יום שני, 2 בנובמבר 2015

מניפות חצילים במילוי גבינות


אני מתה על חצילים, בכל צורה וכשראיתי את המתכון הזה החלטתי שזה מה שאני מכינה למשפחה שלי ואכן המחמאות לא אחרו לבוא. 
הרעיון למתכון נלקח מהבלוג של חברתי טובה'לה: מהמטבח של טובה'לה

יום חמישי, 29 באוקטובר 2015

פסטרמה - כך תכינו לבד

אצלנו בבית אוכלים פסטרמה, קנויה כמובן.
מידי פעם ראיתי חברים בלוגרים שמכינים לבד, וכל פעם הייתי מתלהבת ואומרת, הפעם אני אכין.
הרגע הזה הגיע לאחר לאחר שחברינו מוטי ברון מהבלוג "אוכל מכל הלב" העלה מתכון בבלוג שלו ובתגובה שלו אלי, הוא כתב לי: "קטן עליך". מיד החלטתי להוכיח לעצמי שזה אכן קטן עלי ושגם אני יכולה.
אם הייתי יודעת כמה שזה קל, הייתי מכינה כבר מזמן.
אז הנה זה בא, לפי המתכון של מוטי, עם קצת שינויים שלי. ותודה למוטי.

יום שני, 26 באוקטובר 2015

קובה נבולסיה


לאחר אינספור של בקשות שהופנו אלי, אני מעלה את המתכון שלי לקובה המטוגנים.
לא חשוב איך קוראים להם: קובה מטוגנים, קובה נבולסייה, נבוסייה, נמוסייה, החשוב הוא שהם טעימים ואני לא מכירה הרבה שלא אוהבים אותם.

יום שני, 19 באוקטובר 2015

יום שבת, 10 באוקטובר 2015

ארבעה חצילים ושני סלטים

עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים, בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.
הכנת שני הסלטים האלה קלה ביותר, לאחר ההכנה לשמור במקרר.

מרק קובה אדום

כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות. בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום. כאן אביא את המתכון לקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה. מובן שגם את הקובה ניתן להקפיא לאחר הגלגול.
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 ולפעמים מערבבת בין שני סוגים (2 ו-10).

יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

חיתוכיות שוקולד ללא אפייה - הכנה קלה מאוד


את החיתוכיות האלה אפשר להכין מפירורי ביסקוויטים, עוגיות לוטוס, או עוגה שנשארה לכם. אני הכנתי אותם מעוגיות שנשארו לי.
את הביסקוויטים/עוגיות צריך לרסק במעבד מזון.
את החיתוכיות משאירים במקפיא ומגישים ישר מהמקפיא.

יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

שוק מחנה יהודה בירושלים שלי לפני חג סוכות

אני מאוד אוהבת את האווירה של שוק מחנה יהודה, במיוחד בערבי חגים, אני הולכת לשוק, מטיילת, מצלמת, סופגת אווירת חג, קונה.
הבאתי לכם צילומים לספוג קצת מהאווירה של ערב חג סוכות.
אני בטוחה שיש ביניכם הרבה שמכירים את השוק ובטח את הצילומים


יום ראשון, 20 בספטמבר 2015

מרק עוף עם ירקות לסעודה מפסקת



את הסעודה המפסקת לפני צום יום הכיפורים, אנחנו תמיד מתחילים במרק עוף עם ירקות. אני שמה במרק ירקות וחלקי עוף. חלק אוהבים את הירקות

יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

כך תערכו את שולחן ראש השנה - פירוט של כל הברכות על שולחן החג

מידי שנה, לקראת ראש השנה, המטבח מתמלא בריחות מתוקים של מאכלים לשנה החדשה. המשותף לכל הסימנים הוא הרמזים שהם מבטאים לנו, הן בטעמם והן בשמם. המשפט יהי רצון שאנו מברכים על כל מאכל בערב זה, מרמז לנו יותר מכל את השאיפה שלנו לשנה טובה ומתוקה יותר, לתקווה לשנת שלום ונחת, לאושר ושמחה ואהבה.
כאן אביא את כל הברכות שצריכות לעולות על שולחן החג, לפי המנהגים שלנו.

