דפים
- בלוגרים - השקות/סיורים/סקירת מסעדות/בתי קפה
- בלוגרים - סקירת מוצרים
- מטיילת בחו"ל ומתעדת
- קובה מכל הסוגים
- סלטים/חמוצים/חריף
- תפוחי אדמה
- חצילים
- מרקי הבית
- קציצות/לביבות הבית
- פסטה/איטריות/מקרוני/לזניה/נודלס
- אורז/קטניות
- ממולאים
- עוף ובשר
- עוגיות/מאפינס
- עוגות שוקולד
- עוגות ללא אפייה
- פאי/טארטים
- בחושות/פירות/ורולדות
- עוגות גבינה
- שמרים/עלים/פילו/בלינצ'ס/פיצות
- בצק עלים
- קינוחים
- ריבות
- לחם/לחמניות/פיתות
- ראש השנה
- חנוכה
- פורים
- פסח
- שבועות
- מוצר השנה
יום חמישי, 13 באפריל 2017
יום ראשון, 9 באפריל 2017
יום שבת, 8 באפריל 2017
יום רביעי, 5 באפריל 2017
יום שלישי, 4 באפריל 2017
כופתאות מקמח מצה ממולאות בשר לפסח
הכופתאות המושלמות שלי ממולאות בשר ומקמח מצה לפסח..
למה שלא תשקיעו ותכינו למשפחה שלכם בפסח כופתאות ממולאות בשר במקום הקיינדלך הרגילים שאנחנו מכירים? זה המתכון שלי לכופתאות מושלמות.... קצת עבודה, אבל שווה והמלצה שלי להכין מראש ולהקפיא....
זה לא סוד שאצלי אוהבים קובה, הילדים מוכנים לאכול כל השבוע קובה וכבר הם דואגים מה יהיה להם לאכול בפסח. הבטחתי להם שהקובה לא יחסר להם, ולא רק, אלא שיהיו להם שני סוגים של קובה. כמו שכתבתי, קצת עבודה, אבל שווה.
יום ראשון, 26 במרץ 2017
בית הקפה הירושלמי "בן עמי המושבה"
בית הקפה הירושלמי 'בן עמי המושבה', משיק תפריט חדש ללא גלוטן, בנוסף לתפריט הקיים בבית הקפה וחוגג בימים אלו שבע שנים להקמתו. לרגל החגיגות, התחדש בית הקפה בתפריט חדש עם מנות ייחודיות ללא גלוטן, אותו בנה היועץ הקולינרי של המסעדה, האגדה הירושלמית, שף שמיל הולנד. לכבוד החגיגות הרכיב השף שמיל הולנד, שני תפריטים חדשים, מיוחדים ומרעננים המשלבים מגוון מנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן, כך שכל אחד יכול למצוא מנה שמתאימה לו.
ואני הוזמנתי להתרשמות ממגוון המנות העשירות של בית הקפה. איך היו המנות, תפריט והתרשמות כללית, כאן ברשומה.
יום ראשון, 19 במרץ 2017
יום ראשון, 12 במרץ 2017
יום ראשון, 5 בפברואר 2017
דברים טובים קורים בירושלים שלי - אירועי ט"ו בשבט בירושלים
אין כמו ט"ו בשבט לחגוג על הפירות, היבשים והטריים ואין כמו לחגוג בשוק מחנה יהודה בירושלים בסיור טעימות קולינרי וצבעוני, בהדרכתה של חן קורן, המוכרת לכם מהזוג הקולינרי חן ואלון קורן שהשתתפו בשנה שעברה בתוכנית הריאליטי - אפייה "בייק אוף" בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים - מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש. הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה.
יום שבת, 4 בפברואר 2017
יום חמישי, 26 בינואר 2017
יום שלישי, 17 בינואר 2017
יום חמישי, 29 בדצמבר 2016
יום חמישי, 15 בדצמבר 2016
יום שני, 12 בדצמבר 2016
יום חמישי, 8 בדצמבר 2016
יום שני, 5 בדצמבר 2016
יום חמישי, 1 בדצמבר 2016
מסעדת המבורגים חדשה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס"
מסעדת המבורגרים חדשה נפתחה בתל אביב "בורגר פקטורי אקספרס
הוזמנתי ביחד עם חברותי הבלוגריות, לאירוע השקה של בלוגרים וכתבי מזון להיכרות במסעדה חדשה שנפתחה בתל אביב, מסעדת "בורגר פקטורי אקספרס".
