יום רביעי, 24 בפברואר 2016

עוגת גבינה עם דובדבנים חמוצים


הערות חשובות להצלחת העוגה:
  • תהליך ההכנה והאפייה אורך קצת זמן אבל שווה
  • לחמם תנור ל-180 מעלות, למלא תבנית של התנור במים עד לגובה 3/4 ולהכניס לתנור
  • לא לפתוח את התנור על לסיום האפייה ולהשאיר את העוגה בתנור לשעתיים נוספות לייצוב
  • גודל התבנית: 26
מצרכים:
  • 6 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר - אפשר להפחית למי שלא אוהב כל כך מתוק, אני שמה 3/4 כוס
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% - לשים בתוך מסננת חצי שעה שתגיר נוזלים
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 9% להניח גם במסננת להגיר נוזלים
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 צנצנת דובדבנים חמוצים + 1 כף סוכר + 4 כפות שטוחות קורנפלור

אופן הכנה:
  • להכניס לקערה חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, סוכר ווניל וקורנפלור, לטרוף עד שנוצרת בלילה אחידה וללא גושים
  • בקערה נפרדת להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק ויציב
  • לקפל את קצף החלבונים בעדינות ובכמה פעמים לתוך בלילת הגבינה, לערבב היטב עד שכל התערובת אחידה
  • להעביר לתבנית, להניח בזהירות את התבנית בתוך תבנית המים שבתנור
  • לאפות חצי שעה בחום 180 מעלות. לאחר חצי שעה להנמיך את החום ל-120 מעלות ולאפות שעה נוספת
  • לכבות את התנור ולא לפתוח את דלת התנור, להשאיר בתנור לפחות שעתיים להתייצבות.
  • בינתיים להכין את הדובדבנים: לסנן את המים של הדובדבנים לתוך סיר קטן, להוסיף למים קורנפלור ולערבב היטב עד שלא יהיו גושים, להוסיף סוכר ולהרתיח
  • אחרי הרתיחה, להנמיך את האש ולערבב עד לקבלת רוטב סמיך, לכבות 
  • להוסיף את הדובדבנים, לערבב בעדינות, לקרר
  • לאחר שהעוגה התקררה לגמרי, לשפוך מעל את הדובדבנים ולשלוח למקרר לפחות 
  • ללילה להתייצבות



         







יום ראשון, 21 בפברואר 2016

מאפה בצק עלים במילוי גבינות ועלי מנגולד

אחד המאפים הכי אהובים עלי, זה בצק עלים. יש אינספור אפשרויות הכנה עם הבצק הזה, מלוח מתוק. הפעם אביא מתכון מלוח.
המתכון לא מסובך וקל מאוד להכנה

יום חמישי, 28 בינואר 2016

מוסקה בשר חצילים ותפוחי אדמה

המוסקה, היא חגיגה לאוהבי החצילים והבשר, השילוב ביניהם טעים מאוד. 

אצלי אוהבים אותה משודרגת, אז אני שמה למטה תפוחי אדמה פרוסים, מעל עגבניות פרוסות ואח"כ את שכבות החצילים והבשר ומסיימת ברביכה ופירה. את הרעיון של הרביכה והפירה לקחתי מספר בישול ישן מאוד שיש לי של קלודיה רודן "מטעמי המזרח" ומאז אני תמיד מכינה בשיטה הזו.

יום שלישי, 19 בינואר 2016

לחמניות ביס

הלחמניות האלה, כל כך קטנות, רכות וטעימות שבא לטרוף אותן, הן הכי טעימות כשהן יוצאות מהתנור אחרי שהבית התמלא בריחות של האפייה.  

יום רביעי, 13 בינואר 2016

אלכוהול משובח עד הבית מבית paneco




הוזמנתי לערב עיתונאים ובלוגרים להשקת חנות האון ליין החדשה למשקאות אלכוהוליים paneco.co.il שנפתחה לפני כחמישה חודשים. הערב התקיים בבית פנורמה בתל אביב ונקרא "חדר פרטי" יען כי מיועד לאירועים פרטיים.