סדר ראש השנה מתנהל לאחר הקידוש על היין.
חלה: טובלים את החלה בדבש ומברכים ברכת המוציא

תפוח בדבש: שתהיה שנה טובה ומתוקה, התפוח מזכיר את גן עדן, טובלים את התפוח בדבש ומברכים:  
"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה"

תמרים:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שייתמו אוייבינו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו" ולאחר מכן, מברכים ברכת בורא פרי העץ. הסוג הזה של התמרים טעים מאוד, מכניסים אותם למקפיא והם הופכים להיות מתוקים מאוד, כמובן שכל סוג של תמרים, מתאים

סלק: אפשר להגיש את הסלק בכל מיני צורות, אני מכינה גם קציצות מעלי סלק (מנגולד) וגם סלק אדום מגורד.
מברכים: "יהי רצון מלפניך אדוני אלוקינו ואלוקי אבותנו שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתנו"

כרתי, כרישה או לוף: 
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שיכרתו שונאינו ואויבנו וכל מבקשי רעתנו".
אני מכינה קציצות של כרישה

לוביה או רוביה: סוג של שעועית צרה ומוארכת, בבית ההורים נהגנו לאכול לוביה טרייה ירוקה מאודה במים מעט מומלחים. אני מכינה לוביה יבשה מבושלת עם בשר
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שירבו זכויותינו ותלבבנו" ולאחר מכן מברכים ברכת בורא פרי האדמה

דלעת או קרעה:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".


רימונים: שנהיה מלאים מצוות כרימון
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שנהיה מלאים מצוות כרימון"

ראש דג או כבש או בקר:
מברכים שנהיה לראש ולא לזנב
אהבתי לקרוא באיזשהו מקום מאמר על המנהג הזה: חברה אנושית היא כמו גף האדם, יש בה אנשי מחשבה ואנשי כפיים. "ראש" ו"זנב" שמשלימים אחד את השני. ומותר וצריך לנו לברך שנהיה לראש ולא לזנב.
שנלך לפי הראש שלנו ולא נגרר
שנלך קדימה לכיוון הראש ולא אחורה לכיוון הזנב
שמעשינו יהיו במחשבה תחילה
שנסתכל קדימה ונחשוב מה אפשר לעשות
מהעבר נלמד על היכולות שלנו, נשאב ממנו כוח לעתיד ונלמד איך לא ליפול שנית ולא נשקע בהתחשבנויות.
זהו, שולחן החג שלנו ערוך עם הברכות - מאחלת לכולנו שנה טובה ומבורכת




















יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

חלות גם לראש השנה

את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים". 
גילוי נאות: את הספר קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש. להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות 



יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

ריבת תאנים טריות

אני מודה שיש לי חולשה לתאנים, אני מסוגלת לאכול מהן בכמויות, בלי לעשות חשבון, פרי כל כך טעים. כשקבלתי משלוח של תאנים, עשיתי קודם כל חיסולים ואחרי החיסולים, היה צריך למיין אותן, רכות, קשות. מהתאנים הרכות החלטתי להכין ריבה נפלאה וטעימה, בלי הרבה סוכר. הכנת הריבה קלה מאוד.
מצרכים:
  1. 1 קילו תאנים טריות, שטופות וחצויות 
  2. 2 כוסות מים 
  3. 1/2 קילו סוכר 
  4. מיץ מלימון אחד אופן הכנה:
הכנה:
  1. להכניס לסיר מתאים מים, סוכר ולימון ולהרתיח 
  2. לאחר שרותח, להוסיף את התאנים, להביא לרתיחה 
  3. לבשל בערך שעה על אש בינונית 
  4. מידי פעם לערבב בעדינות, כדי שהתחתית לא תשרף, אפשר לערבב על ידי הזזת הסיר מצד לצד
  5. לשים טיפה מהריבה על צלחת, ולהטות את הצלחת, אם נוזל ממשיכים לבשל, אם לא נוזל, הריבה מוכנה. 
  6. לכבות את האש, לקרר, להכניס לצנצות מעוקרות ולשמור בקרור. אם יוצאת כמות גדולה, אפשר להקפיא או לחלק





















































































































יום שני, 31 באוגוסט 2015

סטייק פרגית ממולא פטריות ועשבי תיבול

המנה הזו חגיגית מאוד, מתאימה לכל השנה. זו המנה שתככב אצלי על שולחן החג בערב ראש השנה ואם תכינו אותה, היא תקפיץ לכם את ארוחת החג. 
צריך קצת סבלנות לגלגל את הסטייק אבל אחרי שמבינים איך צריך לעשות את זה, זה קל. 

יום ראשון, 30 באוגוסט 2015

טיול לסן דייגו

מוזמנים לקרוא על הטיול שלנו לארצות הברית והפעם מטיילים בסן דייגו. 
יום שני, 26.6.14, עדיין בלוס אנג'לס, יום אחרון שלנו בארצות הברית.
אחרי ארוחת הבוקר, נוסעים לסן דייגו, שעתיים וחצי נסיעה מלוס אנג'לס, אנחנו מתחילים בטיול על המזח הארוך ביותר בקליפורניה.

יום רביעי, 26 באוגוסט 2015

רולדת גבינה שמרים

אני מאוד אוהבת עוגות גבינה,הרולדה הזו, היא אחת מהעוגות הכי טעימות והכי אהובות עלי, גם הבצק והתעסקות אתו, כייפים. הכי טעים וכיף לאכול את העוגה הזו בדיוק כשהיא יוצאת מהתנור, כשהגבינה עוד לא התגבשה ואפילו קצת נוזלת ממנה. 

