יום רביעי, 17 באוקטובר 2018

פיתות של אמא שלי עם טאצ' מאוזבקיסטאן

זה המתכון של אמא שלי, לפיתות כורדיות ואני הוספתי להם מגע מאוזבקיסטן - חותמת לקישוט מאפים. קבלתי אותה במתנה מגיסתי שהביאה אותה מאוזבקיסטן שם נוהגים לקשט וממש לעצב את הלחמים שלהם, לכל אופה יש את צורת הקישוט שלו. התמונה נלקחה מכאן

יום שישי, 21 בספטמבר 2018

יום שני, 17 בספטמבר 2018

עוגת גבינה פירורים

אין כמעט בית שאין בו את העוגה הזו, עוגת גבינה פירורים, אחת העוגות הכי קלות להכנה ושתמיד קוצרת מחמאות. ההכנה קלה מאוד, מכינים את הבצק, מכניסים לתנור וזהו נגמר שלב האפייה, מוסיפים תערובת של גבינה ומכניסים למקרר...


יום שישי, 7 בספטמבר 2018

שטרודל תפוחי עץ ואגוזים בבצק עלים

המאפה הזה, מבצק עלים, קלי קלות הכנה והעיקר גורף מחמאות ונחטף עוד כשיוצא מהתנור ואיזה ריח של בצק עלים עם המילוי של תפוחי עץ ואגוזים שמתפשט בבית.
הכי טעים לאכול את המאפה מיד לאחר האפייה אבל כמובן שאפשר גם אחרי, כשמאפה קר ותמיד אפשר לחמם במיקרוגל למי שבכל זאת אוהב חם...

טארט טאטן - הגירסה האישית שלי וקלה להכנה

זו הגירסה שלי לטארט טאטן
הוראות ועצות מקדימות:
  • לשמן מעט תבנית בגודל 24 
  • לחמם תנור ל-190 מעלות 
  • אפשר לאפות את הטארט במנות אישיות 
  • אפשר להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה 
  • להוצאת המאפה מהמנות האישיות בקלות, להכניס התבנית לקערה גדולה עם מעט מים חמים

יום ראשון, 26 באוגוסט 2018

קציצות בשר בקר ברוטב עם בצלצלי שאלוט, הכי אוכל ביתי

לכל אחת ואחד יש שיטה להכנת קציצות ביתיות. גם לי יש. קציצות זה הכי אוכל ביתי. אין מה לפחד מההכנה והבישול. כבר נתקלתי בכאלה שאמרו לי שזה נראה מסובך ולא יצליח ומתפרק ועוד ועוד..
המתכון שלי פשוט והמיוחד בו זה טיגון הבצל לפני הכנסתו לעיסה, מה שנותן לקציצות מרקם עדין וטעים מאוד... והוספת עלי מנגולד.

יום חמישי, 9 באוגוסט 2018

הסידרה האסייתית של אסם בדיוק כמו שראיתם בפרסומת בטלויזיה

כמובילת דעה, קבלתי לסקירה את המוצרים של אסם מהסדרה האסייתית החדשה שלהם.
אני מאוד אוהבת אוכל אסייתי מוקפץ, אוכל טעים, קל להכנה. 
המוצרים שקבלתי נודלס ורוטב אסיאתי למוקפץ שמכיל סילאן, ג'ינג'ר ושום ותאמינו לי קלי קלות הכנה. אז בואו נכין.

יום שבת, 4 באוגוסט 2018

מטבחי גורנייה חוגגת 3 שנים לחנות הקונספט היחודית שלה בירושלים

הוזמנתי לאירוע במלאת שלוש שנים לחנות הקונספט היחודית של מותג מוצרי חשמל היוקרתי – גורנייה. החברה חוגגת 3 שנים לחנות שלה בשכונת תלפיות בירושלים. באירוע השתתפו אדריכלים, מעצבי מטבחי יוקרה, מעצבים מובילים מאיזור ירושלים והמרכז ועיתונאים.

