ממש כמו הבורקסים הקטנים. את המאפה עדיף לאכול איך שהוא יוצא מהתנור, חם ופריך. אני קוראת לזה בקיצור: דפי פילו ממולאים גבינות.

כיסונים או קלצונה במילוי גבינות

את הכיסונים האלה למדתי להכין מחמותי. בכל חג שבועות, היתה מכינה לנו. עכשיו אני מכינה... גם לה...
אפשר להכין אותם כל השנה, אבל בשבועות, יש להם טעם אחר.


יום שבת, 20 במאי 2017

קָּאדֶּה לשבועות - בצק שמרים ממולא גבינות

אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות.
קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שמתאימים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.

המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.

יום שני, 15 במאי 2017

בייגלה ישראלי - יצירה ישראלית מקורית


חברת "מאיר בייגל" השיקה לקראת יום העצמאות סדרה חדשה של "בייגלה ישראלי". החברה השקיעה בזה כ-3 מיליון ש"ח בפיתוח ייצור ושיווק הסידרה. כושר הייצור של מפעל ''מאיר בייגל'' בסדרת הבייגל הישראלי – כ-40,000 שקיות ביום.