דפים
- בלוגרים - השקות/סיורים/סקירת מסעדות/בתי קפה
- בלוגרים - סקירת מוצרים
- מטיילת בחו"ל ומתעדת
- קובה מכל הסוגים
- סלטים/חמוצים/חריף
- תפוחי אדמה
- חצילים
- מרקי הבית
- קציצות/לביבות הבית
- פסטה/איטריות/מקרוני/לזניה/נודלס
- אורז/קטניות
- ממולאים
- עוף ובשר
- עוגיות/מאפינס
- עוגות שוקולד
- עוגות ללא אפייה
- פאי/טארטים
- בחושות/פירות/ורולדות
- עוגות גבינה
- שמרים/עלים/פילו/בלינצ'ס/פיצות
- בצק עלים
- קינוחים
- ריבות
- לחם/לחמניות/פיתות
- ראש השנה
- חנוכה
- פורים
- פסח
- שבועות
- מוצר השנה
יום חמישי, 3 באוגוסט 2017
יום רביעי, 19 ביולי 2017
יום שלישי, 18 ביולי 2017
קובה במייה
כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם קובה חמוסתה (מלשון חמוץ) פעם קובה דלעת ופעם קובה במיה. לפעמים אני מכינה שני סוגים.
בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להיבהל, אם הפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.
יום שני, 17 ביולי 2017
לראשונה בישראל - גבינות משובחות מדלת המחלבה לדלת ביתך - מיזם חדש של מחלבות בארי
הוזמנתי לאירוע בלוגרים למחלבת בארי שמשיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום עד דלת הבית - חידוש בישראל. מיזם חדש וחדשני לשיווק אינטרנטי ישיר של גבינות פרימיום המיוצרות במחלבת בארי - פשוט גבינה, מדלת המחלבה לדלת ביתך!
ביום שישי ה- 21.7.17 בין השעות 9:00-15:00, מתארחת מחלבת בארי באירוע קולינרי במכולת השדרה 11 בכפר הס. כל הסקרנים מוזמנים להגיע לחוש, להריח ולטעום את הגבינות.
יום שבת, 15 ביולי 2017
יום חמישי, 13 ביולי 2017
יום שבת, 1 ביולי 2017
בואו לטייל אתי בסלוניקי - חלק ראשון
טיול לסלוניקי ביוון, כל מי שסיפרתי לו שאני נוסעת לסלוניקי, אמר לי, את תהני, אל תשכחי לאכול דגים, גבינות, בשר כבש ולשתות אוזו... אז בשר כבש לא אכלתי, דגים וגבינות כן, ואוזו, כן שתיתי.. טוב קצת כי הבנתי שזה ממסטל.. וכמובן, דובדבנים ופירות עסיסיים ובמחירים זולים....
ואני באה לטיול הזה, מלאה בסקרנות ובמטרה אחת, להנות
ואני באה לטיול הזה, מלאה בסקרנות ובמטרה אחת, להנות
יום שני, 19 ביוני 2017
יום ראשון, 18 ביוני 2017
יום ראשון, 4 ביוני 2017
פסטה ברוטב עגבניות עם התיבוליות של חברת דורות
חברת "דורות" משווקת את מוצרי השום והתיבול במגשיות חדשות למגוון תבשלים: שום כתוש, בצל קצוץ ומטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום, ג'ינג'ר ומגוון רטבים בהם שום ודבש, עגבניות בזיליקום, פסטו, סצ'ואן ועוד, ארוזים במגשיות להקפאה.
התבלינים יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים
יום ראשון, 28 במאי 2017
יום שבת, 27 במאי 2017
קרמשניט - מילפיי עם קצפת אינסטנט וניל
מצרכים:
- 1 חבילה בצק עלים מרודד - להפשיר במקרר ללילה
- 2 חבילות אינסטנט וניל
- 2 שמנת מתוקה
- 2 כוסות חלב
- לחמם תנור ל-200 מעלות
- לרדד את הבצק, לחתוך למלבנים או מרובעים, להניח בתבנית, לפזר מעל מעט סוכר
- לאפות 10 דקות עד רבע שעה עד שהמאפה מזהיב והעלים מתנפחים, להוציא ולקרר
- להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל וחלב לקצפת יציבה
- לפתוח בעדינות את הנפוליאונים ולמלא בקצפת
- לשמור במקרר
יום שני, 22 במאי 2017
יום ראשון, 21 במאי 2017
באניצה - מאפה בצק פילו ממולא בגבינות - להדפיס מתכון ולשמור לשבועות
עוד מתכון לחג שבועות - מאפה בצק פילו טעים ממולא בגבינות.
למאפה הזה קוראים באניצה, שזה למעשה מעין בורקס גדול, עשוי משכבות של בצק פילו בתחתית ולמעלה ובאמצע המילוי, אותו אופים בתבנית מרובעת גדולה.
המילוי יכול להיות גבינות, בשר טחון, או תפוחי אדמה, ממש כמו הבורקסים הקטנים. את המאפה עדיף לאכול איך שהוא יוצא מהתנור, חם ופריך. אני קוראת לזה בקיצור: דפי פילו ממולאים גבינות.
