הוזמנתי ביחד עם עיתונאים ובלוגרים לאירוע השקה נוצץ ביותר של בוטיק הסלון היוקרתי ספירה saphira - במלון וולדורף אסטוריה המפואר בירושלים
דפים
- בלוגרים - השקות/סיורים/סקירת מסעדות/בתי קפה
- בלוגרים - סקירת מוצרים
- מטיילת בחו"ל ומתעדת
- קובה מכל הסוגים
- סלטים/חמוצים/חריף
- תפוחי אדמה
- חצילים
- מרקי הבית
- קציצות/לביבות הבית
- פסטה/איטריות/מקרוני/לזניה/נודלס
- אורז/קטניות
- ממולאים
- עוף ובשר
- עוגיות/מאפינס
- עוגות שוקולד
- עוגות ללא אפייה
- פאי/טארטים
- בחושות/פירות/ורולדות
- עוגות גבינה
- שמרים/עלים/פילו/בלינצ'ס/פיצות
- בצק עלים
- קינוחים
- ריבות
- לחם/לחמניות/פיתות
- ראש השנה
- חנוכה
- פורים
- פסח
- שבועות
- מוצר השנה
יום שבת, 21 בנובמבר 2015
יום שלישי, 17 בנובמבר 2015
מטיילים בפריז
אחרי שבילינו יום אחד בוינה בדרך לחתונה בפריז, המראנו ביום חמישי בערב לפריז, שם שכר עבורנו בן דודתי חדרים בבית מלון במרכז פריז.
יום ראשון, 8 בנובמבר 2015
יום חמישי, 5 בנובמבר 2015
יום שני, 2 בנובמבר 2015
מניפות חצילים במילוי גבינות
הרעיון למתכון נלקח מהבלוג של חברתי טובה'לה: מהמטבח של טובה'לה
יום חמישי, 29 באוקטובר 2015
פסטרמה - כך תכינו לבד
אצלנו בבית אוכלים פסטרמה, קנויה כמובן.
מידי פעם ראיתי חברים בלוגרים שמכינים לבד, וכל פעם הייתי מתלהבת ואומרת, הפעם אני אכין.
הרגע הזה הגיע לאחר לאחר שחברינו מוטי ברון מהבלוג "אוכל מכל הלב" העלה מתכון בבלוג שלו ובתגובה שלו אלי, הוא כתב לי: "קטן עליך". מיד החלטתי להוכיח לעצמי שזה אכן קטן עלי ושגם אני יכולה.
אם הייתי יודעת כמה שזה קל, הייתי מכינה כבר מזמן.
אז הנה זה בא, לפי המתכון של מוטי, עם קצת שינויים שלי. ותודה למוטי.
מידי פעם ראיתי חברים בלוגרים שמכינים לבד, וכל פעם הייתי מתלהבת ואומרת, הפעם אני אכין.
הרגע הזה הגיע לאחר לאחר שחברינו מוטי ברון מהבלוג "אוכל מכל הלב" העלה מתכון בבלוג שלו ובתגובה שלו אלי, הוא כתב לי: "קטן עליך". מיד החלטתי להוכיח לעצמי שזה אכן קטן עלי ושגם אני יכולה.
אם הייתי יודעת כמה שזה קל, הייתי מכינה כבר מזמן.
אז הנה זה בא, לפי המתכון של מוטי, עם קצת שינויים שלי. ותודה למוטי.
יום שני, 26 באוקטובר 2015
קובה נבולסיה
לאחר אינספור של בקשות שהופנו אלי, אני מעלה את המתכון שלי לקובה המטוגנים.
לא חשוב איך קוראים להם: קובה מטוגנים, קובה נבולסייה, נבוסייה, נמוסייה, החשוב הוא שהם טעימים ואני לא מכירה הרבה שלא אוהבים אותם.
יום שני, 19 באוקטובר 2015
יום שבת, 10 באוקטובר 2015
מרק קובה אדום
כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות. בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום. כאן אביא את המתכון לקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה. מובן שגם את הקובה ניתן להקפיא לאחר הגלגול.
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 ולפעמים מערבבת בין שני סוגים (2 ו-10).
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 ולפעמים מערבבת בין שני סוגים (2 ו-10).