איש העסקים גיא
פרוביזור משיק מסעדת המבורגרים חדשה - המציעה תפריט במחירים אטרקטיביים.
גיא הוא הבעלים של רשת "עדן טבע מרקט" והוא התפרסם כמי שהביא את מהפכת המזון האורגני לישראל, רשת חנויות לשיווק ויטמינים GNC
בימים אלה הוא משיק מסעדת המבורגרים איכותיים חדשה, "בורגר פקטורי אקספרס שממוקמת בלב תל אביב, ברחוב אבן גבירול 22. בכוונתו של גיא, לפתח את הרשת לרשת המבורגריות.
בימים אלה הוא משיק מסעדת המבורגרים איכותיים חדשה, "בורגר פקטורי אקספרס שממוקמת בלב תל אביב, ברחוב אבן גבירול 22. בכוונתו של גיא, לפתח את הרשת לרשת המבורגריות.
יום חמישי, 17 בנובמבר 2016
בואו לראות איך ירושלים מתעוררת - מסעדת גריל חדשה בירושלים - כינור בכיכר
בואו לראות איך ירושלים מתעוררת ובמיוחד בשעות הלילה.
כירושלמית, שאוהבת את ירושלים שלי אני שמחה על כל התעוררות והתחדשות מרכזי הבילוי במרכז ירושלים.
בשנה האחרונה נפתח במידרחוב נחלת שבעה, שהומה ממילא במסעדות, בתי קפה, הופעות ועוד, מוזיאון המוסיקה העברי החדש הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובסיור בלוגרים ועיתונאים נחשפנו לראשונה למוזיאון הזה. כתבה על המוזיאון כאן.
כירושלמית, שאוהבת את ירושלים שלי אני שמחה על כל התעוררות והתחדשות מרכזי הבילוי במרכז ירושלים.
בשנה האחרונה נפתח במידרחוב נחלת שבעה, שהומה ממילא במסעדות, בתי קפה, הופעות ועוד, מוזיאון המוסיקה העברי החדש הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובסיור בלוגרים ועיתונאים נחשפנו לראשונה למוזיאון הזה. כתבה על המוזיאון כאן.
יום ראשון, 30 באוקטובר 2016
עוגיות ביסוקוצ'וס מתוקים
את העוגיות האלה הכנתי ממתכון שאני הרכבתי.
קראתי להן ביסקוצ'וס, גם בגלל תהליך האפייה שדומה מאוד להכנת הביסקוצו'ס השטוחים הרגילים וגם בסופו של דבר, זה זה סוג של עוגיות יבשות ומתוקות. יש גם בגירסה מלוחה, אבל הפעם נעסוק במתוק.
העוגיות האלה מתאימות לכל השנה, הן קלות להכנה וטעימות מאוד ותמיד טוב שיש אותן בבית, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא וכשבאים אורחים, פשוט לשלוף מהמקפיא להפשיר לפרוס ולאפות לפי ההוראות.
קראתי להן ביסקוצ'וס, גם בגלל תהליך האפייה שדומה מאוד להכנת הביסקוצו'ס השטוחים הרגילים וגם בסופו של דבר, זה זה סוג של עוגיות יבשות ומתוקות. יש גם בגירסה מלוחה, אבל הפעם נעסוק במתוק.
העוגיות האלה מתאימות לכל השנה, הן קלות להכנה וטעימות מאוד ותמיד טוב שיש אותן בבית, אפשר להכין את הבצק ולהקפיא וכשבאים אורחים, פשוט לשלוף מהמקפיא להפשיר לפרוס ולאפות לפי ההוראות.
יום רביעי, 26 באוקטובר 2016
יום שני, 24 באוקטובר 2016
יום ראשון, 23 באוקטובר 2016
יום שבת, 8 באוקטובר 2016
טיול ריינג'רים במדבר הרי יהודה וארוחת בשרים במסעדה "כנענית"
לאחר שסיימנו את הסיור ביקב פסגות - רשומה כאן על הסיור, הגענו, למסעדה "כנענית" שנמצאת בתחנת דלק בצומת כפר אדומים, על מנת לסייר במדבר ולאחר מכן לארוחה בשרים מיוחדת וטעימה במסעדה.
פעילות חווייתית במהלך חוה"מ סוכות לכל המשפחה - יקב פסגות
מטקסס באהבה ישירות ליקב פסגות.