יום חמישי, 7 בינואר 2016

תבשיל בשר ראש עם גרגרי חומוס


במסגרת פרויקט מבורך של אתר FoodsDictionary FoodsDictionary - בריאות, תזונה, מתכונים, כלים לדיאטה ומחשבונים
לערוך פעילות בלוגרים טעימה במיוחד שקראו לה: "בלוגרים ממליצים על המתכונים שיעשו את 2016" שמחתי להיות חלק מקבוצת הבלוגרים המובילים שנבחרו.

יום שני, 14 בדצמבר 2015

מג'דרה מהירת הכנה


אני אוהבת מג'דרה, כזו שמכינים לבד בבית ומשקיעים בה עם אורז ועדשים ירוקות והרבה הרבה בצל מטוגן.
אבל יש גם קיצורי דרך, חברת סנפרוסט משווקת מוצר שנבחר על ידי הצרכנים וקבל את אות מוצר השנה לשנת 2015. כחלק מהסדרה הזוכה, 'אורז מג'דרה' נותן מענה למגמת הנוחות ומהווה גיוון לתוספת מזינה ובריאה לארוחה קלה ומהירה ב- 10 דקות בלבד.
בבלוג שלי מתכון נוסף של מג'דרה של אמא
האורז והעדשים הם שילוב של דגן וקטנית , המשלימים זה את זה , ויוצרים יחד חלבון בעל איכות תזונתית גבוהה . המוצר דל שומן ודל מלח ועל כן מאפשר לשלוט בכמות התיבול . המוצר אינו מכיל חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל, פתרון מושלם למנת אורז כתוספת חמה לארוחת צהריים או ערב .

יום שלישי, 8 בדצמבר 2015

סופגניות מהירות הכנה

עזבו אתכם מסופגניות מבצק שמרים שלוקח זמן להכין אותם. תכינו סופגניות מהירות הכנה, טעימות עד כדי שחיתות, תמלאו בריבה שאתם אוהבים ותהנו.
מכינים תערובת, מטגנים ויש לנו סופגניות רכות וטעימות. כל אחד יכול להצליח אתן.

יום ראשון, 8 בנובמבר 2015

בייגלה ירושלמי

מי לא אוהב בייגלה ועוד שמכינים לבד בבית, הכי טרי וטעים
אני מכינה בייגלה בערך כמו שאני מכינה חלות, בדרך כלל זה בשבתות וחגים

יום חמישי, 5 בנובמבר 2015

עוגת מיץ תפוזים וקוקוס


העוגה הזו נוסטלגית, בילדותי, כל יום שישי אמא שלי היתה אופה את העוגה הזו והריח שלה לפני כניסת שבת היה מתפשט בכל הבית. עוגה טעימה וקלה מאוד להכנה.  

יום שני, 2 בנובמבר 2015

מניפות חצילים במילוי גבינות


אני מתה על חצילים, בכל צורה וכשראיתי את המתכון הזה החלטתי שזה מה שאני מכינה למשפחה שלי ואכן המחמאות לא אחרו לבוא. 
הרעיון למתכון נלקח מהבלוג של חברתי טובה'לה: מהמטבח של טובה'לה

יום חמישי, 29 באוקטובר 2015

פסטרמה - כך תכינו לבד

אצלנו בבית אוכלים פסטרמה, קנויה כמובן.
מידי פעם ראיתי חברים בלוגרים שמכינים לבד, וכל פעם הייתי מתלהבת ואומרת, הפעם אני אכין.
הרגע הזה הגיע לאחר לאחר שחברינו מוטי ברון מהבלוג "אוכל מכל הלב" העלה מתכון בבלוג שלו ובתגובה שלו אלי, הוא כתב לי: "קטן עליך". מיד החלטתי להוכיח לעצמי שזה אכן קטן עלי ושגם אני יכולה.
אם הייתי יודעת כמה שזה קל, הייתי מכינה כבר מזמן.
אז הנה זה בא, לפי המתכון של מוטי, עם קצת שינויים שלי. ותודה למוטי.