יום שבת, 20 במאי 2017
קָּאדֶּה לשבועות - בצק שמרים ממולא גבינות
אצלנו הכורדים אין חג שבועות בלי קָּאדֶּה, אומנם המתכון מתאים לכל השנה, אבל במיוחד בשבועות.
קָּאדֶּה זה מעין הסמל של הכורדים. כמובן שמתאימים לכל השנה. יש גם גירסה מתוקה של הקָּאדֶּה, אבל הפעם, הגירסה המלוחה.
המתכון משתי האחיות שלי, מירה ושולה, שני מתכונים שאיחדתי.
יום שני, 15 במאי 2017
יום שבת, 13 במאי 2017
פסטיבל חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים - מעלית הזמן והעיר העתיקה
לרגל יום ירושלים הקרוב שיציין 50 שנה לאיחוד העיר ולכבוד חגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים,
יצאנו בלוגרים ועיתונאים לסיור ולאטרקציות חדשות בירושלים.
החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בירושלים פתחה השבוע יחד עם שר השיכון והבינוי יואב גלנט את התערוכה "לגעת ברגע". תערוכה מרגשת שממחישה ומתעדת את הרגע של שחרור הכותל. אירוע מרגש ביותר,
המלצה שלי: אתם חייבים להגיע עם כל המשפחה ולחוות את החוויה.
יצאנו בלוגרים ועיתונאים לסיור ולאטרקציות חדשות בירושלים.
החברה לשיקום ופיתוח הרובע היהודי בירושלים פתחה השבוע יחד עם שר השיכון והבינוי יואב גלנט את התערוכה "לגעת ברגע". תערוכה מרגשת שממחישה ומתעדת את הרגע של שחרור הכותל. אירוע מרגש ביותר,
המלצה שלי: אתם חייבים להגיע עם כל המשפחה ולחוות את החוויה.
יום שלישי, 25 באפריל 2017
יום שני, 24 באפריל 2017
גטו טרזין - טרזיינשטט - ביקור במחנה ריכוז בפראג
בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיה. מלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה. כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
בחודש מרץ 2014 הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה ממשרדי ממשלה שונים ונסענו לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיה. מלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון. מומלץ לקרוא בויקיפדיה. מלבד המועקה של הביקור בגטו, הסמינר בשאר הימים היה מהנה.
כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
יום ראשון, 23 באפריל 2017
יום שני, 17 באפריל 2017
יום שישי, 14 באפריל 2017
יום חמישי, 13 באפריל 2017
יום ראשון, 9 באפריל 2017
יום שבת, 8 באפריל 2017
יום רביעי, 5 באפריל 2017
יום שלישי, 4 באפריל 2017
כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר לפסח
הכופתאות המושלמות שלי ממולאות בשר ומקמח מצה לפסח..
למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות ממולאות בשר במקום הקיינדלך הרגילים שאנחנו מכירים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות.... קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי להכין מראש ולהקפיא....
זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה. כמו שכתבתי, קצת עבודה, אבל שווה.
יום ראשון, 26 במרץ 2017
בית הקפה הירושלמי "בן עמי המושבה"
בית הקפה הירושלמי 'בן עמי המושבה', משיק תפריט חדש ללא גלוטן, בנוסף לתפריט הקיים בבית הקפה וחוגג בימים אלו שבע שנים להקמתו. לרגל החגיגות, התחדש בית הקפה בתפריט חדש עם מנות ייחודיות ללא גלוטן, אותו בנה היועץ הקולינרי של המסעדה, האגדה הירושלמית, שף שמיל הולנד. לכבוד החגיגות הרכיב השף שמיל הולנד, שני תפריטים חדשים, מיוחדים ומרעננים המשלבים מגוון מנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, כך שכל אחד יכול למצוא מנה שמתאימה לו.
ואני הוזמנתי להתרשמות ממגוון המנות העשירות של בית הקפה. איך היו המנות, תפריט והתרשמות כללית, כאן ברשומה.
יום ראשון, 19 במרץ 2017
יום ראשון, 12 במרץ 2017
יום ראשון, 5 בפברואר 2017
דברים טובים קורים בירושלים שלי - אירועי ט"ו בשבט בירושלים
אין כמו ט"ו בשבט לחגוג על הפירות, היבשים והטריים ואין כמו לחגוג בשוק מחנה יהודה בירושלים בסיור טעימות קולינרי וצבעוני, בהדרכתה של חן קורן, המוכרת לכם מהזוג הקולינרי חן ואלון קורן שהשתתפו בשנה שעברה בתוכנית הריאליטי - אפייה "בייק אוף" בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים - מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש. הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה.
יום שבת, 4 בפברואר 2017
יום חמישי, 26 בינואר 2017
יום שלישי, 17 בינואר 2017
יום חמישי, 29 בדצמבר 2016
יום חמישי, 15 בדצמבר 2016
יום שני, 12 בדצמבר 2016
הירשם ל-
רשומות (Atom)