כ- 400 מתנדבים אוהבי ישראל שנקראים קבוצת היובל - מתנדבים אוהבי ישראל מארה"ב ואירופה מגיעים כבר 12 שנה לבצור בכרמים של יקב פסגות. הם מאמינים שאם הם יעסקו בחקלאות יהודית בארץ ישראל, הגאולה תגיע מהר יותר. תחילת פעילות ארגון 'היובל', בשנת 2004, מאז הגיעו לארץ כ-3,000 איש על מנת לעבד את האדמה ולטעת גפנים בכרמי יקב הבוטיק פסגות וביקבים נוספים. פעילותם בארץ נמשכת בד"כ כשלושה חודשים.
גם אנחנו הגענו ליקב פסגות, לא ליבצור, לסקר, בסיור של בלוגרים ועיתונאים. בואו לקרוא
יום שבת, 10 בספטמבר 2016
יום ראשון, 4 בספטמבר 2016
יום ראשון, 7 באוגוסט 2016
יום שני, 20 ביוני 2016
יום רביעי, 15 ביוני 2016
לילות רמאדאן בעיר טייבה
הסיור נערך בדיוק אחרי הפיגוע במתחם שרונה, במחשבה ראשונה, חשבתי שלא מתאים לי ולא כדאי להגיע לאיזורים האלה, אבל במחשבה שנייה החלטתי שאני כן מצטרפת לסיור כי אני מאמינה שהדרך הנכונה בדו קיום היא במפגשים ובשיחות, אני בטוחה שיש אוכלוסיה גדולה שמשתוקקת לחיות בשלווה ובשלום ואסור לנו, למרות הכאב והצער, לתת למיעוט הקיצוני לשבש לנו את החיים.
יום שלישי, 7 ביוני 2016
יום שני, 6 ביוני 2016
לחם כפרי עם גרעיני חמניה, זרעי פשתן, קוואקר ועוד - לחם הבית
עם הקמחים של מאסטר שף, אין יותר קל מזה, כל המרכיבים כבר נמצאים בתכולת השקית, צריך להוסיף רק מים ו/או שמן, לעקוב אחר ההוראות על גבי השקית והנה יש לכם לחם איכותי, קריספי מבחוץ ורך מבפנים והכי חשוב, לחם ביתי בריא.
אני כל כך התלהבתי שהחלטתי להכין לחם ממולא בגבינות, אתם יכולים לבחור אם לאפות ככר רגילה או למלא אותה בגבינות, או בירקות, או בכל מה שבא לכם.
יום שבת, 4 ביוני 2016
עוגת גבינה בחושה עם שקדים מולבנים
עוגת גבינה בחושה, עם מלא שקדים מולבנים, טעימה מאוד וקלה להכנה
המתכון של טובה'לה, חברתי הבלוגרית מהבלוג מהמטבח של טובה'לה, עם קצת שינויים שלי.
ממליצה לבקר בבלוג שלה, יש לה מתכונים נהדרים.
יום רביעי, 25 במאי 2016
יום שני, 16 במאי 2016
יום ראשון, 15 במאי 2016
אלומה - מסעדה אירופאית בשרית כשרה שנפתחה בירושלים
הוזמנתי לערב עיתונאים ובלוגרים במסעדת השף הבשרית הכשרה החדשה אלומה שנפתחה במלון קראון פלאזה ירושלים.
יום רביעי, 11 במאי 2016
מבחר סלטים ליום העצמאות ולכל השנה
כמובן שהסלטים מתאימים להכנה במשך כל ימות השנה.
יום רביעי, 4 במאי 2016
ביקור במחנה ריכוז - גטו טֶרֶזִין - טֶרֶזְיֶינְשְטָט - בפראג
הצטרפתי לקבוצה של עובדי מדינה שנסעה לסמינר בפראג, מטעם האיגוד המקצועי של עובדי המדינה. הקבוצה כללה עובדי מדינה ממשרדי ממשלה.
כרגיל, בהתחלה לא כולם מכירים את כולם, אבל בהמשך ולאחר היכרויות, התפתחו חברויות בין חברי הקבוצה.
הסמינר כלל בתוכו תוכנית לימודית של ביקור במחנה ריכוז - גטו טרזין ובמוזיאון שם. מומלץ לקרוא בויקיפדיה.
יום שבת, 30 באפריל 2016
יום שישי, 29 באפריל 2016
יום חמישי, 28 באפריל 2016
יום רביעי, 27 באפריל 2016
הירשם ל-
רשומות (Atom)