יום שני, 26 באוקטובר 2015

קובה נבולסיה


לאחר אינספור של בקשות שהופנו אלי, אני מעלה את המתכון שלי לקובה המטוגנים.
לא חשוב איך קוראים להם: קובה מטוגנים, קובה נבולסייה, נבוסייה, נמוסייה, החשוב הוא שהם טעימים ואני לא מכירה הרבה שלא אוהבים אותם.

יום שני, 19 באוקטובר 2015

יום שבת, 10 באוקטובר 2015

ארבעה חצילים ושני סלטים

עולם החצילים מתחלק לשניים: אלה שאוהבים ואלה שממש לא סובלים אותם. אני מאלה שאוהבים מאוד חצילים, בכל הצורות והגוונים. אפשר להכין מהם אינספור של מתכונים, בכל שישי אני מכינה מבחר של חצילים: מטוגנים, אפויים, סלטים.
הכנת שני הסלטים האלה קלה ביותר, לאחר ההכנה לשמור במקרר.

מרק קובה אדום

כמו בכל בית כורדי וכנראה לא רק, כי הקובה בשישי כבר הפך להיות חוצה עדות. בכל שישי חובה קובה, לפעמים אני מכינה שני סוגים, קובה חמוסתה וקובה אדום. כאן אביא את המתכון לקובה אדום. הכנת הקובה מלווה בכמה שלבים, מהסיבה הזו, אני תמיד מכינה את המילוי מראש ומקפיאה. מובן שגם את הקובה ניתן להקפיא לאחר הגלגול.
את הבשר אני טוחנת לבד, טוחנת אותו גס. אני קונה מס' 4 או 2 או 10 ולפעמים מערבבת בין שני סוגים (2 ו-10).

יום שלישי, 29 בספטמבר 2015

חיתוכיות שוקולד ללא אפייה - הכנה קלה מאוד


את החיתוכיות האלה אפשר להכין מפירורי ביסקוויטים, עוגיות לוטוס, או עוגה שנשארה לכם. אני הכנתי אותם מעוגיות שנשארו לי.
את הביסקוויטים/עוגיות צריך לרסק במעבד מזון.
את החיתוכיות משאירים במקפיא ומגישים ישר מהמקפיא.

יום חמישי, 24 בספטמבר 2015

שוק מחנה יהודה בירושלים שלי לפני חג סוכות

אני מאוד אוהבת את האווירה של שוק מחנה יהודה, במיוחד בערבי חגים, אני הולכת לשוק, מטיילת, מצלמת, סופגת אווירת חג, קונה.
הבאתי לכם צילומים לספוג קצת מהאווירה של ערב חג סוכות.
אני בטוחה שיש ביניכם הרבה שמכירים את השוק ובטח את הצילומים


יום ראשון, 20 בספטמבר 2015

מרק עוף עם ירקות לסעודה מפסקת



את הסעודה המפסקת לפני צום יום הכיפורים, אנחנו תמיד מתחילים במרק עוף עם ירקות. אני שמה במרק ירקות וחלקי עוף. חלק אוהבים את הירקות

יום ראשון, 13 בספטמבר 2015

כך תערכו את שולחן ראש השנה - פירוט של כל הברכות על שולחן החג

מידי שנה, לקראת ראש השנה, המטבח מתמלא בריחות מתוקים של מאכלים לשנה החדשה. המשותף לכל הסימנים הוא הרמזים שהם מבטאים לנו, הן בטעמם והן בשמם. המשפט יהי רצון שאנו מברכים על כל מאכל בערב זה, מרמז לנו יותר מכל את השאיפה שלנו לשנה טובה ומתוקה יותר, לתקווה לשנת שלום ונחת, לאושר ושמחה ואהבה.
כאן אביא את כל הברכות שצריכות לעולות על שולחן החג, לפי המנהגים שלנו.