יום שלישי, 24 ביולי 2018

בייגלה מבצק רגיל


המתכון הזה הולך אתי כבר שנים, כשרציתי להכין בייגלה, לא מצאתי אותו, פשוט נעלם לי, לא זכרתי איפה הנחתי אותו ולא הצלחתי למצוא אותן. אבל אני חייבת את המתכון, זה מתכון ישן מאוד שלי ולא רציתי לקחת מתכון של מישהו אחר, רציתי את המתכון שלי.

יום רביעי, 18 ביולי 2018

עוד מתכון של טארט והפעם טארט גבינה


מי שמכיר אותי, יודע שאני מאוד אוהבת עוגות פשוטות וביתיות. עוגות הגבינה שלי פשוטות וקלות להכנה והעיקר טעימות...

מג'דרה של אמא - מתאימה גם לצמחונים

תעזבו אתכם מלעמוד שעות במטבח ולבשל, תכינו מג'דרה, מתכון קל ומהיר להכנה, והכי חשוב טעים. מנה שמתאימה גם לצמחונים...
מוזמנים לצפות גם בסרטון שהכין לי אבי שקדי
בבלוג שלי מתכון נוסף למג'דרה, מהירת הכנה, כאן 

יום שבת, 14 ביולי 2018

ירושלים של זהב במוזיאון מגדל דוד


ירושלים של(י)זהב...
אל תחמיצו את חוויית הלילה במוזיאון מגדל דוד בירושלים, חווויה חד פעמית, מרתקת ועוצרת נשימה
מופע אורות חדש, מרהיב ומרגש ביופיו שכולו מחווה מוסיקלית אומנותית לדמותו הייחודית של המלך דוד שיסד את המלוכה בירושלים לפני כשלושת אלפים שנה, סיפור חייו של המלך, המשורר, הלוחם, המוסיקאי והמנהיג, הכל על בסיס המקורות המקראיים, ההיסטוריים והארכיאולוגיים.
המופע המרתק והמדהים מוקרן על החומות של מוזיאון מגדל דוד בכל ימות השנה בלי קשר לפסטיבל האורות.

יום שלישי, 26 ביוני 2018

טארט אגוזים

טארט הוא מאפה מתוק/מלוח שדומה לפאי, השוני ביניהם הוא שהחלק העליון של הטארט פתוח ולא מכוסה בבצק. בסיס הטארט תמיד יהיה מבצק פריך. הבצק הזה, מתאים לכל סוגי הטארטים, אפשר להכין מראש ולהקפיא.

יום שלישי, 12 ביוני 2018

חווית קסם של לילות רמדאן ברהט - רוצו לפני שיגמר

הוזמנתי לסיור בלוגרים ועיתונאים, לחוויית קסם של לילות רמדאן ברהט. בשנה שעברה גם הייתי בסיור כזה בטיייבה - זכרתי את החוויה. באתי מלאת סקרנות לסיור ברהט, העיר הבדואית היחידה בישראל.

יום שני, 11 ביוני 2018

לוס אנג'לס - מפגש בלוגרים אצל הבלוגר גל מאירי


למי שלא יודע, יש לי חברים בלוגרים בלוס אנג`לס:

גל מאירי מהבלוג באמריקה ועופר מהבלוג מחוויות D.
בחודש מאי 2014 טיילנו בארצות הברית, בחלק המערבי, זה היה אך מתבקש לנסות ולארגן מפגש, גל עופר ואני תכננו את המפגש. ביום שבת 24.5.14 ביום החופשי וביום ראשון 25.5.14 הוצאנו את התוכנית לפועל -  נפגשנו בבית של גל וקרן מאירי.

יום שני, 28 במאי 2018

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי

חגיגה צרפתית בחולון - השקה של המאפה הצרפתי 


הוזמנתי לאירוע בלוגרים עם חברי וחברותי ממיטב הבלוגרים המובילים, להשקה חגיגית של חברת "המאפה הצרפתי" שפתחה את מאפיית הדגל הראשונה שבבעלותה בעיר חולון. 