תוויות:
אוכל כורדי,
אוכל עיראקי,
קובה,
קובה אדום
מיקום:
ירושלים, ישראל
יום שלישי, 29 בספטמבר 2015
יום חמישי, 24 בספטמבר 2015
יום ראשון, 20 בספטמבר 2015
יום ראשון, 13 בספטמבר 2015
כך תערכו את שולחן ראש השנה - פירוט של כל הברכות על שולחן החג
מידי שנה, לקראת ראש השנה, המטבח מתמלא בריחות מתוקים של מאכלים לשנה החדשה. המשותף לכל הסימנים הוא הרמזים שהם מבטאים לנו, הן בטעמם והן בשמם. המשפט יהי רצון שאנו מברכים על כל מאכל בערב זה, מרמז לנו יותר מכל את השאיפה שלנו לשנה טובה ומתוקה יותר, לתקווה לשנת שלום ונחת, לאושר ושמחה ואהבה.
כאן אביא את כל הברכות שצריכות לעולות על שולחן החג, לפי המנהגים שלנו.
סדר ראש השנה מתנהל לאחר הקידוש על היין.
ראש דג או כבש או בקר:
מברכים שנהיה לראש ולא לזנב
אהבתי לקרוא באיזשהו מקום מאמר על המנהג הזה: חברה אנושית היא כמו גף האדם, יש בה אנשי מחשבה ואנשי כפיים. "ראש" ו"זנב" שמשלימים אחד את השני. ומותר וצריך לנו לברך שנהיה לראש ולא לזנב.
שנלך לפי הראש שלנו ולא נגרר
שנלך קדימה לכיוון הראש ולא אחורה לכיוון הזנב
שמעשינו יהיו במחשבה תחילה
שנסתכל קדימה ונחשוב מה אפשר לעשות
מהעבר נלמד על היכולות שלנו, נשאב ממנו כוח לעתיד ונלמד איך לא ליפול שנית ולא נשקע בהתחשבנויות.
כאן אביא את כל הברכות שצריכות לעולות על שולחן החג, לפי המנהגים שלנו.
סדר ראש השנה מתנהל לאחר הקידוש על היין.
חלה: טובלים את החלה בדבש ומברכים ברכת המוציא
תפוח בדבש: שתהיה שנה טובה ומתוקה, התפוח מזכיר את גן עדן, טובלים את התפוח בדבש ומברכים:
"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה"
תמרים:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שייתמו אוייבינו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו" ולאחר מכן, מברכים ברכת בורא פרי העץ. הסוג הזה של התמרים טעים מאוד, מכניסים אותם למקפיא והם הופכים להיות מתוקים מאוד, כמובן שכל סוג של תמרים, מתאים
סלק: אפשר להגיש את הסלק בכל מיני צורות, אני מכינה גם קציצות מעלי סלק (מנגולד) וגם סלק אדום מגורד.
מברכים: "יהי רצון מלפניך אדוני אלוקינו ואלוקי אבותנו שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתנו"
כרתי, כרישה או לוף:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שיכרתו שונאינו ואויבנו וכל מבקשי רעתנו".
אני מכינה קציצות של כרישה
לוביה או רוביה: סוג של שעועית צרה ומוארכת, בבית ההורים נהגנו לאכול לוביה טרייה ירוקה מאודה במים מעט מומלחים. אני מכינה לוביה יבשה מבושלת עם בשר
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שירבו זכויותינו ותלבבנו" ולאחר מכן מברכים ברכת בורא פרי האדמה
דלעת או קרעה:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".
רימונים: שנהיה מלאים מצוות כרימון
ראש דג או כבש או בקר:
מברכים שנהיה לראש ולא לזנב
אהבתי לקרוא באיזשהו מקום מאמר על המנהג הזה: חברה אנושית היא כמו גף האדם, יש בה אנשי מחשבה ואנשי כפיים. "ראש" ו"זנב" שמשלימים אחד את השני. ומותר וצריך לנו לברך שנהיה לראש ולא לזנב.
שנלך לפי הראש שלנו ולא נגרר
שנלך קדימה לכיוון הראש ולא אחורה לכיוון הזנב
שמעשינו יהיו במחשבה תחילה
שנסתכל קדימה ונחשוב מה אפשר לעשות
מהעבר נלמד על היכולות שלנו, נשאב ממנו כוח לעתיד ונלמד איך לא ליפול שנית ולא נשקע בהתחשבנויות.
