יום שני, 28 במאי 2018

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי 


הוזמנתי לאירוע בלוגרים עם חברי וחברותי ממיטב הבלוגרים המובילים, להשקה חגיגית של חברת "המאפה הצרפתי" שפתחה את מאפיית הדגל הראשונה שבבעלותה בעיר חולון. 

יום רביעי, 16 במאי 2018

גביניות לחג השבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות - סבבה. 
טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

יום ראשון, 13 במאי 2018

פשטידת עלי תרד, גבינות וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לשבועות

פשטידה נוספת שמתאימה לחג השבועות.. הכנת הפשטידה היא עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

פשטידת כרובית גבינות, עירית וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לחג השבועות

הכנת פשטידה, זו עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ללא ביצים

קינוח איטלקי עשיר שעשוי שכבות של בישקוטים טבולים בתערובת קפה וליקר, גבינת מסקרפונה וקצפת.. במתכון המקורי יש ביצים והקצפת ביצים, אני ויתרתי עליהם.

יום רביעי, 9 במאי 2018

בלינצ'ס במילוי מיוחד של השף הלבן

החג הזה הולך להיות טעים, אני אוהבת את חג השבועות בגלל מאכלי החלב.
בין יתר המאכלים, יש את הבלינצ'ס, אחרי העוגות גבינה הוא סמל לחג השבועות. 
מגישה לכם כאן מתכון קל להכנה, השתמשתי במילוי מיוחד לבלינצ'ס של השף הלבן לו הוספתי ריבת דובדבנים.
אז בואו נכין:

עוגת גבינה עם גבינה מיוחדת של השף הלבן בציפוי פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין. 

יום ראשון, 6 במאי 2018

בואו לטייל אתי בפיליפינים - חלק שלישי ואחרון


זוהי רשומה שלישית ואחרונה על הטיול לפיליפינים, הקבוצה של אתי עמית והמדריך אודי אילני.
הרשומה הראשונה, כאן  
הרשומה השנייה, כאן

יום שלישי, 1 במאי 2018

קובה חמוסטה

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם זה קובה דלעת, פעם זה קובה במיה, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


יום רביעי, 21 במרץ 2018

טארט לימון

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

יום שבת, 17 במרץ 2018

מוזיאון מגדל דוד בירושלים יוצא לדרך חדשה - בואו לקרוא מה מחכה לכם בטיול הבא שלכם לשם

סיור בלוגרים ועיתונאים במוזיאון מגדל דוד בירושלים לצפות מקרוב על תהליך ההתחדשות והשידרוג המסיבי שהמוזיאון עובר בתקופה האחרונה, מעורב – תרבותי - ירושלמי. חללי התצוגה מורחבים, מוקם במקום בית קפה, חנות ואולם זכוכית ומשודרגות תצוגות הקבע שמספרות את סיפורה של ירושלים.

יום שבת, 10 במרץ 2018

ספיישל דוקו שף 2018 - ברוכים הבאים לשבוע הקולינארי של השנה

הוזמנתי לאירוע בלוגרים ומובילי דעה לסקירה על השבוע הקולינארי של השנה! 
החל מ-11.3 ועד ה-17.3 ערוץ yes דוקו ישדר 7 ימים של סרטים בינלאומיים מלאי השראה ומעוררי תיאבון, לצד סרטים העוסקים בשאלה מה נאכל בעתיד (אחרי שנצוד את כל מאגרי האוכל בעולם...)

יום שני, 26 בפברואר 2018

עוגת פרג בחושה מתאימה לפורים

מה מתאים לפורים, אם לא עוגת פרג. 
גילוי נאות, המתכון לא שלי, חברה לקחה אותו מאיזשהו אתר. כמובן קבלתי אישור ממנה לפרסם. 
העוגה בחושה, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד


יום חמישי, 25 בינואר 2018

יום רביעי, 3 בינואר 2018

מפעל גילרו - יצרנית וופלים גביעי גלידה וקישוטי עוגה הגדולה בישראל

הוזמנתי לאירוע בלוגרים, למפעל גילרו, יצרנית הוופלים, גביעי הגלידה וקישוטי העוגה הגדולה בישראל. החברה נוסדה בירושלים בשנת 1950 ע"י חברי משפחת גלברד שעלו לישראל מיד לאחר מלחמת העולם השנייה. רעיון האפייה לא היה רחוק מהם שכן המשפחה עוד החלה לעסוק בתחום במשך מספר דורות עוד בהיותה חלק מהקהילה היהודית של פולין. גילרו התפתחה במהלך השנים ע"י השקעה אינטנסיבית בפיתוח, ציוד חדש וטכנולוגיה חדישה למפעל.