עוגיות ללא אפייה - שוקולד, אגוזים, חמוציות, קוואקר, קוקוס ועוד

עוגיות קלות להכנה, ללא צורך באפייה. אף אחד לא יתנגד לעוגיות הטעימות האלה, מה גם שבחום הזה אין חשק להדליק תנור.

יום שבת, 22 באוגוסט 2015

דונה איטליה, אירוע בלוגרים

הוזמנתי לערב בלוגרים לחגיגה איטלקית להיכרות עם המטבח האיטלקי של דונה איטליה, חברת המזון האיטלקית החדשה, המתמחה במוצרי פיצה ופסטות, שלפי היצרן, הן באיכות מדהימה ובמיכשור יחודי ובלעדי למטבח האיטלקי.

יום רביעי, 19 באוגוסט 2015

סיור בלוגרים במפעל יכין

השתתפתי בסיור עיתונאים ובלוגרים שנערך במפעל חברת זנלכל (יכין) הממוקם באזור תעשייה אלון תבור סמוך לעפולה. מנכ''ל החברה פיני גורביץ סיפר לנו שהחברה מייצרת 240 סוגי מוצרים שונים. פעילותה העיקרית של החברה הינה בקטגוריות של שימורי פירות וירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטהתרכיזים לשתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול והמוצרים משווקים ללא חומרים משמרים באריזות פח ופלסטיק.  

יום ראשון, 2 באוגוסט 2015

טכס מוצר השנה 2015

בשנתיים האחרונות, הוזמנתי לסקר את אירוע מוצר השנה, ולא התאפשר לי להשתתף. בשנת 2012 אף קבלתי את תיק המוצרים, עליהם כתבתי את הרשומה הזו השנה כן התאפשר לי להגיע לאירוע מוצר השנה לשנת 2015 שחגג עשור.
זו לי הפעם הראשונה בה אני משתתפת באירוע מסוג זה. מעבר למפגש עם חברי וחברותי הבלוגריות והעיתונאיות, היתה לי הזדמנות להפגש עם מנהלים בחברות הזוכות וכמובן גם לקבל את המוצרים הזוכים לשימוש האישי שלי, ועל כך ארחיב בהמשך.
בכניסה קבלתי תג עם שמי ותחום הסיקור שלי: קולינאריה 1.
לכל הדעות, אירוע מרגש ואני שמחה שהיתה לי הזכות להיות חלק מהסוקרים את האירוע.
האירוע התקיים השנה בכפר הירוק, מקום יפה ופסטורלי, הכל כאן חגיגי, צבוע באדום שמח, שולחנות עם כיבוד בכניסה.

מסעדת דגים חדשה וכשרה בתל אביב Fish Market by Meatos

הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסעדת דגים חדשה וכשרה: Fish Market by Meatos
המסעדה ממוקמת ברחוב שאול המלך פינת ויצמן, בדיוק ליד העבודה שלי בתל אביב כך שהיה לי מאוד נוח אחרי העבודה ללכת לשם ואפילו את הרכב לא הייתי צריכה להוציא מהחנייה.

אורז מלא עם ירקות

את התבשיל הזה התחלתי להכין בתקופה שבה רציתי להחליף את האורז הרגיל באורז מלא. 
מנה טעימה מאוד ומשביעה.
אני השתמשתי כאן באורז עגול מלא, אבל כמובן גם האורז הרגיל המלא מתאים מאוד.
את האורז יש להשרות לפחות לשעתיים, פעם שמעתי שההשרייה עוזרת לא רק לריכוך האורז אלא גם "פותחת" אותו לשחרר את המרכיבים הבריאים שבו.
אפשר להוסיף כל ירק לתבשיל: גזר, גמבה, פלפל ירוק, קישואים כל מה שאוהבים.
התבשיל הזה מתאים מאוד לצמחונים שבינינו.

קינוח שכבות של עוגיות לוטוס, קצפת עם גבינה ודובדבנים חמוצים

קינוח טעים וקלי קלות הכנה, לא מצריך תנור.

הטיול שלי לגיאורגיה - יומן מסע

מי שהספיק להכיר אותי, יודע שגם אני בחיידק הטיולים, ועדיף לחו"ל.
בשנה שעברה טיילתי בחו"ל פעמיים: לארצות הברית ולגואטמלה, שנה קודם לכן, טסתי לפראג, פורטוגל ובדרך לצרפת, טיילנו יום אחד בווינה. על חלק מהטיולים האלה, אפשר לקרוא בבלוג כאן, אני מקווה למצוא זמן ולתעד גם את שאר הטיולים שעשיתי. ב-24 לחודש בעז"ה, אני טסה לגיאורגיה.