סדר ראש השנה מתנהל לאחר הקידוש על היין.
חלה: טובלים את החלה בדבש ומברכים ברכת המוציא

תפוח בדבש: שתהיה שנה טובה ומתוקה, התפוח מזכיר את גן עדן, טובלים את התפוח בדבש ומברכים:  
"יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שתתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה"

תמרים:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שייתמו אוייבינו ושונאנו וכל מבקשי רעתנו" ולאחר מכן, מברכים ברכת בורא פרי העץ. הסוג הזה של התמרים טעים מאוד, מכניסים אותם למקפיא והם הופכים להיות מתוקים מאוד, כמובן שכל סוג של תמרים, מתאים

סלק: אפשר להגיש את הסלק בכל מיני צורות, אני מכינה גם קציצות מעלי סלק (מנגולד) וגם סלק אדום מגורד.
מברכים: "יהי רצון מלפניך אדוני אלוקינו ואלוקי אבותנו שיסתלקו שונאינו וכל מבקשי רעתנו"

כרתי, כרישה או לוף: 
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שיכרתו שונאינו ואויבנו וכל מבקשי רעתנו".
אני מכינה קציצות של כרישה

לוביה או רוביה: סוג של שעועית צרה ומוארכת, בבית ההורים נהגנו לאכול לוביה טרייה ירוקה מאודה במים מעט מומלחים. אני מכינה לוביה יבשה מבושלת עם בשר
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שירבו זכויותינו ותלבבנו" ולאחר מכן מברכים ברכת בורא פרי האדמה

דלעת או קרעה:
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שתקרע רוע גזר דיננו ויקראו לפניך זכויותינו".


רימונים: שנהיה מלאים מצוות כרימון
מברכים: "יהי רצון מלפניך ה' אלוהינו ואלוקי אבותינו שנהיה מלאים מצוות כרימון"

ראש דג או כבש או בקר:
מברכים שנהיה לראש ולא לזנב
אהבתי לקרוא באיזשהו מקום מאמר על המנהג הזה: חברה אנושית היא כמו גף האדם, יש בה אנשי מחשבה ואנשי כפיים. "ראש" ו"זנב" שמשלימים אחד את השני. ומותר וצריך לנו לברך שנהיה לראש ולא לזנב.
שנלך לפי הראש שלנו ולא נגרר
שנלך קדימה לכיוון הראש ולא אחורה לכיוון הזנב
שמעשינו יהיו במחשבה תחילה
שנסתכל קדימה ונחשוב מה אפשר לעשות
מהעבר נלמד על היכולות שלנו, נשאב ממנו כוח לעתיד ונלמד איך לא ליפול שנית ולא נשקע בהתחשבנויות.
זהו, שולחן החג שלנו ערוך עם הברכות - מאחלת לכולנו שנה טובה ומבורכת




















יום שלישי, 8 בספטמבר 2015

חלות גם לראש השנה

את המתכון לקחתי מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים". 
גילוי נאות: את הספר קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.
כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש. להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, בכל זאת ציינתי גם בכוסות 



יום שלישי, 1 בספטמבר 2015

ריבת תאנים טריות

אני מודה שיש לי חולשה לתאנים, אני מסוגלת לאכול מהן בכמויות, בלי לעשות חשבון, פרי כל כך טעים. כשקבלתי משלוח של תאנים, עשיתי קודם כל חיסולים ואחרי החיסולים, היה צריך למיין אותן, רכות, קשות. מהתאנים הרכות החלטתי להכין ריבה נפלאה וטעימה, בלי הרבה סוכר. הכנת הריבה קלה מאוד.
מצרכים:
  1. 1 קילו תאנים טריות, שטופות וחצויות 
  2. 2 כוסות מים 
  3. 1/2 קילו סוכר 
  4. מיץ מלימון אחד אופן הכנה:
הכנה:
  1. להכניס לסיר מתאים מים, סוכר ולימון ולהרתיח 
  2. לאחר שרותח, להוסיף את התאנים, להביא לרתיחה 
  3. לבשל בערך שעה על אש בינונית 
  4. מידי פעם לערבב בעדינות, כדי שהתחתית לא תשרף, אפשר לערבב על ידי הזזת הסיר מצד לצד
  5. לשים טיפה מהריבה על צלחת, ולהטות את הצלחת, אם נוזל ממשיכים לבשל, אם לא נוזל, הריבה מוכנה. 
  6. לכבות את האש, לקרר, להכניס לצנצות מעוקרות ולשמור בקרור. אם יוצאת כמות גדולה, אפשר להקפיא או לחלק