יום שני, 1 בינואר 2018

Art-in מטבחים

הוזמנתי לסיור בלוגרים בממלכת המטבחים היפהפיה Art-in בבית נקובה. בית נקובה ממוקמת בפינת עין חמד ליד הישוב אבו גוש.

יום חמישי, 28 בדצמבר 2017

עוגת ביסקויטים, קצפת גבינה ושוקולד - ללא אפייה

מה קורה כשאין חשק לאפות? מכינים עוגה ללא אפייה. העוגה הזו קלה להכנה וטעימה מאוד, השילוב של שוקולד עם גבינה וקצפת יוצר עוגה איכותית שקוצרת מחמאות.  ואצלי היא לא נשארה הרבה זמן.

יום שבת, 23 בדצמבר 2017

סידרת אבקות המרק של אסם עם רכיבים טבעיים בלבד

סדרת מרקי התיבול של אסם הגיעה גם אלי. חברת אסם מבטיחה שהסדרה מכילה מרכיבים טבעיים בלבד ללא תוספת חומר משמר ואני שמחה להשתמש בהם. ההשקה החדשה כוללת שלושה סוגי אבקות: אבקת מרק עדשים, אבקת מרק ירקות שורש ואבקת מרק קטניות פיקנטי.

יום שבת, 9 בדצמבר 2017

סופגניות ודונטאס מקמח שמרים של אוסם

אוטוטו חג חנוכה ומה הכי מאפיין את החג אם לא סופגניות. 
היום אפשר להשיג סופגניות בכל מיני טעמים וצורות, אבל אני הכי אוהבת את הסופגנייה הרגילה, עם ריבת תות שדה
יש לי מתכון של סופגניות קלות להכנה, בלי להתפיח שאותן אני מכינה בחנוכה, אבל הפעם החלטתי שאני רוצה לנסות גם סופגניות מבצק שמרים.
המתכון נלקח מאתר בישולים, טעם של בית, ממליצה להכנס ולהרשם לאתר... תמצאו בו מלא מתכונים כל מה שאתם רוצים ומחפשים, תמצאו כאן. 
את המתכון לקחתי גם מהאתר הזה וכמובן השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. 

יום רביעי, 6 בדצמבר 2017

מרק עלי מנגולד, סלרי, איטריות ובשר

אין כמו מרק בימים הקרים האלה. כמו כל המתכונים שאני נותנת, גם המרק הזה, מהיר וקל להכנה. 
אם יש לכם צלי בשר מבושל במקפיא, אני מאוד ממליצה להוסיף למרק, כמובן שאפשר לוותר על הבשר.

יום רביעי, 29 בנובמבר 2017

יום רביעי, 8 בנובמבר 2017

קציצות ירק

ללביבות האלה אנחנו קוראים עיג'ה. 
כל פעם אני  מכינה בצורה אחרת: רק עם תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם גזר, תפוחי אדמה עם עלי מנגולד ועשבי תיבול ועוד (ראו תמונות בהמשך). 
המתכון הפעם הוא לביבות תפוחי אדמה עם עלי מנגולד, פטרוזיליה וכוסברה.
בדרך כלל מכינה את הלביבות האלה בימי שישי, לנוהל שישי ובכלל להמשך הארוחות בשבת, אבל בהחלט אפשר לאכול אותם בתור ארוחה בפני עצמה ובכל שעה משעות היום, אפשר להכניס לפיתה, עם טחינה, סלט ירקות והנה לכם ארוחה מזינה וטעימה.
ההכנה קלי קלות ואני כאן לתת לכם את המתכון.


יום שבת, 4 בנובמבר 2017

נורבגיה - וגם קרחון בריקסדייל 12.7.16 - 14.7.16

היום נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה
יום שלישי, 12.7.16 בנורבגיה
עוזבים את המלון, נוסעים לצפות בקרחון בריקסדייל, שלוחה של הקרחון הגדול בנורבגיה יוסטדאל, קרחון בריקסדייל שצבעו לבן­-תכלת, השתקפות השמש, העין ככה רואה, הוא אחד המראות היפהפיים בסקנדינביה.

יום חמישי, 26 באוקטובר 2017

בראוניז שוקולד ואגוזים - גם בגירסה כשרה לפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד, במיוחד שהיא מלאה באגוזים, רכה ונימוחה. מתכון לבראוניז, קלי קלות הכנה
אני מעדיפה להכין את הבראוניז בחזקת פרווה ומשתמשת במחמאה במקום חמאה

יום שני, 25 בספטמבר 2017

בקלאווה מבצק פילוי במילוי אגוזים ושקדים - מתאימה מאוד לסיום הצום

אני בטוחה שכולכם אוהבים בקלאווה, משום מה חושבים שההכנה מסובכת, אבל ממש לא, ההכנה קלה מאוד. הבקלאווה מתאימה לכל עונות השנה, במיוחד לסיום הצום, משהו מתוק ליד הכוס תה שלכם...