זהו, שולחן החג שלנו ערוך עם הברכות - מאחלת לכולנו שנה טובה ומבורכת
יום שבת, 12 בספטמבר 2015
עוגת דבש, מיוחדת עם טחינה, סילאן במקום דבש, אגוזים וחלבה
יום שלישי, 8 בספטמבר 2015
חלות גם לראש השנה
גילוי נאות: את הספר קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש. להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות
יום שלישי, 1 בספטמבר 2015
ריבת תאנים טריות
מצרכים:
- 1 קילו תאנים טריות, שטופות וחצויות
- 2 כוסות מים
- 1/2 קילו סוכר
- מיץ מלימון אחד אופן הכנה:
- להכניס לסיר מתאים מים, סוכר ולימון ולהרתיח
- לאחר שרותח, להוסיף את התאנים, להביא לרתיחה
- לבשל בערך שעה על אש בינונית
- מידי פעם לערבב בעדינות, כדי שהתחתית לא תשרף, אפשר לערבב על ידי הזזת הסיר מצד לצד
- לשים טיפה מהריבה על צלחת, ולהטות את הצלחת, אם נוזל ממשיכים לבשל, אם לא נוזל, הריבה מוכנה.
- לכבות את האש, לקרר, להכניס לצנצות מעוקרות ולשמור בקרור. אם יוצאת כמות גדולה, אפשר להקפיא או לחלק
יום שני, 31 באוגוסט 2015
יום ראשון, 30 באוגוסט 2015
יום רביעי, 26 באוגוסט 2015
רולדת גבינה שמרים
יום שבת, 22 באוגוסט 2015
דונה איטליה, אירוע בלוגרים
הוזמנתי לערב בלוגרים לחגיגה איטלקית להיכרות עם המטבח האיטלקי של דונה איטליה, חברת המזון האיטלקית החדשה, המתמחה במוצרי פיצה ופסטות, שלפי היצרן, הן באיכות מדהימה ובמיכשור יחודי ובלעדי למטבח האיטלקי.
יום רביעי, 19 באוגוסט 2015
סיור בלוגרים במפעל יכין
השתתפתי בסיור עיתונאים ובלוגרים שנערך במפעל חברת זנלכל (יכין) הממוקם באזור תעשייה אלון תבור סמוך לעפולה. מנכ''ל החברה פיני גורביץ סיפר לנו שהחברה מייצרת 240 סוגי מוצרים שונים. פעילותה העיקרית של החברה הינה בקטגוריות של שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטה, תרכיזים לשתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול והמוצרים משווקים ללא חומרים משמרים באריזות פח ופלסטיק.
יום רביעי, 5 באוגוסט 2015
מסעדת נגילה בירושלים
הוזמנתי לאירוע בלוגרים ועיתונאים במסעדת נגילה בירושלים, מסעדה חלבית כשרה, הידועה בסלטים מיוחדים וטריים, פסטות ובתבשילים ביתיים.
יום ראשון, 2 באוגוסט 2015
טכס מוצר השנה 2015
בשנתיים האחרונות, הוזמנתי לסקר את אירוע מוצר השנה, ולא התאפשר לי להשתתף. בשנת 2012 אף קבלתי את תיק המוצרים, עליהם כתבתי את הרשומה הזו השנה כן התאפשר לי להגיע לאירוע מוצר השנה לשנת 2015 שחגג עשור.
זו לי הפעם הראשונה בה אני משתתפת באירוע מסוג זה. מעבר למפגש עם חברי וחברותי הבלוגריות והעיתונאיות, היתה לי הזדמנות להפגש עם מנהלים בחברות הזוכות וכמובן גם לקבל את המוצרים הזוכים לשימוש האישי שלי, ועל כך ארחיב בהמשך.
בכניסה קבלתי תג עם שמי ותחום הסיקור שלי: קולינאריה 1.
לכל הדעות, אירוע מרגש ואני שמחה שהיתה לי הזכות להיות חלק מהסוקרים את האירוע.
האירוע התקיים השנה בכפר הירוק, מקום יפה ופסטורלי, הכל כאן חגיגי, צבוע באדום שמח, שולחנות עם כיבוד בכניסה.
הירשם ל-
רשומות (Atom)