יום רביעי, 16 במאי 2018

גביניות לחג השבועות ולכל השנה

אני אוהבת מאוד גביניות ובכלל עוגות גבינה, אם אקנה עוגה, תמיד אעדיף עוגת גבינה ואם יש גביניות - סבבה. 
טעמתי הרבה גביניות, כל קונדיטוריה מכינה אותן בטעמים שונים. אני הכי אוהבת אותם עם צימוקים, בגלל שבני הבית שלי לא אוהבים צימוקים, ויתרתי. אם אתם אוהבים, אל תוותרו, זה משדרג את הטעם.

יום ראשון, 13 במאי 2018

פשטידת עלי תרד, גבינות וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לשבועות

פשטידה נוספת שמתאימה לחג השבועות.. הכנת הפשטידה היא עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

פשטידת כרובית גבינות, עירית וקרם פרש של השף הלבן - מתאימה לחג השבועות

הכנת פשטידה, זו עבודה קלה מאוד, בוחרים את המצרכים, מוסיפים גבינות ועוד תוספות שרוצים ולא מוותרים על הקרם פרש של השף הלבן, שמקנה לפשטידה טעם ומרקם מיוחד. היה טעים.
אז תכינו גם אתם, כמו רוב המתכונים שלי, גם הכנת הפשטידה הזו, קלי קלות הכנה.

קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ללא ביצים

קינוח איטלקי עשיר שעשוי שכבות של בישקוטים טבולים בתערובת קפה וליקר, גבינת מסקרפונה וקצפת.. במתכון המקורי יש ביצים והקצפת ביצים, אני ויתרתי עליהם.

יום רביעי, 9 במאי 2018

בלינצ'ס במילוי מיוחד של השף הלבן

החג הזה הולך להיות טעים, אני אוהבת את חג השבועות בגלל מאכלי החלב.
בין יתר המאכלים, יש את הבלינצ'ס, אחרי העוגות גבינה הוא סמל לחג השבועות. 
מגישה לכם כאן מתכון קל להכנה, השתמשתי במילוי מיוחד לבלינצ'ס של השף הלבן לו הוספתי ריבת דובדבנים.
אז בואו נכין:

עוגת גבינה עם גבינה מיוחדת של השף הלבן בציפוי פטל

אין חג שבועות בלי עוגת גבינה, עוגת הגבינה שלי לא צנחה ועלתה יפה, הודות לבלילה להכנת עוגת גבינה של השף הלבן. גם אתם רוצים להכין? בואו נכין. 

יום ראשון, 6 במאי 2018

בואו לטייל אתי בפיליפינים - חלק שלישי ואחרון


זוהי רשומה שלישית ואחרונה על הטיול לפיליפינים, הקבוצה של אתי עמית והמדריך אודי אילני.
הרשומה הראשונה, כאן  
הרשומה השנייה, כאן

יום שלישי, 1 במאי 2018

קובה חמוסטה

כמו בכל בית כורדי, גם אצלנו בכל יום שישי, הקובה - חובה. פעם זה קובה אדום, פעם זה קובה דלעת, פעם זה קובה במיה, פעם קובה חמוסטה או חמוסתה (מלשון חמוץ), לפעמים אני מכינה שני סוגים. בכורדית אנחנו קוראים לקובה - כּוּתֱלֱה.
זה נכון שצריך להשקיע אחרת לא מצליחים, גם המלל רב, אבל אין מה להבהל, אם מתחילים והפעם הראשונה מצליחה, בפעמים הבאות זה הופך להיות יותר קל.


יום רביעי, 21 במרץ 2018

טארט לימון

אני מאוד אוהבת טארט, שעשוי מבצק שאפשר להכין ממנו טארטים טעימים מכל מיני סוגים
הפעם מתכון לטארט לימון. 

יום שבת, 17 במרץ 2018

מוזיאון מגדל דוד בירושלים יוצא לדרך חדשה - בואו לקרוא מה מחכה לכם בטיול הבא שלכם לשם

סיור בלוגרים ועיתונאים במוזיאון מגדל דוד בירושלים לצפות מקרוב על תהליך ההתחדשות והשידרוג המסיבי שהמוזיאון עובר בתקופה האחרונה, מעורב – תרבותי - ירושלמי. חללי התצוגה מורחבים, מוקם במקום בית קפה, חנות ואולם זכוכית ומשודרגות תצוגות הקבע שמספרות את סיפורה של ירושלים.